Brit:
1) Σχετικά με τις παρατηρήσεις έχουνε κάνει τυπογραφικό λάθος, τέσσερεις είναι τελικά

2) Νομίζω πως δεν έχει σημασία πως βγάζεις τα συμπεράσματα αλλα και να είχε το σωστό θα έπρεπε να είναι: (παρατήρηση 1,2: συμπέρασμα 1), (παρατήρηση 4: συμπέρασμα 2,3). Νομίζω απο την 3η παρατήρηση δεν οδηγήσε ξεκάθαρα σε συμπέρασμα απλά σε βοηθάει στα άλλα.
3) Η εξέλιξη σύμφωνα με τον Δαρβίνο και ο μηχανισμός της Φυσικής επιλογής δρα στον πληθυσμό, είναι η κύρια μονάδα, γι αυτό και αναφέρεται σε αυτόν συνέχεια.
Π.χ. για τα άλογα, σου λέει πως πληθυσμός είναι όλα τα άλογα μιας περιοχής π.χ. όπως αυτό που ζουν στο Γιοχάνεσμπουρκ γιατί είναι κοντά και μπορούν ν' αναπαραχθούν (μειξιολογικό κριτήριο). Ένας άλλος πληθυσμός είναι όλα τα άλογα που ζουν στο Όσλο κι ένας άλλος όλα αυτά που ζουν στο Σίδνευ. Τα άλογα τώρα που ζουν στο Γιοχάνεσμπουρκ λόγω π.χ. της πολύς ζέστης επιβιώνουν μόνο αυτά που έχουν ψιλό τρίχωμα, ενω αυτά που έχουν πυκνό τρίχωμα όχι. Επίσης επιβιώνουν αυτά που είναι σκουρόχρωμα λόγω του ήλιου και όχι τ΄ανοιχτόχρωμα. Έτσι με το πέρασμα των γενεών το άλογο στο Γιοχάνεσμπουρκ είναι το μαύρο με το ψιλό τρίχωμα . Σε αντίθεση με το άλογο του Όσλο που για τους αντίθετους λόγους είναι το άσπρο με το ψιλό τρίχωμα.
Η εξέλιξη λοιπόν δρα μεμονωμένα και ανα περιοχή (πληθυσμό), για αυτό θεωρείται ο πληθυσμός ως κύρια μονάδα, δεν δρα σε όλα τα άλογα του πλανήτη.
Όταν όμως θέλεις να κατατάξεις τους οργανισμούς δεν μπορείς να θεωρήσεις τον πληθυσμό ως θεμελιώδη μονάδα γιατί θα αναφερόσουν μόνο στα άλογα του Όσλο. Γι αυτό θεωρείς το είδος , καθώς στο είδος ανήκουν όλοι οι πληθυσμοί. Δηλάδή όταν αναφερόμαστε στο είδος του αλόγου εννοούμε και τα άλογα της Αυστρίας και του Μέξικου και της Λισαββόνας, όλου του κόσμου.
Ο πληθυσμός είναι η μονάδα στην οποία δρα η έξέλιξη και το είδος είναι η μονάδα για κατάταξη.
4) Αυτή είναι η κύρια διαφορά του Λάμαρκ με του Δαρβίνου. Ο Λάμαρκ λέει αυτό που λες εσύ. Δηλαδή δημιουργείται ένα νέο είδος (εσωτερική δύναμη, νοητή φυσική κλίμακα, χρήση- αχρησία οργάνων). Ο Δαρβίνος λέει πως επικρατεί αυτό με τα ευννοικότερα χαρακτηριστικά. Με την πάροδο όμως πολλών γενεών , μετά απο πάρα πολλά χρόνια θα δεις πως με την επικράτηση μόνο των ευνοικών χαρακτηριστικών θα έχουμε ένα νέο είδος. Για το παράδειγμα τώρα της καμηλοπάρδαλης φαντάσου, στην επόμενη γενιά η φυσική επιλογή να ευννούσε μόνο αυτές που ήταν σκουρόχρωμες, και στην επόμενη μόνο αυτές που είναι πολύ ψηλές, και στην επόμενη μόνο αυτές που έχουν πολύ μικρή ουρά , και πάει λέγοντας. Μετά απο π.χ. 700χρόνια θα έβλεπες τις καμηλοπαρδάλεις σε εκείνο τον πληθυσμό να είναι υπερβολικά ψηλές, όλες σκούρες και με πολύ μικρές ουρές, θα έλεγες ότι έχω ένα νέο είδος συγκρίνοντας το με το αρχικό.
Δεν ξέρω αν σε κάλυψα, μακάρι να σε βοήθησα σε κάποια απορία σου, κουράγιο και καλή συνέχεια