Βοήθεια/Απορίες στα Μαθηματικά Γενικής Παιδείας

• Thread starter Thread starter fretoe
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης
Αναρωτιεμαι, αν αυριο υπαρχει ασκηση που να ζηταει να βρουμε την διαμεσο σε ομαδοποιημενες παρατηρησεις, τοτε πολυγωνο αθροιστικων σχετικων συχνοτητων στο μιλιμετρε θα το κανουμε η στο τετραδιο αφου δεν το λεει η εκφωνηση?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Λογικά δεν πρέπει να λέει? :/ Μια ερώτηση ακόμα: Στη σελίδα 99 έχει την εφαρμογή 3 στην οποία αποδεικνύονται κάποιες σχέσεις για τις καινούργιες μέσες τιμές και διακυμάνσεις αν προσθέσουμε μια σταθερά ή αν πολλαπλασιασουμε τις παρατηρήσεις με μια σταθερά... Τους τύπους αυτούς πρέπει να τους αποδεικνύω ξανά ή εννοούνται?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Eμενα ο μαθηματικος μου εχει πει να τους αποδεικνυω ειδικα αν εχω χρονο...

Συμφωνα με το υπουργειο παιδειας ,οι τυποι αυτοι χρησιμοποιουνται χωρις αποδειξη.Γενικα οτι εχει λυμενο το σχολικο σε εφαρμογες μπορει να χρησιμοποιηθει ετοιμο.Καλο ομως ειναι να ξερεις τις αποδειξεις.

Παιδιά μόνο εγώ ανησυχώ για τα μαθηματικά γενικής?

Η αλήθεια είναι ότι ασχολιόμουν με την κατεύθυνση, και στη γενικής δεν έκανα φροντιστήρια/ιδιαίτερα οπότε δεν έχω κάνει τόση δουλειά όση σε άλλα μαθήματα.

Μην ανησυχεις, δεν εισαι ο μονος! Και εγω εδινε ολο το χρονο μεγαλυτερη βαση στην κατευθυνση! Ελπιζω να μην μας καψει και να σκισουμε αυριο...

Ας πούμε κοιτάω για παράδειγμα παλιότερα θέματα και ειδικά επαναληπτικών και μερικά είναι ζόρικα :P

Μην ανησυχεις, δεν εισαι ο μονος! Και εγω εδινε ολο το χρονο μεγαλυτερη βαση στην κατευθυνση! Ελπιζω να μην μας καψει και να σκισουμε αυριο...

Απ' το στόμα σου (από το πληκτρολόγιο βασικά :P) και ... στου Θεού το αυτί που λένε :P

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:
Αν μας ζητησουν αποδειξη απο πιθανοτητες πρεπει να κανουμε και διαγραμμα Venn;

Καλα και εγω τα μαθηματικα γενικης τα ειχα ψιλοχεσμενα τη μιση χρονια.Μπορουν να μας τσακισουν αν θελουν,αλλα ευελπιστω να μην το κανουν.
Η θεωρεια της στατιστικης ειναι το πιο σπαστικο πραγμα που διαβασα ολη την χρονια.Ειμαι θετικη οποτε δεν εχω αοδε.

Sos για μενα ειναι: ασκηση με κλασεις οπου θα σου δινει τα στοιχεια με απλα λογια και θα πρεπει να φτιαξεις εσυ το πινακακι και ολα τα συναφη(μπορει και διαμεσο),ασκηση με κανονικη κατανομη μιας και εχουν καιρο να βαλουν και σιγουρα μια συναρτηση με πιθανοτητες μεσα της οπου θα ζηταει μονοτονια,ακροτατα αλλα και να βρεις καποιες πιθανοτητες.Γενικα περιμενω βατα και μη παραξενα θεματα.(φυσικα και κανενα ζητημα με εφαπτομενη δεν ειναι απιθανο)

Καλα και εγω τα μαθηματικα γενικης τα ειχα ψιλοχεσμενα τη μιση χρονια.Μπορουν να μας τσακισουν αν θελουν,αλλα ευελπιστω να μην το κανουν.
Η θεωρεια της στατιστικης ειναι το πιο σπαστικο πραγμα που διαβασα ολη την χρονια.Ειμαι θετικη οποτε δεν εχω αοδε.
Πίστεψέ με η θεωρία των μαθηματικών ΓΠ είναι χειρότερη απ'το ΑΟΔΕ...!!

Αν μας ζητησουν αποδειξη απο πιθανοτητες πρεπει να κανουμε και διαγραμμα Venn;
Κάνε το μιας κ δεν είναι δύσκολο κ δεν θέλει κ χρόνο...για να φαίνεται η σχέση μεταξύ των ενδεχομένων..

Πίστεψέ με η θεωρία των μαθηματικών ΓΠ είναι χειρότερη απ'το ΑΟΔΕ...!!

Υπερβαλλεις.Την θεωρια την εχω γραψει σε ενα τετραδιο και με το ζορι πιανει δεκα σελιδες,γελοια πραγματα.Η θεωρια της κατευθυνσης ειναι οντως δυσκολη!

Ολα τα εισαγωγικα της στατιστικης σε συνδυασμο με τις γραφικες παραστασεις ειναι απιστευτα σπαστικες .Προσωπικη αποψη παντα.

Συμφωνω! Εγω δεν μπορω να μαθω τον αξιωματικο ορισμο της πιθανοτητας...

Σημείωση: Έγινε μεταφορά κάποιων μηνυμάτων στο γενικό θέμα Μαθηματικά Γενικής Γ' Λυκείου :)

Η αντίστοιχη γραφική παράσταση ενός πίνακα συχνοτήτων με ομαδοποιημένα δεδομένα γίνεται με το λεγόμενο ιστόγραμμα (histogram) συχνοτήτων. Στον οριζόντιο άξονα ενός συστήματος ορθογωνίων αξόνων σημειώνουμε, με κατάλληλη κλίμακα, τα όρια των κλάσεων. Στη συνέχεια, κατασκευάζουμε διαδοχικά ορθογώνια (ιστούς), από καθένα από τα οποία έχει βάση ίση με το πλάτος της κλάσης και ύψος τέτοιο, ώστε το εμβαδόν του ορθογωνίου να ισούται με τη συχνότητα της κλάσης αυτής.

πως γινεται το εμβαδον να ισουται με τη συχνοτητα, αφου για να υπολογιστει το εμβαδον πολλαπλασιαζεις τη συχνοτητα με το πλατος της κλασης;
Θα μου εξηγησει κανεις; Δεν το καταλαβαινω.

μαθ γεν πιστευω θα πεσει η αποδειξη f(x)=x^2 (εκτιμηση)

Μακαρι...

Η αντίστοιχη γραφική παράσταση ενός πίνακα συχνοτήτων με ομαδοποιημένα δεδομένα γίνεται με το λεγόμενο ιστόγραμμα (histogram) συχνοτήτων. Στον οριζόντιο άξονα ενός συστήματος ορθογωνίων αξόνων σημειώνουμε, με κατάλληλη κλίμακα, τα όρια των κλάσεων. Στη συνέχεια, κατασκευάζουμε διαδοχικά ορθογώνια (ιστούς), από καθένα από τα οποία έχει βάση ίση με το πλάτος της κλάσης και ύψος τέτοιο, ώστε το εμβαδόν του ορθογωνίου να ισούται με τη συχνότητα της κλάσης αυτής.

πως γινεται το εμβαδον να ισουται με τη συχνοτητα, αφου για να υπολογιστει το εμβαδον πολλαπλασιαζεις τη συχνοτητα με το πλατος της κλασης;
Θα μου εξηγησει κανεις; Δεν το καταλαβαινω.

θεωρεις οτι η το πλατος καθε κλασης ειναι "1" σε μηκος!

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back