Βιολογικό vs Μοριακής Βιολογίας και Γενετικής

avlk

Νεοφερμένος

Ο avlk αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μαθητής Γ' λυκείου. Έχει γράψει 13 μηνύματα.
Πηγαινω Β' Λυκειου και ειμαι θετικη κατευθυνση. Εχω επιλεξει οτι θελω να ασχοληθω με την βιολογια και ισως την ερευνα ,αλλα ξερω οτι το να βρεις δουλεια στην ελλαδα ως μορ. βιολογος ειναι δυσκολο. Με την αποφοιτηση απο ποια απο τις δυο σχολες θα εχω περισσοτερες ευκαιριες στην ευρεση δουλειας με οσο το δυνατον καλυτερες χρηματικες απολαβες; Ακομη θα ηθελα να μαθω καποια πραγματα σχετικα με το επαγγελμα του βιοχημικου και το αντικειμενο της εργασιας του.

Ευχαριστω εκ των προτερων!
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

avlk

Νεοφερμένος

Ο avlk αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μαθητής Γ' λυκείου. Έχει γράψει 13 μηνύματα.
Καμια απαντηση ρε παιδια????
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

nevermind

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η nevermind αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 196 μηνύματα.
Ελπιζω να μην αργησα πολυ και να δεις την απαντηση μου γιατι πιστευω οτι θα σε ενδιαφερει αρκετα.Πρωτα απο ολα εχεις καιρο ακομη να επιλεξεις σχολη/σχολες και μην αγχωνεσαι..Εδω εγω πρεπει να κανω μηχανογραφικο σε μια βδομαδα και ακομη δεν ειμαι σιγουρη.Στο θεμα σου τωρα..Αγαπητε φιλε λυπαμαι που θα στο πω αλλα ερευνα στο Ελλαντα δεν υπαρχει.Και αν καταφερεις να βρεις κατι θα ειναι σιγουρα Αθηνα ή Θεσσαλονικη και πολυ περιορισμενες οι θεσεις.Και μενα αυτο ηταν το ονειρο μου να τελειωσω βιολογος και να δουλεψω σε ερευνητικο κεντρο αλλα οποιον ρωτησα με αποθαρυνε.Ρωτησα μαλιστα τον βιολογο στο σχολειο μου και μου ειπε: πιστευεις οτι αν υπηρχαν αλλοι διεξοδοι σε αυτο το επαγγελμα εγω να καθομουν εδω να κανω μαθημα σε σας? Ειναι πολυ προτιμοτερο να τελειωσεις Βιολογια και οχι Μοριακη Βιολογια.Αμα σπουδασεις κατι το πιο γενικο θα εχεις καλυτερες πιθανοντητες να βρεις δουλεια.Τουλαχιστον εδω, αν τελειωσεις μοριακη δεν υπαρχουν θεσεις για τοσο εξειδικευμενους τομεις και θα αναγκαστεις να πας εξωτερικο.Και βιολογος ομως αν τελειωσεις το πιο πιθανο ειναι να καταληξεις στην εκπαιδευση.Μπορεις να δουλεψεις και σε νομαρχιες και σε ερευνητικα κεντρα βεβαια..Αλλα πολυ δυσκολο.Δεν θελω να σε απογοητευσω και αν αυτο θες πραγματικα, πηγαινε εκει.Απλα σου λεω οτι εμαθα κι εγω σε ενα χρονο για την σχολη που με ενδιεφερε.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

bioo_mann

Νεοφερμένος

Ο bioo_mann αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 34 ετών. Έχει γράψει 2 μηνύματα.
Επειδή έχω περάσει, φίλε μου, κι εγώ από αυτό το στάδιο...προτείνω να δηλώσεις πρώτα το Βιολογικό. Και αυτό γιατί η σχολή της Αλεξ/πόλης είναι περισσότερο εξειδικευμένη και κλειστή από τα λοιπά Βιολογικά τμήματα. Προσωπικά, μπήκα στη σχολή με πάθος για τη Γενετική και με παροπίδες για οτιδήποτε άλλο. Ωστόσο, πλέον ασχολούμαι περισσότερο με θέματα του Περιβάλλοντος, γιατί βλέπω πως τελικά με ενδιαφέρουν περισσότερο (στο σχολείο τα περιβαλλοντικά θέματα είναι πολύ υποβαθμισμένα) και έχουν και πιο άμεση επαγγελματική αποκατάσταση. Πρότασή μου, λοιπόν, όταν με το καλό θα δηλώσεις το μηχανογραφικό σου, να σκεφτείς πολύ καλα τί θα δηλώσεις. Άποψή μου : Είναι κρίμα να "κλειστείς" στη Γενετική και τη Μοριακή.

Φιλικά,
bioo_mann
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Iliaso

Περιβόητο μέλος

Ο Iliaso αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μεταπτυχιακός φοιτητής και μας γράφει απο Αρεόπολη (Λακωνία). Έχει γράψει 6,236 μηνύματα.
Σωστό.Αν μπορεί κάποιος (από άποψη μορίων πάντα) να περάσει σε "καθαρό" βιολογικό ας το κάνει .:)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

lost_in_chem

Νεοφερμένος

Η lost_in_chem αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 32 ετών και μας γράφει απο Ηράκλειο (Κρήτη). Έχει γράψει 6 μηνύματα.
μοριακη βιολογια κ γενετικη ασυζητητη...!!!(για μενα!)
εχω ψαξει για αυτη τν σχολη παρα πολυ γτ ηταν η πρωτη μ επιλογη....!!!
ειναι σαφως πιο εξειδικευμενη απο τ απλο βιολογικο κ αυτο τν κανει να διαφερει....
απο εκει βγαινεις με πτυχειο βιολογου-γενετιστη... για ερευνα ειναι σιγουρο οτι οι ευκαιριες στν ελλαδα ειναι ελαχιστες αλλα μπορεις να αποροφηθεις σε αλλουσ τομεισ οπως σε διαγνωστικα κεντρα κ νοσοκομεια αποφευγοντασ ετσι τ μονοδρομο τ να διδαξεις(εκτος κ αν σ αρεσει κ θες να γινεις καθηγητης τοτε αλλο...)
μπορεις να μπεις κ να διαβασεις τα επαγγελματικα δικαιωματα στν σελιδα τς σχολης καθως κ τ αρθρα στ ΦΕΚ τ οποια βρισκονται εκει....
ευχομαι καλη επιτυχια στς πανελληνιες κ να διαλεξεις τν σχολη που σ αρεσει γτ ετσι οπως ειναι τ πραγματα σημερα η ανεργεια θα ειναι αισθητη σε ολουσ τς κλαδουσ οποτε κανε αυτο που θες...!!!
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

karotenia

Δραστήριο μέλος

Η karotenia αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 31 ετών, Φοιτητής και μας γράφει απο Σουηδία (Ευρώπη). Έχει γράψει 408 μηνύματα.
πρωτα απο ολα σου ευχομαι καλη προοδο και καλη επιτυχια σε οτι και αν αποφασισεις:)!!!!!!για μενα ειναι πολυ καλυτερη σαν σχολη το καθαρο βιολογικο γιατι σου προσφερει ενα μεγαλο ευρος γνωσεων, καλυπτει ενα τεραστιο φασμα αντικειμενων και μετα ειναι στο χερι σου να επιλεξεις αυτο που σου αρεσει καλυτερα!!!!!!γιατι να πασ σε ενα εξειδικευμενο τμημα????και αν μετα καταλαβεις οτι δεν σου ταιριαζει ???δεν ηταν αυτο που περιμενες???????:hmm:
επισης μεχρι προσφατα ηξερα οτι τα τμηματα βιοτεχνολογιας στην λαρισα και το τμημα μοριακης και γενετικης στην αλεξανδρουπολη δεν εχουν αναγνωρισμενα επαγγελματικα δικαιωματα στην ελλαδα...........(δεν ξερω αν ισχυει και σημερα γιατι γενικα οι βιολογοι και ο συλλογος τους αντεδρασαν με αυτη την κατασταση):clapup:
αυτο μου το ειπε η καθηγητρια βιολογιας μου που σπουδασε αλεξανδρουπολη , αυτη ηταν ξετρελαμενη με το τμημα αλλα επειδη ηθελε να κανει μεταπτυχιακο και διδακτορικο αναγκαστηκε να παει αμερικη......................:/:
παντως ειναι εγκλημα αυτο που γινετε στο ελλαδισταν με την ερευνα...............οι καλυτερες επιστημες χαντακωνονται......στο εξωτερικο αυτα ειναι τα πιο περιζητητα επαγγελματα!!!!!!!!!!!!!!( ο γιος της γειτονισσας μου εργαζετε στην αγγλια σε κατι εργαστηρια της βασιλλικης οικογενειας ουαου:P:P:P!!!)ΜΕΓΑΛΗ ΑΔΙΚΙΑ να τελειωνει ο αλλος θετικη επιστημη και να γινετε καθηγητης.....................ενω θελει να ασχοληθει με τη ερευνα...........................
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 1 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Top