vasia87
Νεοφερμένο μέλος

φέτος άρχισα μαθήματα για c2 για να δώσω τον Μάη και κάνω το ατουτ του καουφμαν.Έχει κανεις δώσει για c2?Ενδιαφερομαι να μου δωσετε λυμενα βιβλια,εκθεσεις σας,cd σημειωσεις...Γενικα ψαχνω υλικο για περαιτερω διαβασμα.Aκόμη,οποιαδηποτε συμβουλη θα είναι παραπάνω απο καλοδεχουμενη!!

Α!και κατι αλλο ξερει κανεις που μπορω να αγορασω μεταχειρισμενο το λεξικο Petit Robert ,το μεγαλο?:thanks:Μerci!!!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Kansas Rocks!
Πολύ δραστήριο μέλος

Περαιτέρω υλικό, εμένα με βοήθησαν βιβλία, κυρίως, περιοδικά, αγόραζα το science et vie, παρόλο που έδωσα το "lettres et sciences humaines", κάτι εργασιούλες που μας έβαζε η καθηγήτρια μέσω tv5.
Α, και ραδιόφωνο, πολύ ραδιόφωνο. Άκουγα κάθε μέρα το france-info, για 2 ώρες, το είχα να παίζει, έτσι να ακούω. Βέβαια, πήγαινα και στο κατάλυμα της γαλλίας στο νησί μου και συμμετείχα σε διάφορες δραστηριότητες, μιλούσα με Γαλλους.
Η καθηγήτρια πάντως, μας έδινε πολλά άρθρα, για σχολιασμό.
Αν σκεφτώ κάτι άλλο, θα κάνω edit...
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
vasia87
Νεοφερμένο μέλος

A propos
Διάσημο μέλος

Είναι μόνο θέματα εξετάσεων αλλά κάπως δύσκολα κατά τη γνώμη μου
vasia87
Νεοφερμένο μέλος

Loukritia
Εκκολαπτόμενο μέλος

-----------------------------------------
Γενικά δεν νομίζω ότι αξίζει να δώσει κανείς εξετάσεις για DALF C1, ΤΟΥ C2 είναι κατά τη γνώμη μου πολύ πιο εύκολο (σαν τρόπος εξέτασης κτλ.)την προηγούμενη χρονιά έκανα το Atout για το C1, χωρίς να δώσω εξετάσεις,
stathakis
Πολύ δραστήριο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
iwanna
Εκκολαπτόμενο μέλος

Αν εννοείς το DALF του C1 τότε ναι, επιλέγεις. Delf Γ1 δεν νομίζω ότι υπάρχει...παιδια δεν εχω καταλαβει κατι.στο γ1 delf επιλεγω κατευθυνση?εννοω ανθρωπιστικες επιστημες?φυσικες επιστημες?
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
stathakis
Πολύ δραστήριο μέλος

iwanna
Εκκολαπτόμενο μέλος

stathakis
Πολύ δραστήριο μέλος

iwanna
Εκκολαπτόμενο μέλος

stathakis
Πολύ δραστήριο μέλος

iwanna
Εκκολαπτόμενο μέλος

Βασικά επειδή εγώ κάνω μαθήματα στο διδασκαλείο του πανεπιστημίου, η καθηγήτρια μας είναι και εξετάστρια στο DALF και γενικώς είναι πολύ δικτυωμένη. Λοιπόν λέει ότι το 90% των παιδιών που εξετάζονται στα προφορικά, δεν ξέρουν να κάνουν exposé γιατί πολύ απλά δεν τους μαθαίνουν οι καθηγητές. Μιλάνε δηλαδή για κανένα 5λεπτο και μετά προσπαθούν οι εξεταστές με ερωτήσεις να τους κάνουν να μιλήσουν περισσότερο. Αυτό λέει είναι τραγικό λάθος και χάνουν πολλούς βαθμούς από αυτό. Το ιδανικό είναι να μιλήσεις ένα 20λεπτο καλύπτοντας 100% το θέμα, και μετά ο εξεταστής να μην έχει τι άλλο να σε ρωτήσει και απλά να σε ρωτήσει τι σπουδάζεις πχ ή τι κάνεις στη ζωή σου. Και στο κάτω κάτω καλύτερα να πεις εσύ ό,τι ξέρεις, παρά να το ρισκάρεις γιατί αυτό που θα σε ρωτήσει ίσως να μην το ξέρεις.ειναι παν δυσκολο.τουλαχιστον γινονται ερωτησεις απο τους εξεταστες για να κερδιζουμε κανα βαθμο?? και εχω αλλη μια απορια το synthese στα κειμενα, τι ειναι??
Το synthese είναι ουσιαστικά μία σύνθεση 2 ή 3 κειμένων σε ένα κείμενο, παραθέτοντας τα κοινά τους σημεία και αναλύοντας τα. (σύμφωνα πάντα με το θέμα που σου ζητάνε την κάθε φορά)
Αν δεν σε καλύπτω κάπου, ρώτησε με ό,τι άλλο θέλεις. Πότε λες να δώσεις??
stathakis
Πολύ δραστήριο μέλος

iwanna
Εκκολαπτόμενο μέλος

Eμένα ρωτάς αν είναι οκ? Όχι δεν σου επιτρέπωεγω λεω να δωσω το μαιο.ειναι οκ?

Και εγώ το Μάιο του χρόνου τώρα πια θα δίνω C2... Kαλή μας επιτυχία

stathakis
Πολύ δραστήριο μέλος

iwanna
Εκκολαπτόμενο μέλος

BRITNEY
Εκκολαπτόμενο μέλος

καλησπερα!ευχομαι καλα αποτελεσματα σε ολους!οταν λες οτι πρεπει να μιλας 20 λεπτα αναφερεσαι στο c1?Βασικά επειδή εγώ κάνω μαθήματα στο διδασκαλείο του πανεπιστημίου, η καθηγήτρια μας είναι και εξετάστρια στο DALF και γενικώς είναι πολύ δικτυωμένη. Λοιπόν λέει ότι το 90% των παιδιών που εξετάζονται στα προφορικά, δεν ξέρουν να κάνουν exposé γιατί πολύ απλά δεν τους μαθαίνουν οι καθηγητές. Μιλάνε δηλαδή για κανένα 5λεπτο και μετά προσπαθούν οι εξεταστές με ερωτήσεις να τους κάνουν να μιλήσουν περισσότερο. Αυτό λέει είναι τραγικό λάθος και χάνουν πολλούς βαθμούς από αυτό. Το ιδανικό είναι να μιλήσεις ένα 20λεπτο καλύπτοντας 100% το θέμα, και μετά ο εξεταστής να μην έχει τι άλλο να σε ρωτήσει και απλά να σε ρωτήσει τι σπουδάζεις πχ ή τι κάνεις στη ζωή σου. Και στο κάτω κάτω καλύτερα να πεις εσύ ό,τι ξέρεις, παρά να το ρισκάρεις γιατί αυτό που θα σε ρωτήσει ίσως να μην το ξέρεις.
Το synthese είναι ουσιαστικά μία σύνθεση 2 ή 3 κειμένων σε ένα κείμενο, παραθέτοντας τα κοινά τους σημεία και αναλύοντας τα. (σύμφωνα πάντα με το θέμα που σου ζητάνε την κάθε φορά)
Αν δεν σε καλύπτω κάπου, ρώτησε με ό,τι άλλο θέλεις. Πότε λες να δώσεις??
iwanna
Εκκολαπτόμενο μέλος

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.