Καλησπέρα από εμένα.Αρχικά σχετικά με το ΙΕΚ με κατεύθυνση βοηθού φαρμακοποιού,αναφέρεσαι σε δημόσιο ή ιδιωτικό;Μια φίλη μου πάντως πήγαινε σε δημόσιο ΙΕΚ με την κατεύθυνση αυτή και τα παράτησε επειδή το πτυχίο της δεν είχε καμιά αξία όπως της είπαν αργότερα.Δε ξέρω κατά πόσο ισχύει βέβαια αλλά η Κεραμέως μείωσε την ισχύ του πτυχίου των δημοσίων ΙΕΚ.Αν αναφέρεσαι σε ιδιωτικό ΙΕΚ δε ξέρω τι παίζει εκεί,αλλά ίσως σαν τομέας να μη σου αποφέρει και πολλή δουλειά.Από άποψη γνώσεων όμως,αν λάβω υπόψη ο,τι έκαναν στο δημόσιο ΙΕΚ,μαθαίνεις πολλά πράγματα αποφεύγοντας την τεράστια ύλη και την λεπτομέρεια στην οποία έρχονται σε επαφή τα παιδιά της φαρμακευτικής.
Σχετικά με το βιολογικό και τη φαρμακευτική θεωρώ ότι υπάρχει μια μικρή ερώτηση που πρέπει να κάνεις στον εαυτό σου και αυτή είναι η εξής.Λες οτι δεν έχεις βάσεις σε βιολογία και χημεία(και υποθέτω και φυσική?).Παρόλαυτα σου αρέσουν σαν μαθήματα;Έχεις διάθεση να τα μάθεις;Δηλαδή θα μπορούσες να σε σκεφτείς να κάθεσαι σπίτι και να προσπαθείς να καταλάβεις χημεία ή βιολογία;Αν όχι τότε δε θα ταιριάξεις σε κανένα από τα δύο τμήματα.Αν ισχύει μόνο για τη βιολογία,τότε πολύ πιθανόν να μη ταιριάξεις στην φαρμακευτική.Αν ισχύει και για τα δύο τότε....νομίζω καλύτερο θα ήταν να πορευτείς βάσει της επαγγελματικής αποκατάστασης.
Για εμένα,η φαρμακευτική έχει σαφώς υψηλότερη επαγγελματική αποκατάσταση από το βιολογικό.Η έρευνα δυστυχώς στην Ελλάδα είναι ανύπαρκτη και μια σχολή όπως το βιολογικό έχει να σου προσφέρει μόνο αυτό και ίσως και τη δυνατότητα να μπορέσεις να διδάξεις σε κάποιο φροντιστήριο.Στο εξωτερικό είναι καλύτερα τα πράγματα.Η φαρμακευτική σου δίνει τη δυνατότητα πχ να ανοίξεις κάποιο φαρμακείο.Θα μου πεις έχουμε γεμίσει από αυτά παντού.Ναι,αλλά αν "πιάσει" που λέμε,τότε θα έχεις σαφώς καλύτερες απολαβές από το να ψάχνεις δουλειά μέσω βιολογικού.Επίσης αν είσαι αρκετά ικανός και το θέλεις πολύ,μπορεί να δουλέψεις σε κάποια φαρμακευτική εταιρεία,αν το κυνηγήσεις.Καταληκτικά,ναι,η φαρμακευτική από άποψη αποκατάστασης είναι καλύτερη.
Τώρα σχετικά με τη βιολογία,μιας και ανέφερες ότι σου αρέσει παραπάνω σαν επιστήμη θα ήθελα να σου επιστήσω την προσοχή και να σου πω οτι η βιολογία όπως την κάναμε πχ στο λύκειο δεν υφίσταται.Δε θα κάνεις δηλαδή,μόνο γενετική και βιολογία του ανθρώπου,θα κάνεις και ζωολογία,θα κάνεις και βοτανολογία και χίλια δύο πράγματα.Στο λέω αυτό,γιατί πολλοί γλυκαίνονται με την ιδέα του βιολογικού λόγω της γενετικής βιολογίας που κάνουμε στη β και γ λυκείου και έπειτα νομίζουν οτι αν περάσουν στο βιολογικό θα κάνουν τα ίδια.Εν τέλει πάνε και καταλαβαίνουν ότι δεν ήταν αυτό που ήθελαν.