Angelaras786
Νεοφερμένο μέλος

Έχω ξεκινήσει προετοιμασία με μαθηματικά
Αλλα ο χημικός μου μου λεει να αλλαξω και να παω με βιολογία, αφου είναι ευκολότερη απο τα μαθηματικά ενω η βιολόγος μου μου λεει το ακριβώς αντίθετο. Οτι τα μαθηματικά ειναι πιο ευκολα απο τη βιολογία.
Εσεις τι πιστεύετε;
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
American Economist
Επιφανές μέλος

Πιστεύετε ότι η βιολογία γ λυκείου ειναι πιο εύκολη απο τα μαθηματικά γ λυκείου;
Έχω ξεκινήσει προετοιμασία με μαθηματικά
Αλλα ο χημικός μου μου λεει να αλλαξω και να παω με βιολογία, αφου είναι ευκολότερη απο τα μαθηματικά ενω η βιολόγος μου μου λεει το ακριβώς αντίθετο. Οτι τα μαθηματικά ειναι πιο ευκολα απο τη βιολογία.
Εσεις τι πιστεύετε;
Κρίσιμο ερώτημα:Θα πας σε έναν κλάδο γιατί είναι εύκολα τα μαθήματα και στο κενέ οι καθηγητές σου η επειδή το θέλεις εσυ και σου αρέσει;
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 5 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Samael
Τιμώμενο Μέλος

Κρίσιμο ερώτημα:Θα πας σε έναν κλάδο γιατί είναι εύκολα τα μαθήματα και στο κενέ οι καθηγητές σου η επειδή το θέλεις εσυ και σου αρέσει;
Μάλλον θα ενδιαφέρεται για χημικό .
Angelaras786
Νεοφερμένο μέλος

Προσωπικά βρισκω τα μαθηματικά λιγο πιο ενδιαφέροντα απο τη βιολογία
Αλλα απο την άλλη πλευρά δε θελω να στερηθω την εισαγωγή μ στο πανεπιστήμιο απο ενα δύσκολο θεμα Δ στα μαθηματικά και ενα ευκολο θεμα Δ στη βιολογία
Samael
Τιμώμενο Μέλος

Ναι για το χημικο θελω να παω που (δυστυχώς ) υπαρχει και στο 2ο και στο 3ο πεδιο.
Αλλα απο την άλλη πλευρά δε θελω να στερηθω την εισαγωγή μ στο πανεπιστήμιο απο ενα δύσκολο θεμα Δ στα μαθηματικά και ενα ευκολο θεμα Δ στη βιολογία
Μπορείς να ξεκινήσεις και με τα δυο,είτε παρακολουθόντας τα με φροντιστήριο ή ιδιαίτερα,είτε και απο το σχολείο και να επιλέξεις εν τέλει με ποιο θα συνεχίσεις . Διότι δεν έχει σημασία μόνο τι είναι πιο εύκολο γενικά αλλά τι θα απολαμβάνεις να διαβάζεις εσύ . Διαφορετικά θα βαριέσαι μέσα στην χρονιά και θα τα παρατάς που και που .
Dimitris9
Δραστήριο μέλος

Angelaras786
Νεοφερμένο μέλος

Εξάλλου οι μεγαλοι χημικοι πρεπει να εχουν ενα καλο μαθηματικο υπόβαθρο . Δεν θα μου χρειαστεί λοιπόν να ξέρω τι ειναι γενετική τι υπάρχει στο DNA κτλπ... Πιο σημαντικά θα ειναι , και για την έρευνα που θα κάνω, οι συναρτήσεις οι μιγαδικοί οι παραγωγοί τα ολοκληρώματα κτλπ....
Οποτε ναι θα συνεχίσω με μαθηματικά
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας!!
maria....
Πολύ δραστήριο μέλος

Ναι για το χημικο θελω να παω που (δυστυχώς ) υπαρχει και στο 2ο και στο 3ο πεδιο.
Είναι υποκειμενικό το θέμα, ότι νιώθεις μέσα σου ότι σου αρέσει αυτό να κάνεις. Ο καθένας μπορεί να σου πει κάνε το ένα ή κανε το άλλο, αλλά εφόσον βρίσκεις ενδιαφέροντα τα μαθηματικά κοίταξε με αυτά να ασχοληθείς!
Samael
Τιμώμενο Μέλος

Ναι και εγω αυτο θα κάνω μαλλον
Εξάλλου οι μεγαλοι χημικοι πρεπει να εχουν ενα καλο μαθηματικο υπόβαθρο . Δεν θα μου χρειαστεί λοιπόν να ξέρω τι ειναι γενετική τι υπάρχει στο DNA κτλπ... Πιο σημαντικά θα ειναι , και για την έρευνα που θα κάνω, οι συναρτήσεις οι μιγαδικοί οι παραγωγοί τα ολοκληρώματα κτλπ....
Δεν είναι θέμα "μεγάλου" και "μικρού" χημικού .
Εαν δεν σκοπεύεις να ασχοληθείς με βιολογία τότε πράγματι θα σου δώσει σημαντικό πλεονέκτημα το να ξέρεις μαθηματικά νωρίτερα απο τους υπόλοιπους . Ούτως η άλλως σε κάποιο σημείο των σπουδών σας,όλοι θα πρέπει να μάθετε κάποια μαθηματικά και κάποια βιολογία .
Εαν θες να ασχοληθείς με κβαντική χημεία,να γίνεις δηλαδή θεωρητικός χημικός,προφανώς αυτό συνεπάγεται μαθηματικά . Εαν θες να ασχοληθείς με την οργανική, περισσότερο σαν πειραματικός,τότε πιθανότατα να μην είναι τόσο κρίσιμης σημασίας .
Όσο καλύτερες βάσεις πάντως έχεις τόσο το καλύτερο γιατί σε μερικά μαθήματα όπως η φυσικοχημεία είναι πολύ σημαντικό να ξέρεις αρκετή φυσική και επομένως αυτό σημαίνει μια πολύ καλή σχέση με τα μαθηματικά .
Athens2002
Εκκολαπτόμενο μέλος

Υγ. Τα παραπάνω ισχύουν κατά κανόνα αν εσύ πιστεύεις ότι με τα μαθηματικά μπορεις να βγάλεις περισσότερα μόρια φυσικά και θα τα επιλέξεις. Όμως να ξέρεις είναι ένα χρονοβόρο μάθημα που ίσως δεν θα σου επιτρέψει να εμβαθύνεις τόσο πολύ στα άλλα μαθήματα της κατεύθυνσης σου.
Angelaras786
Νεοφερμένο μέλος

Πιστεύω ότι θα δυσκολευτω πολυ περισσότερο να τα βγαλω τοτε αυτα τα μαθηματικά παρα να τα βγαλω τωρα με τους καλους καθηγητές του ιδιωτικού σχολειου που πηγαίνω
Athens2002
Εκκολαπτόμενο μέλος

Κοιτα δε ξερω γιατι δεν θελω να εχω κενα στα μαθηματικά του πανεπιστημιου. Εκει καποιοι καθηγητές δεν τα εξηγούν αναλυτικά γιατι τα θεωρουν δεδομένα απο το λυκείο.
Πιστεύω ότι θα δυσκολευτω πολυ περισσότερο να τα βγαλω τοτε αυτα τα μαθηματικά παρα να τα βγαλω τωρα με τους καλους καθηγητές του ιδιωτικού σχολειου που πηγαίνω
Σκέψου όμως πως το 80-90% των φοιτητών περνάν στο χημικό με βιολογία Οπο τε δε θα υστερείς από τους συμφοιτητές σου.
Ζυγησε καλά τα υπέρ και τα κατά μέσα σου και θα βρεις τη σωστή απόφαση για σένα.
Angelaras786
Νεοφερμένο μέλος

Θα συνεχίσω με μαθηματικά
Σε ευχαριστώ πάντως για τις απαντήσεις σου
mari2
Νεοφερμένο μέλος

Το ίδιο δίλημμα το ειχε και η ξαδερφη μου ... τελικά επελεξε τη βιολογία .. περασε χημικό Πατρων με 17.563 μόρια.Παρότι στις πανελληνιες στη βιολογια εγραψε 18,9 μου λεγε πως δε ξερει αν θα καταφερει τελικά να το περασει το μάθημα στο εξαμηνο γιατι ο καθηγητης της προσθετει διαρκώς νεα δεδομενα και λεπτομερειες που αν δεν ήξερε τα βασικα θα δυσκολευόταν πάααρα πολυ...Απο την αλλη τα μαθηματικα μου λεγε πως παλευονται γιατι ο καθηγητης της ξερει πως το 80% του τμηματος περασε απο το 3ο πεδιο και τους τα κανει πολύ αναλυτικά .... Τώρα τι να σου πω.... η επιλογη ειναι δική σου ...Και παλι εχω καταλήξει πια
Θα συνεχίσω με μαθηματικά
Σε ευχαριστώ πάντως για τις απαντήσεις σου
Angelaras786
Νεοφερμένο μέλος

Ναι μπορεί να ισχυει αυτο
Αλλα η καθε σχολή είναι διαφορετική
Ας πουμε το χημικό Αθηνών που στοχεύω εγω εχει τη βιολογία μόνο ως μαθημα επιλογής. Δεν ειναι υποχρεωτικο.
Ενω εχει 2 υποχρεωτικά μαθήματα μαθηματικών που θελουν καλη γνωση της ύλης του λυκείου γιατί την επεκτείνουν ακομα παραπέρα
Οποτε θα παω με μαθηματικα
Αλλα σε ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σου
mari2
Νεοφερμένο μέλος

οκ .. σου ευχομαι καλη επιτυχία σε οτι κι αν ακολουθησεις ..Μαλισταα...
Ναι μπορεί να ισχυει αυτο
Αλλα η καθε σχολή είναι διαφορετική
Ας πουμε το χημικό Αθηνών που στοχεύω εγω εχει τη βιολογία μόνο ως μαθημα επιλογής. Δεν ειναι υποχρεωτικο.
Ενω εχει 2 υποχρεωτικά μαθήματα μαθηματικών που θελουν καλη γνωση της ύλης του λυκείου γιατί την επεκτείνουν ακομα παραπέρα
Οποτε θα παω με μαθηματικα
Αλλα σε ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σου
Guest 336742
Επισκέπτης

Ναι και εγω αυτο θα κάνω μαλλον
Θέμα διδακτορικού έχεις σκεφτεί;
Angelaras786
Νεοφερμένο μέλος

Guest 092312
Επισκέπτης

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 13 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.