helena_16_kolin
Νεοφερμένος
1)f(x)=ln(x-2)-ln(6x-x²)
2)f(x)=ημx+e^x+2
3)f(x)=e^√x-1
4)f(x)=1+lnx/ln²x-lnx-2
οποιος μπορεί ας βοηθήσει λίγο την κατάσταση!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
πεδιο ορισμου?
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
helena_16_kolin
Νεοφερμένος
hale
Δραστήριο μέλος
1) πρέπει χ-2>0 <=> χ>2σαν παιδί της θεωρητικής έχω μερικές απορίες για κάποιες ασκήσεις
1)f(x)=ln(x-2)-ln(6x-x²)
2)f(x)=ημx+e^x+2
3)f(x)=e^√x-1
4)f(x)=1+lnx/ln²x-lnx-2
και 6χ-χ^2>0 <=> χ(6-χ)>0 άρα χ e (0,6)
για να ισχύουν και τα δυο το πεδίο ορισμού είναι Α = (2,6)
2) εδώ δεν έχουμε κανένα περιορισμό οπότε το πεδίο ορισμού είναι Α = IR
3) δε καταλαβαίνω τι εννοείς
4) πρέπει χ>0
και χ διάφορο του 1 (γιατί ln1=0)
άρα το πεδίο ορισμού είναι Α = (0,1)U(1,+00)
Ελπίζω να βοήθησα!
οτι ειναι μεσα στο ln το παιρνεις >0 αρα στ 1η παρε τις δυο ανισωσεις και κανε συναληθευση...οτι ειναι κατω απο ριζα το παιρνεις >=0....και οτι ειναι στο παρανομαστη διαφορο του 0..σαν παιδί της θεωρητικής έχω μερικές απορίες για κάποιες ασκήσεις
1)f(x)=ln(x-2)-ln(6x-x²)
2)f(x)=ημx+e^x+2
3)f(x)=e^√x-1
4)f(x)=1+lnx/ln²x-lnx-2
προσπαθησε με αυτα π ειπα και αν κολλησεις εδω ειμαστε
helena_16_kolin
Νεοφερμένος
Unkown-User
Πολύ δραστήριο μέλος
Δεν είναι "δικαιολογία" ότι είσαι θεωρητική.
εξαρταται σε πιο συστημα αναφερεσαι1+1=2
Δεν είναι "δικαιολογία" ότι είσαι θεωρητική.
εμενα μου τα ειχε ολα συγκεντρωμενα ο καθηγητης μου!
γιατι δεν ζητας να σου τα γραψει καπου?
helena_16_kolin
Νεοφερμένος
δεν χρησιμοποιώ ως "δικαιολογια" την θεωρητικη απλά ήθελα να τονισω σε πια κατεύθυνση είμαι διότι αν ήμουν τεχνολογική νομίζω ότι δεν θα είχα μεγάλο πρόβλημα!
Unkown-User
Πολύ δραστήριο μέλος
ευχαριστω παρα πολυ!!!:thanks:
δεν χρησιμοποιώ ως "δικαιολογια" την θεωρητικη απλά ήθελα να τονισω σε πια κατεύθυνση είμαι διότι αν ήμουν τεχνολογική νομίζω ότι δεν θα είχα μεγάλο πρόβλημα!
Ούτε τώρα έπρεπε να έχεις το παραμικρό πρόβλημα. Τελειώνουν οι θεωρητικοί και δεν ξέρουν μία διαίρεση. Γκιβ μι ε μπρεηκ.
blacksheep
Πολύ δραστήριο μέλος
γιατι εσυ ξερεις να πεις τους 10 αριστοτελικους τοπουςΟύτε τώρα έπρεπε να έχεις το παραμικρό πρόβλημα. Τελειώνουν οι θεωρητικοί και δεν ξέρουν μία διαίρεση. Γκιβ μι ε μπρεηκ.
τους 10 τοπους της λογικης δηλαδη?
που ειναι απαραιτητοι σε καθε ατομο?
PS εγω θετικη παω
δε δικαιολογω την κοπελα απλα υπαρχει και το ρητο
καθεις εφ'ω εταχθη
Unkown-User
Πολύ δραστήριο μέλος
γιατι εσυ ξερεις να πεις τους 10 αριστοτελικους τοπους
τους 10 τοπους της λογικης δηλαδη?
που ειναι απαραιτητοι σε καθε ατομο?
PS εγω θετικη παω
δε δικαιολογω την κοπελα απλα υπαρχει και το ρητο
καθεις εφ'ω εταχθη
Τα είχαμε κάνει στην Α ή στην Β' ε? 4 ή 5 χρόνια μετά (αναλόγως αν ήταν Α ή Β) δεν τα θυμάμαι, λυπάμαι και ναι ντρέπομαι αν είναι από τα "βασικότερα" που θα έπρεπε να ξέρω και δεν το κάνω. Λυπάμαι.
Από εκεί και πέρα έχω ελαφρυντικά το ότι οι θεωρητικές γνώσεις ξεχνιούνται πιο εύκολα, ότι έχει χρειαστεί να μάθω τα άπειρα κατεβατά για την σχολή, τον χρόνο που έχει περάσει κτλ.
(Σχετικά με τα μαθηματικά είναι (κάπως) διαφορετικά τα πράγματα πάντως, και όσον αφορά την χρησιμότητα αλλά και την "λογική σκέψη" που ολοι θα έπρεπε να έχουν)
helena_16_kolin
Νεοφερμένος
τώρα όποιος θέλει να βοηθήσει και άλλο ας μου εξηγήσει τι πρεπει να κανω στις παρακατω ασκησεις:
1)Αν f(x)=x^2-ριζα x να υπολογιστουν οι τιμες (αν υπάρχουν) f(1),f(4),(f-9) και f(2)
2)Δίνεται η συνάρτηση f(x)=x^3+ax^2-bx+2 Να βρείτε τους πραγματικούς αριθμούς α και β ώστε τα σημεία Α (1,4) και Β (-2,16) να ανήκουν στη γραφική παράσταση:thanks:
Black_Butterfly
Πολύ δραστήριο μέλος
Π.χ. F(1) = 1^2 - Ρίζα 1 = 1-1 = 0
Δεν τα λύνω τα υπόλοιπα είναι αρκετά απλό να το κάνεις. :xixi:
Στο 2 αφού επαληθεύουν την παράσταση τα Α και Β θα αντικαταστησεις τους αριθμους.
Δηλαδή: Α (1,4) χ=1 , ψ=4
Επίσης ισχύει f(χ) = ψ άρα f(1) = 4
Οπότε
f(x)=x^3+ax^2-bx+2
f(1) = 1^3 + α 1^2 - b1 + 2
4 = 1 + a - b + 2 => 1 = a-b
Επίσης το B (-2,16) x= -2 ψ=16
(το κάνω λίγο γρήγορα άμα δν καταλαβαίνεις πες μου να το κάνω αναλυτικά)
F(-2) = 16
Άρα 16 = -8 + 4a +2b+2 => 22 = 4a +2b
Οπότε έχουμε:
1 = a-b
22 = 4a + 2b
και λύνουμε το σύστημα
a =1+ b (1)
22 = 4(1+b) +2b => 22 = 4 +4b +2b => 18 =6b => b =3 (2)
(1),(2) => a= 4
helena_16_kolin
Νεοφερμένος
hale
Δραστήριο μέλος
Αφου έχεις στη συνάρτηση ρίζα για χ=-9 δεν ορίζεται γιατί έχει πεδιο ορισμού το Α = (0,+00)ΟΚ ευχαριστώ το F(-9) δεν γίνεται έτσι???
helena_16_kolin
Νεοφερμένος
geoedessa
Νεοφερμένος
ωραια λυνουνε το f(x)=g(x)...βρισκουμε τα x...μετα γιατι αντικαθιστουμε στην g(x) και οχι στην f(x)????
2)4-x^2>/0...x^2</4...x</+-2... αρα xε(-οο,-2}
αλλα 4-x^2>/0...(2-χ)(2+χ)>/0....χ</2 η χ>/-2...αρα xε{-2,2}
που ειναι το λαθοοοςςςς???
3)σε μια ασκηση δινει φραφικη παρασταση μιας συναρτησης και λεει να λυσουμε την f(x)=0....αντε δινει μερικα σημεια τομης με xx' και yy' αλλα το σχημα ειναι παραξενο!κατι καμπυλες εχει!πωςςς?????
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 87 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- thales91
- pnf292
- Chris180
- suaimhneas
- math2arch
- depyy
- Dmzk
- nearos
- Μήτσος10
- eukleidhs1821
- Kate1914
- Rafahl
- Maynard
- Mara2004
- phleidhs
- Helen06
- ggl
- Hased Babis
- Giannis_19
- xrisamikol
- rempelos42
- Σωτηρία
- Steliosgkougkou
- desp1naa
- Georgekk
- Dionyshs1
- Apocalypse
- Scandal
- Ameliak
- n1ki20
- Ευτυχια Αδαμοπουλου
- Euge.loukia
- spring day
- SlimShady
- Kokro
- Specon
- George_dr
- το κοριτσι του μαη
- igeorgeoikonomo
- Theodora03
- _Aggelos123
- Citylights
- globglogabgalab
- marilou2002
- Alin22
- panosveki
- papa2g
- Unboxholics
- Mariahj
- constansn
- Mariaathens
- Lia 2006
- Tsiri_tree
- Petrofskaya
- ssalex
- Gio
- hirasawayui
- Nida
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.