Συγνωμη που θα το πω αυτο, το ξερω πως οι μανες θελουν το καλο των παιδιων τους, αλλα εισται ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΑ καταπιεστικη.
1. Το κοριτσακι σας, ειναι απο τους λιγους ανθρωπους που διαβαζει εξωσχολικα βιβλια. 99% των Ελληνων δεν διαβαζουν, μαζι με εμενα. Τα εξωσχολικα βιβλια κατα την γνωμη μου, ειναι ΠΟΛΥ πιο χρησιμα για τα θεωριτηκα μαθηματα (εκτος αρχαιων) γιατι μαθαινουν σωστη συνταξη, ορθογραφια, και γραμματικη με εμμεσο τροπο. Η κορη σας δεν χρειαζεται καν να διαβασει κειμενα, νεολληνικη γλωσσα.
2. Η παραδωση ειναι 90% της γνωσης. ΚΑΝΕΝΑ βιβλιο δεν γινεται να αντικαταστησει εναν ανθρωπο. Εγω, ειμαι Γ' γυμνασιου, και διαβαζω με το ζορι 1 ωρα την ημερα, εβγαλα 18,1 ΜΟ. Ξερω οτι θα μπορουσα να βγαλω κ 19 αμα εκανα και τις ασκησεις η αμα διαβαζα παραπανω, αλλα το θεμα ειναι, να ξερεις το μαθημα, οχι να το παπαγαλιζεις και να γραφεις 20 μετα. Αυτο χρειαζεται μονο στις πανελληνιες.
3. Το πρωτο τριμηνο βαζουν τους χαμηλοτερους βαθμους οι καθηγητες.
4.Απο πρωσοπικη εμπειρια στο λεω, η κορη σου θα ειναι πιο προθημη να διαβασει για το σχολειο αμα δεν την πιεζεις. Πριν απο λιγο καιρω μαλοναμε με την μανα μου, γιατι δεν την αντεχα αλλο. Καθε μερα θα μου ελεγε, πως περασες στο σχολειο, μετα, γραψατε τιποτα; πηρες αποτελεσματα; να κατσεις να διαβασεις.
Ειναι σαν το μονο που να νιαζει τους γονεις ειναι ενας σκατοαριθμος, και οχι το ιδιο τους το παιδι.
5. Το παιδι σου κατα την γνωμη μου, με αυτα που λες θελει να παει θεωριτικη, μην της πεις τιποτα για κατευθηνσεις γιατι θα νοιωσει πιεσμενη και μπορει να παει αλλη κατευθηνση για να στην δωσει (αμα ειναι σαν κι εμενα) αλλα, χωρις να την ρωτησεις, αμα νομιζεις οτι πρωτιμει θεωρητικη, να νοιαζεσε μονο για φιλολογικα μαθηματα.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.