Το Β1 ειναι σχετικά εύκολο. Βέβαια δεν έχω συνεχίσει (προς το παρόν) για να μπορώ να το συγκρίνω με το Β2. Από αυτά που ακούω όμως από φίλους, έχει αρκετή διαφορά το επίπεδο δυσκολίας... Έδωσα τον Μάιο 2008. Το μεγαλύτερο άγχος το έχω πάντα στα προφορικά, αλλά τα κατάφερα... Τα ακουστικά ήταν λίγο δύσκολα... Το παρτ με τον Τεν-Τεν ηταν αυτό που με έριξε, όπως και τους περισσότερους απ' αυτούς που έδωσαν τότε (Συμφωνείτε?). Τα κείμενα ήταν επίσης δυσκολούτσικα και η έκθεση (που δεν θυμάμαι το θέμα της) ήταν βατή. Για να μην τα πολυλογώ, το πήρα με 69% με χαμηλότερο σκορ στα προφορικά (16/25) και μεγαλύτερο στα ακουστικά (18/25). Έκθεση και κείμενα από 17,5/25 στο καθένα. Από την τάξη μου, ο μεγαλύτερος βαθμός ήταν 77,5%. Είχαμε ένα 68%, ένα 67,5% και τρία άτομα που έμειναν, το ένα με 48,5% (!), το άλλο με 37% και το τρίτο δεν μάθαμε ποτέ, αλλά πρέπει να ήταν πολύ χαμηλό... (Τα 2 τελευταία μην σας πτοούν, απλά οι μαθητές αυτοί δεν ήταν και πολύ καλοί...) Το μόνο που χρειάζεται για να πάρει κανείς το Β1 είναι διάβασμα (όχι υπερβολικό, αλλά ούτε και λίγο) και αγάπη για τα Γαλλικά!!! :no1:
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.