lilly2
Νεοφερμένο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
nPb
Επιφανές μέλος

Υ.Σ.: Ήμουν στην ίδια θέση με σένα, αλλά σε άλλη επιστήμη. Κατάλαβα ότι δεν έχει και τόσο νόημα να σκάσω άλλο.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
astathmitos
Δραστήριο μέλος

desperateforphd
Νεοφερμένο μέλος

Ό,τι και να ακολουθήσεις, δεν θα έχεις πρόβλημα διορισμού στη μέση εκπαίδευση. Διάλεξε αυτό που σου αρέσει, το πτυχίο είναι ενιαίο.Γεια σας, είμαι στο δεύτερο έτος της Φιλογογίας Αθηνών κα θα ήθελα απο κάποια βοήθεια σχετικά με την επιλογή κατεύθυνσης(κλασική, γλωσσολογία, μνεφ). Είμαι μεταξύ Γλωσσολογίας κκαι ΜΝΕΦ αλλα δεν εχω καταλήξει ακομα...Βασικός μου στόχος είναι να διοριστώ στην μέση εκπαιδευση, επομένως πολλόι μου προτείνουν να επιλέξω ΜΝΕΦ καθώς αυτή σχετίζεται περισσότερο με τα μαθήματα του Λυκείου-Γυμνασίου...Απο την άλλη όμως η γλωσσολογία είναι είναι ένα πολύ ενδιαφέρον αντικείμενο...Τι θα με συμβουλεύατε να ακολουθήσω????
Chemwizard
Τιμώμενο Μέλος

christos4
Εκκολαπτόμενο μέλος

Ό,τι και να ακολουθήσεις, δεν θα έχεις πρόβλημα διορισμού στη μέση εκπαίδευση. Διάλεξε αυτό που σου αρέσει, το πτυχίο είναι ενιαίο.
ναι αλλά για πόσο καιρό θα είναι ενιαίο????

(δεν ξέρω, αλλά στα κείμενα που μας μοιράζουν στη σχολή και στις συνελεύσεις λένε ότι στο κείμενο διαβούλευσης αναφέρεται ότι δεν θα ισχύει αυτό)
Chemwizard
Τιμώμενο Μέλος

ναι αλλά για πόσο καιρό θα είναι ενιαίο????
(δεν ξέρω, αλλά στα κείμενα που μας μοιράζουν στη σχολή και στις συνελεύσεις λένε ότι στο κείμενο διαβούλευσης αναφέρεται ότι δεν θα ισχύει αυτό)
Ρε συ εδώ πάνε σε συγχωνεύσεις τμημάτων για να μειωθεί ο αριθμός πτυχίων,θεωρείς πιθανό να σπάσουν τα ήδη ενωμένα?
aluteros
Νεοφερμένο μέλος

και βεβαια δε θα 'χει... τωρα πλακα μας κανεις?Ό,τι και να ακολουθήσεις, δεν θα έχεις πρόβλημα διορισμού στη μέση εκπαίδευση. Διάλεξε αυτό που σου αρέσει, το πτυχίο είναι ενιαίο.
αφου θα περασεις απο ασεπ, καλυτερα κλασικο για να μην εχεις μεγαλο λουκι. εγω μια φορα γλωσσολογια θα επελεγα, αλλα εσυ εισαι εσυ κι οχι εγω.

desperateforphd
Νεοφερμένο μέλος

Δεν κατανοώ ούτε ούτε δικαιολογώ το ειρωνικό σου μήνυμα.και βεβαια δε θα 'χει... τωρα πλακα μας κανεις?

Εννοώ πως ο ασέπ δεν σχετίζεται άμεσα με ειδικότητες, ας ακολουθήσει η κοπέλα ό,τι θέλει, αυτό είπα. Άντε μπράβο, τη γνώμη μας λέμε, όχι και να την ακούμε κιόλας!!!!

Chemwizard
Τιμώμενο Μέλος

Δεν κατανοώ ούτε ούτε δικαιολογώ το ειρωνικό σου μήνυμα.
Εννοώ πως ο ασέπ δεν σχετίζεται άμεσα με ειδικότητες, ας ακολουθήσει η κοπέλα ό,τι θέλει, αυτό είπα. Άντε μπράβο, τη γνώμη μας λέμε, όχι και να την ακούμε κιόλας!!!!![]()
Δεν είναι κατ'ανάγκην ειρωνικό,δεν έχουμε όλοι τον ίδιο τρόπο γραφής.Ας μένουμε στις προτάσεις ρε παιδιά κι ας μην το κάνουμε προσωπικό.End of story

desperateforphd
Νεοφερμένο μέλος

Όουκει ερωτευμενάκι!!!Δεν είναι κατ'ανάγκην ειρωνικό,δεν έχουμε όλοι τον ίδιο τρόπο γραφής.Ας μένουμε στις προτάσεις ρε παιδιά κι ας μην το κάνουμε προσωπικό.End of story![]()

αρτεμη
Νεοφερμένο μέλος

Πες συγκεκριμένη απορία.
αρτεμη
Νεοφερμένο μέλος

Γιατί να μην μπορείς;

Απλά νομίζω πως τον Φεβρουάριο πρέπει να το δηλώσεις.
αρτεμη
Νεοφερμένο μέλος

αρτεμη
Νεοφερμένο μέλος

santwno
Εκκολαπτόμενο μέλος

Εγώ ως φοιτήτρια στη Φιλολογία Θεσσαλονίκης είχα επιλέξει γλωσσολογικό και δεν θα το άλλαζα με ΤΙΠΟΤΑ!
Τα κριτήρια πολλά για εμένα:
- Οι καθηγητές είναι πολύ καλύτεροι και ανοιχτόμυαλοι σε αντίθεση με αυτούς που βρίσκονται στις άλλες κατευθύνσεις, κάτι που σε γενικές γραμμές ισχύει και σε όλες τις φιλολογίες.
- Στο κλασικό και στο ΜΝΕΦ οι γνώσεις που παίρνεις σίγουρα σχετίζονται περισσότερο με τις απαιτήσεις του ΑΣΕΠ (όπως τον γνωρίζουμε ως τώρα, γιατί μπορεί να αλλάξει κιόλας). Αλλά γνώμη μου είναι και αίσθησή μου πως αυτές τις γνώσεις μπορείς να τις αποκτήσεις και με προσωπικό διάβασμα.
- Για να διδάξεις ελληνικά ως δεύτερη γλώσσα, η γλωσσολογία είναι απαραίτητη. Και αν σκοπεύεις να πας στη δευτεροβάθμια, πλέον θα είναι πολλοί αυτοί θα έχουν την ελληνική ως δεύτερη.
- Ως γλωσσολόγος έχει και άλλες ευκαιρίες απασχόλησης, π.χ. λεξικογραφία, ερευνητικά προγράμματα. Και γενικά τον θεωρώ πιο "επιστημονικά τεκμηριωμένο" ως κλάδο.
Από 'κει και πέρα, είναι θέμα αρέσκειας...
woochoogirl
Τιμώμενο Μέλος

Δεν έχει σημασία τι δήλωσες πέρυσι.![]()
Και με τα αθληματα τι κανει;
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 3 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.