Ο συγκεκριμένος εκτιμητής του ενημερωτικού ιστολογίου ''Πρώτο Θέμα'' είναι ο ίδιος που πέρυσι έδινε την Ιατρική Αθήνας στα 19.110 (υποτιθέμενη αναμενόμενη άνοδος +110 από το 2023) και την Ιατρική Αλεξανδρούπολης στα 18.430 (υποτιθέμενη αναμενόμενη άνοδος +130 από το 2023). Αντ΄αυτών υπήρξε στην πραγματικότητα πτώση της Ιατρικής Αθήνας κατά 225 μόρια ( 18.775 από 19.000 του 2023) και της Ιατρικής Αλεξανδρούπολης κατά 325 (17.975 από 18.300 του 2023) δηλαδή τελικά η εκτίμηση του έπεσε έξω κατά 110+225=335 μόρια στην Ιατρική ΕΚΠΑ και κατά 130+325=455 μόρια στην Ιατρική ΔΠΘ ενώ ανάλογου μεγέθους αποκλίσεις είχε, εννοείται, και στις υπόλοιπες Ιατρικές. Στην θέση που είστε εσείς εφέτος ήμουν εγώ πέρυσι με δυο παιδιά να στοχεύουν την Ιατρική ( με κάποια ορισμένη διαφορά στα μόρια που είχαν συγκεντρώσει αλλά που και τα δυο στόχευαν εκεί ) και έχω βιώσει από πρώτο χέρι, όπως καταλαβένετε, την σύγχυση που μπορεί να προκαλέσουν εκτιμήσεις όπως του συγκεκριμένου. Τελικά το αποτέλεσμα ήταν αίσιο και για τα δύο παιδιά (ακόμη και για αυτό με τα λιγότερα μόρια). Ο άνθρωπος βέβαια, όπως φαίνεται, δεν κατάλαβε τίποτα από την περυσινή αποτυχία του και συνεχίζει απτόητος. Στο 2ο Πεδίο μάλιστα δίνει κάτι θηριώδεις ανόδους στις υψηλόβαθμες σχολές που είναι εξαιρετικά αμφίβολο αν μπορούν να δικαιολογηθούν. Θα σας συμβούλευα απλώς να αγνοήσετε τις προβλέψεις του. Ελπίζω μετά και από 2η συνεχόμενη αποτυχία, του χρόνου να μην ταλαιπωρήσει ξανά τον κόσμο με άστοχες προβλέψεις. Σε κάθε περίπτωση, σας εύχομαι το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για το παιδί σας !