Μπορεί κάποιος να δώσει καμιά ιδέα για τον τρόπο επίλυσης των παρακάτω; Η αλήθεια είναι ότι προσπάθησα να τις λύσω αλλά τα νούμερα σε όλες δεν μου βγήκαν ακριβώς και υποψιάζομαι ότι έχω κάνει κάτι λάθος...
1)Η πίεση στον πυθμένα μιας λίμνης είναι 2,533*10^5 Pa και η θερμοκρασία 7 κελσίου. Μια φισαλίδα αέρα ανεβαίνει από τον πυθμένα της λίμνης στην επιφάνειά της, όπου η θερμοκρασία είναι 27 κελσίου και η πίεση 1,013*10^5 Pa. Να συγκριθούν οι όγκοι της φυσαλλίδας στον πυθμένα και στην επιφάνεια της λίμνης.
2)Φιάλη όγκου 2,5 λίτρα η οποία περιέχει 8,0 μολ αερίου,θα εκραγεί, αν η πίεση του ξεπεράσει τις 100ατμ. Μέχρι ποια θερμοκρασία μπορούμε να θερμάνουμε την φιάλη την φιάλη, χωρίς αυτή να εκραγεί; Δϊνεται R=8.314 j/mol, 1 atm=1.013*10^5 Pa
3)Mια φιάλη που χρησιμοποιείται για υποβρύχια κολύμβηση έχει όγκο 10 λίτρα. Η πίεση του αέρα στη φιάλη, πριν τη γεμίσουμε, είναι μία ατμοσφαιρα=10^5 Pa και η θερμοκρ 47 κελσίου. Να βρεθεί η μάζα του αέρα που προσθέσαμε, αν η μέση σχετική μοριακή μάζα του αέρα είναι περίπου 29. Δίνεται R=8.3 j/mol K
4) Σε δοχείο σταθ όγκου υπάρχει σε πίεση p δύσκολα υγροποιούμενο ιδανικό αέριο θερμοκρασίας 7 κελσίου. Ανοίγοντας τη στρόφιγγα του δοχείου αφαιρούμε το ένα τρίτο της μάζας του αερίου. Κατόπιν αφού κλείσουμε τη στρόφιγγα θερμαίνουμε το αέριο μέχρι να γίνει η πίεσή του 2p . Μέχρι ποια θερμοκρασία θερμάναμε το αέριο;
1)Στην 1 πχ εγώ βρήκα κάτι δεκαδικά νούμερα και κατέληξα στο συμπέρασμα ότι ο όγκος του πυθμένα είναι μεγαλύτερος από τον επιφανειακό. Αλλά άμα τον πάρω με τη λογική γίνεται ο όγκος της φυσαλίδας να αλλάξει;
2)Σ αυτήν την μέγιστη θερμοκρασία την βρήκα 3,8*10^-4 που μου φαίνεται πολύ παράξενο!!!!!
3) Σ αυτήν την m1 τη βρήκα ίση με 120 την m2 ίση με 2183 και αφαιρώντας βρήκα ότι η μάζα που προσθέσαμε είναι 2163. Πάλι μου φαίνεται παράξενο,.....
4) Εδώ δεν ξέρω μεθοδολογία. Γι αυτό help please κανένας φυσικός
!!!