Όλα τα έχω διαβάσει. Μεγάλη λατρεία το "Υπερηφάνεια και Προκατάληψη", τα υπόλοιπα αρκετά καλά με το "Έμμα" και το "Λογική και ευαισθησία" να ξεχωρίζουν, κατά τη γνώμη μου. Το "Αββαείο του Νορθάνγκερ" είναι αυτό που μου άρεσε λιγότερο.
Για την εποχή της επαναστατική συγγραφέας, με μοναδικό χιούμορ και ειρωνία, καθώς και ωραιότατη αφήγηση και περιγραφή. Όντως η θεματολογία της ειναι σχετικά περιορισμένη, αλλά εντάσσοντας το έργο της στην εποχή την οποία γράφτηκε ανακαλύπτουμε οτι ήταν πρωτοποριακή.
Πάντως, το "Υπερηφάνεια και Προκατάληψη" είναι στη λίστα των αγαπημένων μου βιβλίων χωρίς να λαμβάνω καν υπ'όψιν την πρωτοποριακότητά του- είναι τόσο ωραίος ο τρόπος γραφής του, τόσο απολαυστική η ειρωνία που διακρίνει τη συγγραφή του που το καθιστούν ένα από τα απολαυστικότερα αναγνώσματα που έχω διαβάσει.
Να προσθέσω οτι οι μεταφράσεις, τουλάχιστον στο "Υπερηφάνεια και Προκατάληψη" και στο "Λογική και ευαισθησία"-τα οποία έχω διαβάσει και στο πρωτότυπο- είναι πάρα μα πάρα πολύ καλές.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.