Αν ως δευτεροετής, λίαν συντόμως τριτοετής συνεχίζεις να απεχθάνεσαι το συγκεκριμένο τμήμα πιστεύω ότι αξίζει να πας στο βιολογικό, που είναι η μεγάλη σου αγάπη. Αν και παιδί της θεωρητικής, το λατρεύω εξίσου, είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον τμήμα.
Δεν έχω ιδέα πραγματικά από αυτές τις σχολές αλλά ένας καθηγητής μου, που έχει τελειώσει το χημικό, μας έκανε και βιολογία γενικής και στα παιδιά της θετικής και τη βιολογία κατεύθυνσης και ήταν πολύ καλός. Για να μπορεί να το κάνει αυτό υποθέτω ότι είχε επιλέξει ως επιλογές μαθήματα του τμήματος της βιολογίας (δεν ξέρω αν γίνεται αυτό, αλλά δεν νομίζω να έχει δεύτερο πτυχίο στο βιολογικό).
Ως χημικός μπορείς να δουλέψεις σε διάφορες βιομηχανίες, όπως των καλλυντικών, ως καθηγήτρια κλπ. Όσο για το βιολογικό νομίζω ότι καταρτίζεσαι κυρίως στην εκπαίδευση. Η έρευνα στην Ελλάδα είναι δύσκολη πιστεύω και για τα δύο αυτά τμήματα.
Πάντως δε σε πήραν και τα χρόνια για να ξεκινήσεις κάτι καινούργιο. Αν το αγαπάς πραγματικά καλό θα ήταν να το ακολουθήσεις. Επιπλέον τα δύο επόμενα χρόνια στο χημικό, αν το μισείς τόσο, θα σου φανούν παλούκια και αν δε σε ενδιαφέρει το αντικείμενο θα ξενερώνεις μια ζωή.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.