Mερικές ασκήσεις είναι πραγματικά πολύ δύσκολες
Δείτε κάποιες που δεν κατάφερα να τις βγάλω και αν μπορείτε βοηθείστε γιατί δεν μπορώ να βγάλω άκρη...
1)Ένα μόριο αντισώματος αποτελείται από 4 πολυπεπτιδικές αλυσίδες ανά δύο όμοιες. Να απαντήσεις στις παρακάτω ερωτήσεις:
α.Πόσα είδη mRNA είναι υπεύθυνα για τη σύνθεση ενός μορίου αντισώματος;
β.Πού σχηματίζονται τα ειδικά για κάθε αντίσωμα μόρια του mRNA;
(Για το α δεν μπορώ να καταλάβω από ποια σημεία του βιβλίου πρέπει να συνδυάσω πληροφορίες διότι εκεί που γράφει για το mrna δεν μιλάει για τα είδη του, εκτός κι αν το παίρνω λάθος...)
2)Μόριο DNA αυτοδιπλασιάζεται σε περιβάλλον με ραδιενεργό φώσφορο και στη συνέχεια τα δύο θυγατρικά μόρια μεταφέρονται σε περιβάλλον με ραδιενεργό θείο και ξαναδιπλασιάζονται. Τι σύσταση θα έχουν οι 8 συνολικά πολυνουκλεοτιδικές αλυσίδες;
(DNA και πρωτεϊνες; αλλά πως το αιτιολογώ; Μου φαίνεται μπέρδεμα!)
3)Σε ποια κυτταρικά οργανίδια του ευκαρυωτικού κυττάρου πραγματοποιούνται ΟΛΕΣ οι διαδικασίες του κεντρικού δόγματος της Μοριακής Βιολογίας;(Σ αυτήν ο καθηγητής μας είπε να προσέξουμε τη λέξη όλες και γι αυτό την έχω και με κεφαλαία αλλά νομίζω ότι τα οργανίδια είναι τα μιτοχόνδρια οι χλωροπλάστες και ο πυρηνας αυτά μόνο βρίσκω. Εδώ θέλει να πει με το όλες πως είναι η αντιγραφή η μεταγραφή και η μετάφραση
Πάντως ρε παιδιά έχω απογοητευτεί τελειως με αυτές τις ερωτήσεις. Ήταν σύνολο 9 που μας έβαλε και μόνο τις 6 μπόρεσα να λύσω. Αυτές τις τρεις με τίποτα. Κι ενώ έχω εμπεδώσει το μάθημα και το έχω αποστηθήσει τέλεια γιατί κολλάω;