Βάσεις 2025 - Προβλέψεις - Πίνακες Στατιστικών

Albert 123

Νεοφερμένο μέλος

Η Albert 123 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 18 ετών και Απόφοιτος λυκείου. Έχει γράψει 16 μηνύματα.
Η σχολη αυτη παντα ηταν στην κορυφη...νομιζω οτι εχει ταβανιασει πλεον και τα δικαιματα ΤΕΕ δεν θα την επειρεασουν.. καπου στα ιδια συν... πες 15500 αν το 4ο εχει ανοδικες τασεις
Το φοβάμαι για μεγαλύτερη άνοδο αφενός λόγω ΤΕΕ και αφετέρου των αλμάτων που έχει κάνει παλιότερα + 1000

Scandal

Διαχειριστής

Ο Πέτρος αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 36 ετών, Φοιτητής του τμήματος Πληροφορικής ΟΠΑ και μας γράφει από Περιστέρι (Αττική). Έχει γράψει 20.591 μηνύματα.
«Μέχρι τις 17 Ιουλίου συμπληρώνουμε το μηχανογραφικό και τέλη Ιουλίου θα ξέρουμε τις βάσεις», ανήγγειλε η υπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη, στην ΕΡΤ σχετικά με τις Πανελλαδικές εξετάσεις.

Pyotr_Krasnov

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο Pyotr_Krasnov αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 18 ετών και Απόφοιτος λυκείου. Έχει γράψει 274 μηνύματα.
Καλησπέρα και συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά!
Ο γιος μου έγραψε:
Βιολογία 19,5
Χημεία 18,5
Φυσική 17,3
Έκθεση 14,5
Συγκέντρωσε 17450 Μέσος όρος μορίων κ κυμαίνονται έως 17860
Ήθελα να ρωτήσω αν έχει πιθανότητες για Ιατρική Σαας και Οδοντιατρική Σαας.
Εκτιμάτε κάποια πτώση στις σχολές αυτές, κι αν ναι για τι πτώση μιλάμε;
Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
Συγχαρητηρια για τους βαθμους!

Τωρα, φετος απο οσο ειχα δει, στο Ιατρικο ΣΣΑΣ θα παρουν λιγοτερα ατομα, αλλα δεν θυμαμαι κατα ποσο. Εκθεση, Βιολογια και Χημεια, τα παιδια φετος τα πηγαν χειροτερα απο οτι περυσι. Μονο φυσικη γραψανε καλυτερα απο οτι περυσι. Ο συντελεστης βαρυτητας για καθε μαθημα ειναι 25% για καθε μαθημα. Ειχα ακουσει επισης, πως περισσοτεροι ηταν αυτοι που θελουν στρατιωτικες σχολες (τωρα δεν ξερω κατα ποσο αυτο ειναι αληθινο, γιατι δεν εχω βρει καποιο στατιστικο στοιχειο για τις στρατιωτικες σχολες περα απο Πυροσβσετικη - Λιμενικο).

Πιστευω πως ισως να υπαρξει εκει περισσοτερη σταθεροτητα, ισως να μειωθει κατα 100-150 μορια το ιατρικο ΣΣΑΣ, το οδοντιατρικο ΣΣΑΣ, παντα επαιρνε 2-4 ατομα, οποτε ειναι λιγο δυσκολο να μαντεψει καποιος τι μπορει να γινει.. Αλλα αν πεσει το ιατρικο ΣΣΑΣ, ισως να πεφτε και το οδοντιατρικο.

many of Filip

Νεοφερμένο μέλος

Η many of Filip αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 46 ετών και Γονιός Μαθητή. Έχει γράψει 2 μηνύματα.
Συγχαρητηρια για τους βαθμους!

Τωρα, φετος απο οσο ειχα δει, στο Ιατρικο ΣΣΑΣ θα παρουν λιγοτερα ατομα, αλλα δεν θυμαμαι κατα ποσο. Εκθεση, Βιολογια και Χημεια, τα παιδια φετος τα πηγαν χειροτερα απο οτι περυσι. Μονο φυσικη γραψανε καλυτερα απο οτι περυσι. Ο συντελεστης βαρυτητας για καθε μαθημα ειναι 25% για καθε μαθημα. Ειχα ακουσει επισης, πως περισσοτεροι ηταν αυτοι που θελουν στρατιωτικες σχολες (τωρα δεν ξερω κατα ποσο αυτο ειναι αληθινο, γιατι δεν εχω βρει καποιο στατιστικο στοιχειο για τις στρατιωτικες σχολες περα απο Πυροσβσετικη - Λιμενικο).

Πιστευω πως ισως να υπαρξει εκει περισσοτερη σταθεροτητα, ισως να μειωθει κατα 100-150 μορια το ιατρικο ΣΣΑΣ, το οδοντιατρικο ΣΣΑΣ, παντα επαιρνε 2-4 ατομα, οποτε ειναι λιγο δυσκολο να μαντεψει καποιος τι μπορει να γινει.. Αλλα αν πεσει το ιατρικο ΣΣΑΣ, ισως να πεφτε και το οδοντιατρικο.
Ευχαριστώ θερμά για το χρόνο που αφιερώσατε!
Η Οδοντιατρική Σαας έχει συντελεστή βαρύτητας 30% Βιολογία, 25% φυσικη κ χημεία,20% Έκθεση.
Κατ επέκταση πιάνει 17700 οπότε
σύμφωνα με την περσινή βάση έχει πλεονέκτημα 165 μόρια.
Για Ιατρικη Σαας με συντελεστή βαρύτητας 25% σε όλα τα μαθήματα,πιάνει 17450 κ η περσινή βάση ήταν 17600 οπότε είναι εκτός για 150 μόρια.
Με αυτά τα δεδομένα μήπως έχετε κάποια εκτίμηση;

γιαννης_00

Επιφανές μέλος

Ο γιαννης_00 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, Φοιτητής του τμήματος Πρόγραμμα Ιερατικών Σπουδών και μας γράφει από Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 13.515 μηνύματα.
Το φοβάμαι για μεγαλύτερη άνοδο αφενός λόγω ΤΕΕ και αφετέρου των αλμάτων που έχει κάνει παλιότερα + 1000
Δεν νομιζω οτι θα υπαρξει παραπανω ανοδος ..
Η κατηγορια αυτη των σχολων ειναι συγκεκριμενη και παλια και τα παδα βεβαια αλλα και το φημισμενο ceid πατρας και τα ιωανννα και τα μορια αυτα ειναι τα ορια τους.. Τα παδα ειναι στην κεφαλη μοριων λογω αθηνας.
Οι δυο βασικοι λογοι ειναι ...οι κατοχοι μοριων 2ου πανε ημμυ και οι κατοχοι μοριων 4ου ..πανε απλες πληροφορικες και οικονομικες... και γενικως εχουν μια ''απεχθεια'' για τα πολλα μαθηματικα φυσικη και ηλεκτρονικη.... τα ξερεις απο το λυκειο.

Pyotr_Krasnov

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο Pyotr_Krasnov αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 18 ετών και Απόφοιτος λυκείου. Έχει γράψει 274 μηνύματα.
Ευχαριστώ θερμά για το χρόνο που αφιερώσατε!
Η Οδοντιατρική Σαας έχει συντελεστή βαρύτητας 30% Βιολογία, 25% φυσικη κ χημεία,20% Έκθεση.
Κατ επέκταση πιάνει 17700 οπότε
σύμφωνα με την περσινή βάση έχει πλεονέκτημα 165 μόρια.
Για Ιατρικη Σαας με συντελεστή βαρύτητας 25% σε όλα τα μαθήματα,πιάνει 17450 κ η περσινή βάση ήταν 17600 οπότε είναι εκτός για 150 μόρια.
Με αυτά τα δεδομένα μήπως έχετε κάποια εκτίμηση;
Παρακαλω!

Οδοντιατρικη ΣΑΣΣ, πιστευω πως θα την πιασει σιγουρα! Εχει γραψει 19.5/20 Βιολογια, που ειναι ενας εξαιρετικος βαθμος, Συγχαρητηρια ! Σε συγκριση με περυσι, Βιολογια φετος γραψαν λιγοτεροι 19-20 (Φετος 2025, γραψαν 1.184 παιδια 19 - 20, ενω περυσι 2024, γραψαν 1.654 παιδια 19-20, παντα με βαση τα στατιστικα στοιχεια). Ο συντελεστης βαρυτητας που ειναι 30% δηλαδη 1/20 ειναι 300 μορια, σιγουρα θα ριξει την βαση!

Χημεια, που πιανει 25%, με βαση τα στατιστικα φετος, φαινεται πως στην χημεια υπηρχαν λιγοτερα ατομα που γραψαν 18-20, σε σχεση με περυσι... Φυσικη τα πηγαν καλυτερα τα παιδια φετος.., Ωστοσο, γραψαν περισσοτερα παιδια χειροτερα στην Χημεια απο οτι καλυτερα στην Φυσικη...

Εκθεση... μεγαλη διαφορα σε σχεση με περυσι. Τα παιδια φετος γραψανε χειροτερα, πολυ χειροτερα μαλλον εκθεση. Αν και πιανει 20%, Δηλαδη το 1/20 ειναι 200 Μορια, σιγουρα θα παει την βαση προς τα κατω...

Στην οδοντιατρικη ΣΣΑΣ φετος, νομιζω θα παρουν παλι 4 Παιδια (γενικη κατηγορια), οπως και περυσι. Οκευ, η μειωση των θεσεων της Ιατρικης ΣΣΑΣ, ισως να το επηρεαζε, αλλα λογω της Βιολογιας και της Εκθεσης, ισως να εριχνε την βαση προς τα κατω κατα 100 Μορια...

Παντως, απο οτι ειδα τωρα, ηταν λιγοτερα παιδια στο 3ο πεδιο φετος, που με κανει να σκεφτομαι πως λογικα λιγοτερα παιδια θελουν στρατιωτικες σχολες στο 3ο πεδιο σε σχεση με περυσι... Ισως η αναρτηση που ειχα δει, να εννοουσε για τις στρατιωτικες σχολες του 4ου και του 1ου πεδιου...

Καλη Επιτυχια στο Παιδι σας! Ευχομαι να πιασει την σχολη που θελει! Να βαλει πρωτα αυτην την σχολη που θελει περισσοτερο!

Linsanity

Νεοφερμένο μέλος

Ο Linsanity αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 17 ετών. Έχει γράψει 6 μηνύματα.
Οι ναυπηγοι παδα εχουν ταβανιασει απο περυσι ..και κατι πανω ή κατω οτι πουν οι πανελληνιες.
Οι σχολες ναυπηγων ποτε δεν ειχαν τρελη αγαπη απο τα παιδια ( πολυ κακως γιατι το συνδεουν με την ελλειψη ναυπηγείων στην χωρα).
Οι μηχανολογου παδα θα εχουν σημαντικη ανοδο καπου στα 14800-900 και θα υπερκεραουν την κοζανη και θα ειναι ενα σκαλι κατω απο τον βολο.
Εγώ δηλαδή που είμαι 650 πάνω από μηχανολόγων και 960 πάνω από ναυπηγών, έχω γενικά ελπίδες ?

γιαννης_00

Επιφανές μέλος

Ο γιαννης_00 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, Φοιτητής του τμήματος Πρόγραμμα Ιερατικών Σπουδών και μας γράφει από Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 13.515 μηνύματα.
Εγώ δηλαδή που είμαι 650 πάνω από μηχανολόγων και 960 πάνω από ναυπηγών, έχω γενικά ελπίδες ?
Ναυπηγων ναι μεσα...μηχανολογων δεν ξερω ..ε καλα και πολυ ελπιδοφορα
Το παλεύεις στα 15.000 μορια σου.
Ε αν θες μηχανολογων γιατι δεν τους κανει εξυπνη τριπλα?
1) μηχανολογων παδα .. εστω οτι δεν μπαινεις
2) Μηχανολογων πατρα παπελ... ε μεσα εισαι..11700 περυσι
3) Ναυπηγων παδα ... το βαζουμε να παιξουμε μετακινηση

Οι μετεγγραφες παδα φαινονται ανετες..0 μορια αδεια σχολη ( δεν εγγυώμαι για φετος)
1751567229175.png

1751567206182.png

Εαν τσακισει και η μετεγγραφη τοτε χτυπας ναυπηγων μετακινηση..αυτη ειναι ανετοτατη αν πιανεις βαση που πιανεις.

Τελευταία επεξεργασία:

Linsanity

Νεοφερμένο μέλος

Ο Linsanity αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 17 ετών. Έχει γράψει 6 μηνύματα.
ναυπηγων ναι μεσα...μηχανολογων δεν ξερω ..ε καλα και πολυ ελπιδοφορα
το παλαιβεις στα 15.000 μορια σου.
ε αν θες μηχανολογων γιατι δεν τους κανει εξυπνη τριπλα?
1) μηχανολογων παδα .. εστω οτι δεν μπαινεις
2) Μηχανολογων πατρα παπελ... ε μεσα εισαι..11700 περυσι
3) Ναυπηγων παδα ... το βαζουμε να παιξουμε μετακινηση

Οι μετεγγραφες παδα φαινονται ανετες..0 μορια αδεια σχολη ( δεν εγγυώμαι για φετος)
View attachment 149568
View attachment 149567
ε αν τσακισει και η μετεγγραφη τοτε χτυπας ναυπηγων μετακινηση..αυτη ειναι ανετοτατη αν πιανεις βαση που πιανεις.
Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση θα μπορούσατε λίγο να εξηγήσετε αυτό με την μεταγραφή και μετακίνηση γιατί γενικά με έχει μπερδέψει αυτή η διαδικασία

γιαννης_00

Επιφανές μέλος

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση θα μπορούσατε λίγο να εξηγήσετε αυτό με την μεταγραφή και μετακίνηση γιατί γενικά με έχει μπερδέψει αυτή η διαδικασία
παρακαλω
οκ ...το εχω
Γνωριζεις οτι υπαρχει η ομαδα αντιστοιχων σχολων με αυτη που θελεις...οκ το ξερεις...
Για τους μηχανολογους ειναι η παρακατω φετος.

1751568410270.png

Εμεις τωρα θελουμε να μπουμε πχ Παδα μηχαμολογων καλη ωρα...αλλα δεν εχουμε πιθανων ολα εκεινα τα μορια.. τι θα κανουμε?
Θα μπουμε σε μια σχολη αντιστοιχη που θελει λιγοτερα μορια και θα ζητησουμε μετεγγραφη.
Για να αρχισουμε μια μετεγγραφη πρεπει
Τα μορια μας με συντελεστες εκει που μπηκαμε + 2750 ( κοφτη τον λεμε) να ειναι ισα ή πιο πολλα με την βαση της σχολης που ζηταμε
Η μετεγγραφη ειναι παλι διαγωνισμος για λιγες θεσεις (15% των εισακτεων) με βαση τα μορια φτωχιας ( οικονομιακα μορια ) και κοινωνικα (πχ τριτεκνιας)
Αν η σχολη ειναι δημοφιλης και αθηνων τοτε υπαρχουν ψηλα μορια αν οχι υπαρχουν χαμηλα ως και τιποτα... και υπαρχουν και καλες περιπτωσεις ... πχ ΟΠΑ... και αυτη που συζηταμε ...και αλλες αλλα θελουν ψαξικο.
Τωρα αν δεν τα καταφερουμε με την μετεγγραφη εχουμε δικαιωμα για μετακινηση ( παντα σε αλλη πολη )... η αιτηση μετακινησης γινεται μαζι με την αιτηση για μετεγγραφη.
Για να ζητησεις μετακίνηση πρεπει :
1) Να εισαι πρωτοετης
2) Να πιανεις εβε και βαση της σχολης που ζητας.
3) Να εχεις δικαιωμα μετεγγραφης ( αντιστοιχες σχολες)..οι ορφανες σχολες δεν εχουν δικαιωμα
4) Να εχεις δηλωμενη στο μηχανογραφικο την σχολη που ζητας προς μετακινηση.
5) Η σχολη που ζητας να μην γεμιζει απο μετεγγραφες ... αν γεμιζει δεν αξιολογουν μετακινησεις/

Αυτα .. τα ειπα ολα χονδρικα

Εδω και η περσινή εγκυκλιος μετεγγραφων μετακινησεων αν εχεις πολυ ορεξη να διαβασεις.

Linsanity

Νεοφερμένο μέλος

παρακαλω
οκ ...το εχω
Γνωριζεις οτι υπαρχει η ομαδα αντιστοιχων σχολων με αυτη που θελεις...οκ το ξερεις...
Για τους μηχανολογους ειναι η παρακατω φετος.

View attachment 149569
Εμεις τωρα θελουμε να μπουμε πχ Παδα μηχαμολογων καλη ωρα...αλλα δεν εχουμε πιθανων ολα εκεινα τα μορια.. τι θα κανουμε?
Θα μπουμε σε μια σχολη αντιστοιχη που θελει λιγοτερα μορια και θα ζητησουμε μετεγγραφη.
Για να αρχισουμε μια μετεγγραφη πρεπει
Τα μορια μας με συντελεστες εκει που μπηκαμε + 2750 ( κοφτη τον λεμε) να ειναι ισα ή πιο πολλα με την βαση της σχολης που ζηταμε
Η μετεγγραφη ειναι παλι διαγωνισμος για λιγες θεσεις (15% των εισακτεων) με βαση τα μορια φτωχιας ( οικονομιακα μορια ) και κοινωνικα (πχ τριτεκνιας)
Αν η σχολη ειναι δημοφιλης και αθηνων τοτε υπαρχουν ψηλα μορια αν οχι υπαρχουν χαμηλα ως και τιποτα... και υπαρχουν και καλες περιπτωσεις ... πχ ΟΠΑ... και αυτη που συζηταμε ...και αλλες αλλα θελουν ψαξικο.
Τωρα αν δεν τα καταφερουμε με την μετεγγραφη εχουμε δικαιωμα για μετακινηση ( παντα σε αλλη πολη )... η αιτηση μετακινησης γινεται μαζι με την αιτηση για μετεγγραφη.
Για να ζητησεις μετακίνηση πρεπει :
1) Να εισαι πρωτοετης
2) Να πιανεις εβε και βαση της σχολης που ζητας.
3) Να εχεις δικαιωμα μετεγγραφης ( αντιστοιχες σχολες)..οι ορφανες σχολες δεν εχουν δικαιωμα
4) Να εχεις δηλωμενη στο μηχανογραφικο την σχολη που ζητας προς μετακινηση.
5) Η σχολη που ζητας να μην γεμιζει απο μετεγγραφες ... αν γεμιζει δεν αξιολογουν μετακινησεις/

Αυτα .. τα ειπα ολα χονδρικα

Εδω και η περσινή εγκυκλιος μετεγγραφων μετακινησεων αν εχεις πολυ ορεξη να διαβασεις.

Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για τον χρόνο και την απάντηση σας που ήταν πολύ κατατοπιστική, αν και τελικά δεν νομίζω να επιχειρήσω την διαδικασία της μεταγραφής καθώς έχει λιγο ένα ρίσκο και νομίζω το μόνο κριτήριο με το οποίο μπορώ να ζητήσω είναι με το οικονομικό φαντάζομαι 4 μόρια άρα (δεν είμαι και πολύ σίγουρος ). Άρα μάλλον θα δηλώσω μηχανικών ως 1η επιλογή (ελπίζοντας) και ναυπηγών ως 2η. Αν και γενικά στον τομέα των μεταγραφών δεν το έχω πολυψάξει οπότε αν το προτείνετε ίσως το ξανασκεφτώ με λίγη περαιτέρω έρευνα.

Τελευταία επεξεργασία:

γιαννης_00

Επιφανές μέλος

Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για τον χρόνο και την απάντηση σας που ήταν πολύ κατατοπιστική, αν και τελικά δεν νομίζω να επιχειρήσω την διαδικασία της μεταγραφής καθώς έχει λιγο ένα ρίσκο και νομίζω το μόνο κριτήριο με το οποίο μπορώ να ζητήσω είναι με το οικονομικό φαντάζομαι 4 μόρια άρα (δεν είμαι και πολύ σίγουρος ). Άρα μάλλον θα δηλώσω μηχανικών ως 1η επιλογή (ελπίζοντας) και ναυπηγών ως 2η
ε οκ... εσυ αποφασιζεις γιατι μονο εσυ ξερεις τι θελεις ..εγω επρεπε να σου βρω ανωδυνες λυσεις που δουλευουν ... και να πουλήσω ακριβα μορια σου.
καλη επιτυχια

Huener

Νεοφερμένο μέλος

Η Huener αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Φοιτήτρια. Έχει γράψει 63 μηνύματα.
προβλεψη για οικονομικο παπει;;;

γιαννης_00

Επιφανές μέλος

Msp1

Νεοφερμένο μέλος

Ο Msp1 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 20 ετών και Φοιτητής. Έχει γράψει 5 μηνύματα.
Έχουμε καμία εκτίμηση για τις πληροφορικες ;

γιαννης_00

Επιφανές μέλος

Pyotr_Krasnov

Εκκολαπτόμενο μέλος

Msp1

Νεοφερμένο μέλος

Ο Msp1 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 20 ετών και Φοιτητής. Έχει γράψει 5 μηνύματα.
Από θετική για φίλο ρωτάω απλα δε γνωρίζω επιδόσεις στην κατεύθυνση των οικονομικών. Είναι πάνω από Χαροκόπειο πχ για 300 μόρια.

marina.marina

Νεοφερμένο μέλος

Η marina.marina αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 45 ετών και Γονιός Μαθητή. Έχει γράψει 51 μηνύματα.
Καμιά πρόβλεψη για τις βάσεις στη Βιολογία ΑΠΘ; Είναι όνειρο ζωής της κόρης μου και της λείπουν 30 μορια με τις περυσινές βάσεις

γιαννης_00

Επιφανές μέλος

Καμιά πρόβλεψη για τις βάσεις στη Βιολογία ΑΠΘ; Είναι όνειρο ζωής της κόρης μου και της λείπουν 30 μορια με τις περυσινές βάσεις
Τα 30 μορια της βιολογιας απθ δεν ειναι υπολογισιμα... μακαρι και το ευχομαι..αλλα υπαρχουν και αλλες βιολογιες για δευτερες επιλογες με λιγοτερα μορια που μετα μπορει να φερουν το κοριτσι θεσσαλονικη με λιγα μορια μετεγγραφης.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια