Βοήθημα για Χημεία Γ' Λυκείου

Chris00

Νεοφερμένο μέλος

Ο Chris00 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μαθητής Β' λυκείου. Έχει γράψει 8 μηνύματα.
Γεια σε όλους,
είμαι μαθητής της Β' Λυκείου και στο φροντιστήριο μου ξεκινήσαμε ύλη της Γ' Λυκείου στη Χημεία. Έχω φροντιστηριακό βοήθημα αλλά δεν είναι και ότι καλύτερο. Ο καθηγητής μου είναι πάρα πολύ καλός στην εξήγηση της θεωρίας και για αυτό ψάχνω ένα βοήθημα που να περιέχει δύσκολα θέματα και στη θεωρία και τις εφαρμογές του να υπάρχουν χρήσιμες επισημάνσεις - γνωστές παγίδες - σημεία εμβάθυνσης. Μέχρι το καλοκαίρι στο φροντιστήριο μου θα έχουμε δει Οργανική και Οξειδοαναγωγή. Για αυτό ψάχνω ένα βοήθημα που να αφορά αυτά τα κεφάλαια. Ξέρω πως το πιο γνωστό βοήθημα είναι του Σαλτερή. Απλά δεν θέλω να το πάρω μόνο και μόνο επειδή είναι γνωστό. Σίγουρα έχει μέσα πάρα πολύ υλικό απλά φοβάμαι μην ξεφεύγει από το ύφος των θεμάτων στις Παννελήνιες (νομίζω καταλαβαίνετε τι εννοώ). Βρήκα και το βοήθημα: Xημεία Γ΄ Λυκείου Γ΄ Τόμος (Ανέστης Ι. Θεοδώρου) που αφορά και τα κεφάλαια που θα δω φέτος, αλλά δεν είναι γνωστό όπως του Σαλτερή και δεν γνωρίζω κατά πόσο είναι καλό. Εσείς τι θα μου προτείνατε;

ενα πολυ καλο βοηθημα ειναιναυτο των λατζωνη και πολυνικη που μαλιστα το βρισκεις και δωρεαν στο ιντερνετ. Για δικη δου ευκολια ομως μπορεις να το κατεβασεις δωρεαν απο οσο γνωριζω και στη συνεχεια να πας σε ενα βιβλιο να στο κανουν βιβλιο για να σημειωνεις επανω. Εχει πολυ καλη θεωρια, πληρεστατη και αντιπροσωπευτικες ασκησεις. Εχει ασκησεις απο ευκολες μεχρι και πιο δυσκολες για τις πενελλαδικες που ομως δεν ξεφευγουν απο το πνευμα τους

Γεια σε όλους,
είμαι μαθητής της Β' Λυκείου και στο φροντιστήριο μου ξεκινήσαμε ύλη της Γ' Λυκείου στη Χημεία. Έχω φροντιστηριακό βοήθημα αλλά δεν είναι και ότι καλύτερο. Ο καθηγητής μου είναι πάρα πολύ καλός στην εξήγηση της θεωρίας και για αυτό ψάχνω ένα βοήθημα που να περιέχει δύσκολα θέματα και στη θεωρία και τις εφαρμογές του να υπάρχουν χρήσιμες επισημάνσεις - γνωστές παγίδες - σημεία εμβάθυνσης. Μέχρι το καλοκαίρι στο φροντιστήριο μου θα έχουμε δει Οργανική και Οξειδοαναγωγή. Για αυτό ψάχνω ένα βοήθημα που να αφορά αυτά τα κεφάλαια. Ξέρω πως το πιο γνωστό βοήθημα είναι του Σαλτερή. Απλά δεν θέλω να το πάρω μόνο και μόνο επειδή είναι γνωστό. Σίγουρα έχει μέσα πάρα πολύ υλικό απλά φοβάμαι μην ξεφεύγει από το ύφος των θεμάτων στις Παννελήνιες (νομίζω καταλαβαίνετε τι εννοώ). Βρήκα και το βοήθημα: Xημεία Γ΄ Λυκείου Γ΄ Τόμος (Ανέστης Ι. Θεοδώρου) που αφορά και τα κεφάλαια που θα δω φέτος, αλλά δεν είναι γνωστό όπως του Σαλτερή και δεν γνωρίζω κατά πόσο είναι καλό. Εσείς τι θα μου προτείνατε;
Το βοήθημα του Θεοδωρου είναι αρκετά καλό, διότι περιέχει θέματα που ανταποκρίνονται στη μεθοδολογία που οφείλεις να μάθεις για τις πανελλήνιες. Ωστόσο, έχουν εντοπιστεί αρκετά λάθη στις διατυπώσεις του και στις λύσεις που δίνει στο τέλος του βιβλίου από τα οποία κάποια ήταν πολύ σημαντικά! Παρ’ όλα αυτά, προσεγγίζει τη θεωρία έτσι όπως πρέπει και το ασκησιολόγιό του είναι αρκετο για να προετοιμαστείς. Στο τέλος, όταν φτάσεις στο σημείο να κάνεις επαναλήψεις, να δεις τα επαναληπτικά που έχει σε κάθε τεύχος του (είναι αρκετά απαιτητικά και στο ύφος των πανελληνίων) και να δεις τα διαγωνίσματα που έχει στο Γ τεύχος… Εκεί να δεις τα θέματα που βάζει! Μιας και ο ίδιος είναι και πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Χημικών. Πολλές επιτυχίες σου εύχομαι! (Λατζωνης-Κονδυλης επίσης είναι πολύ καλοί, να τους δεις, αν θες, συμπληρωματικά γιατί έχουν ΠΟΛΛΗ ΥΛΗ)

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back