ChrisG152
Νεοφερμένο μέλος
Ο ChrisG152 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 26 ετών και Απόφοιτος λυκείου. Έχει γράψει 7 μηνύματα.
Sotiris 12
Εκκολαπτόμενο μέλος
Ο Sotiris 12 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 19 ετών και Φοιτητής του τμήματος Μηχανικών Η/Υ & Πληροφορικής Πατρών. Έχει γράψει 146 μηνύματα.
Οι γωνίες με κάθετες πλευρές είναι ίσες.
Οι γωνίες με μια ίδια πλευρά και την άλλη κάθετη είναι είτε ίσες,είτε παραπληρωματικες.
Οι γωνίες με μια ίδια πλευρά και την άλλη κάθετη είναι είτε ίσες,είτε παραπληρωματικες.
ChrisG152
Νεοφερμένο μέλος
Ο ChrisG152 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 26 ετών και Απόφοιτος λυκείου. Έχει γράψει 7 μηνύματα.
η 1η φ γωνία είναι ίση με την φ του κεκλιμένου επειδή έχουν 2 κάθετες πλευρές σωστά? Η άλλη φ όμως τι κοινό έχει? Ευχαριστώ για την απάντησή σου.
ιωαννηs
Επιφανές μέλος
Ο ιωαννηs αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 25 ετών, Φοιτητής του τμήματος Πρόγραμμα Ιερατικών Σπουδών και μας γράφει από Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 15.343 μηνύματα.
Προσπαθώ να καταλάβω γιατί η τέρμα δεξιά γωνία φ, είναι ίση με την γωνία φ του κεκλιμένου. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Καλε μου το σχημα σου ειναι μαλλον αναρχο και δεν βγαζει νοημα... προφανως με λευκη γραμμη συμβολιζεις το βαρος.. με κοκκινη τι συμβολιζεις..η 1η φ γωνία είναι ίση με την φ του κεκλιμένου επειδή έχουν 2 κάθετες πλευρές σωστά? Η άλλη φ όμως τι κοινό έχει? Ευχαριστώ για την απάντησή σου.
Οι γωνιες καλο ειναι να εχουν διαφορετικα συμβολα και μετα να δινεις τις μεταξυ του ισοτητες.
Το να λες αριστερη φ και δεξια φ δεν παιζει.
ChrisG152
Νεοφερμένο μέλος
ιωαννηs
Επιφανές μέλος
Ο ιωαννηs αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 25 ετών, Φοιτητής του τμήματος Πρόγραμμα Ιερατικών Σπουδών και μας γράφει από Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 15.343 μηνύματα.
Ναι και το βιβλιο ειναι μπαρμουτσαλο..αλλα οκΖητώ συγνώμη για το πρόχειρο σχήμα που έκανα, παραθέτω την εικόνα από το βιβλίο.
Η ''αριστερη'' φ ειναι ιση με την φ του κεκλιμενου γιατι εχουν τις πλευρες τους καθετες μια προς μια
Η ''δεξια'' φ ειναι ιση με την φ του κεκλιμενου γιατι εχουν τις πλευρες τους παραλληλες μια προς μια.
Οταν ο καθηγητης πετα τα ιδια συμβολα σε γωνιες για ισοτητες που κανει στο μυαλο σου δεν ειναι σωστος για σενα... αν βεβαια ειναι στο πινακα και μιλα και τα δειχνει ειναι αλλιως
ChrisG152
Νεοφερμένο μέλος
Να σαι καλά, τόση ώρα παλεύω και δεν έβρισκα τίποτα, όλα τα βίντεο στο youtube έδειχναν μόνο την περίπτωση της γωνίας που έχει πλευρές κάθετες μια προς μια. Αυτά είναι γεωμετρία γυμνασίου να υποθέσω? ρωτάω για να ξέρω από που να το αρχίσω για να καλύψω κενά. Και πάλι ευχαριστώ.Ναι το βιβλιο ειναι μπαρμουτσαλο..αλλα οκ
Η ''αριστερη'' φ ειναι ιση με την φ του κεκλιμενου γιατι εχουν τις πλευρες τους καθετες μια προς μια
Η ''δεξια'' φ ειναι ιση με την φ του κεκλιμενου γιατι εχουν τις πλευρες τους παραλληλες μια προς μια.
*Η εικόνα είναι από το βοήθημα του Σαββάλα για την φυσική της Α λυκείου, γενικά δεν εξηγεί πολλά τέτοια μικροπράγματα γιατί φαντάζομαι τα θεωρεί δεδομένη γνώση, παρόλο που εγώ δεν την έχω.
ιωαννηs
Επιφανές μέλος
Οχι ..ναι ειναι μεν γεωμετρια γυμνασιου αλλα η φυσικη εχει τα δικα της εργαλεια που χρησιμοποιεί απο εκεινα της Γ γυμνασιου ...και τα οποι πρεπει να στα πει φυσικος.... αν δεν στα πει ....και πει αυτα πρεπει να τα ξερεις ειναι τουβλο... οποτε ενοχες μην εχειςΝα σαι καλά, τόση ώρα παλεύω και δεν έβρισκα τίποτα, όλα τα βίντεο στο youtube έδειχναν μόνο την περίπτωση της γωνίας που έχει πλευρές κάθετες μια προς μια. Αυτά είναι γεωμετρία γυμνασίου να υποθέσω? ρωτάω για να ξέρω από που να το αρχίσω για να καλύψω κενά. Και πάλι ευχαριστώ.
ChrisG152
Νεοφερμένο μέλος
Ίσως να ήταν φρόνιμο να πιάσω την γεωμετρία γυμνασίου για κάποιο διάστημα, ούτως η άλλως ιδιαίτερο μόνο και μόνο για να ρωτήσω τι γεωμετρία χρειάζεται η φυσική μάλλον δεν θα κάνω οπότε μόνος θα το τραβήξω το κουπί. Αυτά για με τις παράλληλες μια προς μια και κάθετες μια προς μια, είναι κάποιο συγκεκριμένο κεφάλαιο? τι σε ρωτάω και εγώ τώρα να μου πεις
ιωαννηs
Επιφανές μέλος
Δεν θυμαμαι 9 χρονια πισω...σορρυΊσως να ήταν φρόνιμο να πιάσω την γεωμετρία γυμνασίου για κάποιο διάστημα, ούτως η άλλως ιδιαίτερο μόνο και μόνο για να ρωτήσω τι γεωμετρία χρειάζεται η φυσική μάλλον δεν θα κάνω οπότε μόνος θα το τραβήξω το κουπί. Αυτά για με τις παράλληλες μια προς μια και κάθετες μια προς μια, είναι κάποιο συγκεκριμένο κεφάλαιο? τι σε ρωτάω και εγώ τώρα να μου πεις
Ναι μεν εχεις ενα ξεχασμενο μπακραουντ αλλα ο φυσικος θα το θυμισει..
Ειτε ειναι γεωμετρια ,ειτε συνημίτονα ,ειτε παραγωγιση ,ειτε μελετη συναρτησης ,ειτε ολοκληρωση κλπ.
Οι φυσικοι κρατανε μονο την ουσια που τους ενδιαφερει και πετανε τα τυπικα και τα πληρη.
Καμια φορα παιζει και το αντιθετο...αν δεις ποσο δυσκολα οι φυσικοι υπολογιζουν το κεντρο μαζας και ποσο ευκολα οι μαθηματικοι.
Samael
Τιμώμενο Μέλος
Ο Samael αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 26 ετών, Πτυχιούχος του τμήματος Ηλεκτρολόγων & Ηλεκτρονικών Μηχανικών ΠΑΔΑ και μας γράφει από Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 12.089 μηνύματα.
Το να πιάσεις να διαβάσεις την γεωμετρία είναι overkill.Ίσως να ήταν φρόνιμο να πιάσω την γεωμετρία γυμνασίου για κάποιο διάστημα, ούτως η άλλως ιδιαίτερο μόνο και μόνο για να ρωτήσω τι γεωμετρία χρειάζεται η φυσική μάλλον δεν θα κάνω οπότε μόνος θα το τραβήξω το κουπί. Αυτά για με τις παράλληλες μια προς μια και κάθετες μια προς μια, είναι κάποιο συγκεκριμένο κεφάλαιο? τι σε ρωτάω και εγώ τώρα να μου πεις
Λύνε ασκήσεις και ψάχνε ο,τι χρειάζεσαι. Είναι λίγοι μεν κανόνες που επαναλαμβάνονται συχνά. Άπαξ και τους μάθεις βγάζεις όλες τις ασκήσεις.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 25 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.
Αρχική Forum
Ρωτήστε κάτι
Προσωπικές Συζητήσεις
Πανελλαδικές
Αγγελίες
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki