Arsyn
Νεοφερμένο μέλος

Το ένα λέει την πρόταση αναφορική ουσιαστική ως υποκείμενο στο est με κατηγορούμενο το hoc και το άλλο λέει αναφορική προσδιοριστική, το hoc υποκείμενο και εννοείται κατηγορούμενο id το οποίο προσδιορίζει η πρόταση.
Διαβάζω κυρίως με το πρώτο βοήθημα, οπότε αν έπεφτε μάλλον θα έγραφα αυτό αλλά τώρα δεν ξέρω.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
George_HPFR
Νεοφερμένο μέλος

Μπερδεύτηκα, άνοιξα και τα δύο βοηθήματα και λένε διαφορετικά πράγματα μεταξύ τους.
Το ένα λέει την πρόταση αναφορική ουσιαστική ως υποκείμενο στο est με κατηγορούμενο το hoc και το άλλο λέει αναφορική προσδιοριστική, το hoc υποκείμενο και εννοείται κατηγορούμενο id το οποίο προσδιορίζει η πρόταση.
Διαβάζω κυρίως με το πρώτο βοήθημα, οπότε αν έπεφτε μάλλον θα έγραφα αυτό αλλά τώρα δεν ξέρω.
Και εγω το 1ο θα γραψω..κατι τετοια που γινονται πριν τις εξετασεις..χαμος :Ρ Ευχαριστω παντως για το χρονο σου!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
toufita
Νεοφερμένο μέλος

hoc: κατηγορούμενο στο υποκείμενο
Μην πελαγώνετε ευκολα θα μπουν!
orange23
Νεοφερμένο μέλος

Guest 001921
Επισκέπτης

https://study.cti.gr/latin/course/view.php?id=172
Κάποια ρήματα βέβαια είναι εκτός, αλλά νομίζω είναι κατανοητό :-)
Βαγγέλης

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
jims
Πολύ δραστήριο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 7 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Ιππολύτη
Πολύ δραστήριο μέλος

Γεια σας!! Μια απορία για τα ετερογενή. Ποια ουσιαστικά που είναι ετερογενή έχουμε στην ύλη μας αλλά είναι έγκυρα κι από υπουργείο; Οι μισοί τα λένε έτσι οι μισοί αλλιώς. Ευχαριστώ!
Λογικά πάντα, όσα βρίσκεις μέσα στα κείμενα εντός ύλης.
louminis
Νεοφερμένο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
το αστεράκι
Νεοφερμένο μέλος

cha0s
Περιβόητο μέλος

Καλησπέρα, έχω προσέξει ότι τα βοηθήματα έχουν λίγο διαφορετικές μεταφράσεις μεταξύ τους και δεν ξέρω από ποιο να τη μάθω. Παίζει ρόλο στη βαθμολογία; ΄Η μήπως υπάρχουν κάπου οι μεταφράσεις από το υπουργείο;
ph_pa.s
Νεοφερμένο μέλος

η οριστική παρατατικού στον πλάγιο λόγο και στην απαρεμφατική σύνταξη τρέπεται, τελικά, σε ειδικό απαρέμφατο ενεστώτα ή παρακειμένου;
Και η ιδιόμορφη αφαιρετική απόλυτη μπορεί να αναλυθεί, εκτός από τους δύο τρόπους με το cum, και σε dum + οριστική ενεστώτα;
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.