vaggos7
Νεοφερμένο μέλος

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!!!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Darkness
Περιβόητο μέλος

αυτη τη στιγμη δε θυμαμαι ομως ακριβως το γιατι :/
αν μπορεσω θα σε απαντησω σε καμια ωρα.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
gogokostaki
Νεοφερμένο μέλος

Iliaso
Περιβόητο μέλος

gogokostaki
Νεοφερμένο μέλος

Για αυτό τα λένε θεοφάνεια;;; Τότε όντως είναι πιο σημαντική γιορτή:no1:Στα Θεοφάνια πρωτοφανερώθηκε Ο Θεός![]()
Alessandra
Διάσημο μέλος

Και εγώ τα θεοφάνεια νομίζω. τα θεόφάνεια δεν βαφτίστηκε ο Ιωάννης;;; (μπορεί και να κάνω λάθος, δεν τα πολυξέρω αυτά τα χριστιανικά, απλά την άποψη μου λέω). Εννοείται ότι με το βάφτισμα φεύγουν οι αμαρτίες μας από το πρωπατορικό αμάρτημα. Οπότε αφού τα θεοφάνεια έχουν να κάνουν με βάφτισμα λογικά αυτή θα είναι
Ο Ιωάννης βάπτισε τον Ιησού στον Ιορδάνη ποταμό, έγινε η εμφάνιση του Αγίου Πνεύματος εν είδει περιστεράς και η ομολογία του Πατέρα ότι "αυτός είναι ο Υιός μου ο Αγαπητός εν ω ευδόκησα".
Τα Θεοφάνεια είναι πιο θεολογική γιορτή.
Είναι η στιγμή της αποκάλυψης της Αγίας Τριάδος.
Darkness
Περιβόητο μέλος

αυτο φυσικα ειναι το σημαντικοτερο γιατιΣτα Θεοφάνια πρωτοφανερώθηκε Ο Θεός![]()

αλλα πρεπει να του το αναλυσουμε και λιγο :/
Dias
Επιφανές μέλος

Λοιπόν ας μην είμαι πιστός θα σου απαντήσω:Λοιπόν εργασία για το σχολείο για να πάρουμε υψηλό βαθμό στα θρησκευτικά… Εάν γνωρίζει κάποιος ή αν έχει οικειότητα με κάποιο παπά, ας μου πει ποια γιορτή είναι πιο θεολογική και γιατί. Χριστούγεννα ή Θεοφάνεια;
Ευχαριστώ εκ των προτέρων!!!
Τα θεοφάνεια γιατί εκεί εμφανίστηκε η αγία 3άδα σύσσωμη και όλη μαζί. Το δόγμα του χριστιανισμού είναι ο 3δικός θεός. Άρα να γιατί τα θεοφάνεια είναι πιο θεολογική γιορτή.
τα θεόφάνεια δεν βαφτίστηκε ο Ιωάννης;;; (μπορεί και να κάνω λάθος, δεν τα πολυξέρω αυτά τα χριστιανικά, απλά την άποψη μου λέω). Εννοείται ότι με το βάφτισμα φεύγουν οι αμαρτίες μας από το πρωπατορικό αμάρτημα. Οπότε αφού τα θεοφάνεια έχουν να κάνουν με βάφτισμα λογικά αυτή θα είναι

gogokostaki
Νεοφερμένο μέλος

Πλάκα κάνεις!!!!!
![]()
Όχι δεν κάνω καθόλου πλάκα :nono: ήξερα ότι βαφτίστηκε κάποιος από τους δύο΄αλλά δεν ήξερα ποιός. ε στον δωδεκαθεισμό δεν έχουν βαφτήσια, που θες να θυμάμαι ποιον βαφτίσανε στον χριστιανισμο;

Ειμαρμένη
Δραστήριο μέλος

Η έκφραση "πιο θεολογική" δε μου φαίνεται και πολύ σοβαρή.
Εν πάση περιπτώσει,τα Θεοφάνεια πρέπει να ΄ναι.
Alessandra
Διάσημο μέλος

Τι μαθαίνετε στο σχολείο;:eyesup:
Ειμαρμένη
Δραστήριο μέλος

gogokostaki
Νεοφερμένο μέλος

Στο Δωδεκαθεϊσμό έχουν ονοματοδοσία.
Τι μαθαίνετε στο σχολείο;:eyesup:
Ναι έχουμε ονοματοδοσία αλλά όχι βάφτιση. άλλο το να άλλο το άλλο. Στο σχολείο στα θρησκευτικά μαθαίναμε τα κουτσομπολιά της πόλης από την καθηγήτρια

Dias
Επιφανές μέλος

Ο.Κ. Τώρα λύσε μου μια απορία (και ας μου το σβήσουν το μήνυμα):Όχι δεν κάνω καθόλου πλάκα :nono: ήξερα ότι βαφτίστηκε κάποιος από τους δύο΄αλλά δεν ήξερα ποιός. ε στον δωδεκαθεισμό δεν έχουν βαφτήσια, που θες να θυμάμαι ποιον βαφτίσανε στον χριστιανισμο;![]()

Ειμαρμένη
Δραστήριο μέλος

-----------------------------------------
Ντροπή:xixi:Ο.Κ. Τώρα λύσε μου μια απορία (και ας μου το σβήσουν το μήνυμα):
Τη βάφτιση τη λένε και βαφτίσια. Το γάμο πώς?
![]()
gogokostaki
Νεοφερμένο μέλος

ΠαντρειάΟ.Κ. Τώρα λύσε μου μια απορία (και ας μου το σβήσουν το μήνυμα):
Τη βάφτιση τη λένε και βαφτίσια. Το γάμο πώς?
![]()

Alessandra
Διάσημο μέλος

gogokostaki
Νεοφερμένο μέλος

Όχι. όλου του ΆργουςΞέρει τα κουτσομπολιά όλης της Ν.Ιωνίας?
-----------------------------------------
Ναι.Γωγώ, αν επιτρέπεται, είσαι δωδεκαθεΐστρια;

Φιλιον_Τερας
Διάσημο μέλος

Στα Θεοφάνια πρωτοφανερώθηκε Ο Θεός![]()
ελεος. ο Θεος συμφωνα με τον χριστιανισμο αλλα και τον Ιουδαισμο, φανερωθηκε στην παλαια διαθηκη (Μωυσής)
Alessandra
Διάσημο μέλος

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 2 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.