Βιοϊατρικές επιστήμες: Ιατρικά Εργαστήρια ή Οδοντική Τεχνολογία;

Mike2002

Νεοφερμένος

Ο Mike2002 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 2 μηνύματα.
Γεια σας.Φέτος συμμετείχα στις Πανελλαδικές εξετάσεις στο 3ο επιστημονικό πεδίο υγείας και ζωής.Δυστυχώς δεν κατάφερα να συγκεντρώσω τα απαιτούμενα μόρια ώστε να περάσω στην σχολή της πρώτης μου επιλογής που είναι η ιατρική,παρ'όλο που οι φροντιστές μου θεωρούσαν ο,τι είχα τις δυνατότητες να επιδιώξω αυτόν τον στόχο.Τελικά συγκέντρωσα 1500 μόρια.Σκέφτηκα να ξανάδωσω ,όμως η φετινή σχολική χρονία ήταν για μένα και για τους περισσότερους μαθητές φαντάζομαι πολύ πιεστική,ειδικά με την έλευση της πανδημίας και το lockdown και τελικά δεν κατέληξε τόσο αίσια με την δυσκολία των θεμάτων για πολλούς απο εμάς.Τέλος πάντων,εκεί που ήθελα να καταλήξω (μακρυγόρησα ,χαχαχα) είναι οτι μάλλον περνάω στη σχολή των βιοϊατρικών επιστημών ,η οποία και μου αρέσει και ίσως εν τέλει να αποτελέσει τον λόγο ώστε να μην ξαναδώσω.Έχω ψάξει λοιπόν την σχολή ,κοιτώντας τα διάφορα site που σχετίζονται με αυτήν και θα ήθελα την γνώμη σας σχετικά με την κατεύθυνση που θα χρειαστεί να επιλέξω σε ενάμιση περίπου χρόνο.Βρίσκομαι ανάμεσα στην οδοντική τεχνολογία και τα ιατρικά εργαστήρια.Από την μία πλευρά μου αρέσουν οι κατασκευές Και η τέχνη που απαιτείται για την κατεύθυνση της οδοντικής τεχνολογίας ,όμως από την άλλη δεν ξέρω κατά πόσο θα μπορέσω να ανταπεξέλθω στις γνώσεις της μηχανικής που απαιτούνται.Χρειάζεται να έχεις καλές γνώσεις φυσικής και μαθηματικών,έτσι δεν είναι;Όσον αφορά την κατεύθυνση των ιατρικών εργαστηρίων,με ενδιαφέρουν πολύ τα μαθήματα ωστόσο δεν γνωρίζω για την επαγγελματική αποκατάσταση.Μήπως ξέρετε ποιες μετέπειτα επαγγελματικές δυνατότητες παρέχονται μετά το πτυχίο ή το μεταπτυχιακό και αν είναι ευνοϊκές για τα σύγχρονα δεδομένα;
Και μία τελευταία ερώτηση˙ Από ιατρικών εργαστηρίων με κατατακτήριες γίνεται κανείς να περάσει ιατρική και να κερδίσει πχ 2 έτη;
Γιατί εχώ ακούσει οτι απο οδοντική τεχνολογία γίνεται να δώσεις κατατακτήριες και να περάσεις στο 2ο ή 3ο έτος οδοντιατρικής(δεν θυμάμαι ακριβώς)
 

Eclipse

Πολύ δραστήριο μέλος

Η Έκλειψις αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 1,665 μηνύματα.
Λοιπόν, δεν έχω απαντήσεις για ολες σου τις απορίες, αλλα αν ειναι να επιλεξεις αναμεσα σε ιατρικα εργαστήρια και οδοντικη τεχνολογια, θα σου πρότεινα το 2ο. Γιατι με τα ιατρικα εργαστήρια μπορουν να ασχοληθούν ανετα και οι μηχανικοι βιοϊατρικής και οι βιοπληροφορικαριοι.
 

Mike2002

Νεοφερμένος

Ο Mike2002 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 2 μηνύματα.
* 15.000 μόρια ,ξέχασα ένα μηδενικό ,χαχαχα
 

roud

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η roud αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 21 ετών και Φοιτήτρια του τμήματος Βιοϊατρικών Επιστημών ΠΑΔΑ. Έχει γράψει 274 μηνύματα.
Εγώ θα σου πω Ιατρικών εργαστηρίων. Επειδή ξέρω από την μαμά μου που είναι οδοντοτεχνίτης , αν και πολύ ενδιαφέρον , δεν έχει εύκολα δουλειά καθόλου ! Εκτός αν έχεις συγγενή οδοντίατρο (όπως αυτή) αλλιώς σκούρα τα πράγματα !
 

eukleidhs1821

Διάσημο μέλος

Ο eukleidhs1821 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Πτυχιούχος του τμήματος Ιατρικής Ιωαννίνων (Ιωάννινα) και μας γράφει απο Καινούργιο (Ηράκλειο). Έχει γράψει 3,669 μηνύματα.
κοιτα να δεις φιλε μου.15000 μορια ειναι αρκετα λιγα μορια που να μου δειξουν οτι αν δωσεις του χρονου θα μπεις ιατρικη δεδομενου οτι η ιατρικη η λογικη λεει θα ανεβουν οι βασεις του χρονου και θα πανε σε επιπεδα 18500 μοριων οπως παλια καθως ποσο αλλο να πεσουν.θα σου προτεινα να πας καλυτερα ιατρικα εργαστηρια.υπαρχουν αρκετα καλα τμηματα στην ελλαδα οπως της λαρισας.
 
Top