Βοήθημα Μαθηματικών Γ λυκείου

Marina_Garida

Νεοφερμένο μέλος

Η Marina_Garida αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 17 ετών, Μαθήτρια Γ' λυκείου και μας γράφει από Χανιά (Χανιά). Έχει γράψει 2 μηνύματα.
Καλησπέρα! Έχω στην κατοχή μου το βοήθημα του Μπάρλα (έκδοση 2018) στα μαθηματικά, ενώ διαβάζω μόνη μου, χωρίς εξωσχολική βοήθεια, μέσα από αυτό. Έχω διαπιστώσει πως πλεονεκτεί όσον αφορά τον βαθμό δυσκολίας και συνθετότητας των ασκήσεων που διαθέτει, αλλά μειονεκτεί όσον αφορά την εξήγηση της θεωρίας και κυρίως των εξαιρέσεων / ειδικών περιπτώσεων στις ασκήσεις! Αυτό το μειονέκτημα το ανακάλυψα όταν μάθαμε για κάποιες ιδιαίτερες περιπτώσεις στην αντίστροφη στο σχολείο... ενώ εγώ δεν είχα επουδενί ιδέα για αυτές! Επομένως, για να προληφθούν τυχόν κενά στα μετέπειτα κεφάλαια, σκεφτόμουν την αγορά (έστω και μεταχειρισμένη) ενός συμπληρωματικού ή εναλλακτικού βοηθήματος. Κατά νου μου έχω τον Παπαδάκη, αλλά λόγω των χαοτικών ασκήσεων σκέφτομαι και για τον Στεργίου... Τα ξεφύλλισα, τα μελέτησα, και παρόλα αυτά βρίσκομαι ακόμα σε δίλημμα... Έχετε εσείς κάτι να μου προτείνετε;; Είτε αφορά αυτούς, είτε άλλους συγγραφείς. Αναφέρομαι στις πιο πρόσφατες εκδόσεις. Ευχαριστώ!

ultraviolence

Συντονιστής

Ο ultraviolence αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Πτυχιούχος. Έχει γράψει 16.349 μηνύματα.
Για θεωρία εγώ χρησιμοποιουσα το βοήθημα του Παπαδάκη αλλά και για τις εισαγωγικές του ασκησεις για να μην πέσω με τα μούτρα στις δύσκολες (δλδ όλες :P ) του Μπάρλα.

Marina_Garida

Νεοφερμένο μέλος

Η Marina_Garida αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 17 ετών, Μαθήτρια Γ' λυκείου και μας γράφει από Χανιά (Χανιά). Έχει γράψει 2 μηνύματα.
Για θεωρία εγώ χρησιμοποιουσα το βοήθημα του Παπαδάκη αλλά και για τις εισαγωγικές του ασκησεις για να μην πέσω με τα μούτρα στις δύσκολες (δλδ όλες :P ) του Μπάρλα.
Έχεις δίκιο! Ο Παπαδάκης έχει καλή θεωρία! Αναρωτιέμαι όμως και για του Στεργίου :hmm:, ο Παπαδάκης γενικά έχει καλές, δύσκολες ασκήσεις, αν θέλω κάτι έξτρα του Μπάρλα; (γιατί δεν έχει κάποιες φορές τόσες πολλές). Μιλάω για την 2020 έκδοση του βιβλίου (εκτός αν είχες το πιο παλιό :fish2:)

Χρήστες Βρείτε παρόμοια