Pyotr_Krasnov
Εκκολαπτόμενο μέλος
Ο Pyotr_Krasnov αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 18 ετών και Απόφοιτος λυκείου. Έχει γράψει 263 μηνύματα.

Λογικα, περυσι ηταν 10.000 κατι, φετος πιστευω θα πεσει η βαση λογω εκθεσης (συντελεστης βαρυτητας 30% απο οσο ειδα)..Εγώ έχω γράψει 11460 πιστεύεις περνάω αστυφυλάκων με την κατηγορία πολυτεκνων;
Το οτι γραψαν καλυτερα οικονομικα δεν αλλαζει κατι εφοσον πληροφορικη γραψαν χειροτερα ουσιαστικα...
GIANCHRIS
Νεοφερμένο μέλος
Ο GIANCHRIS αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 52 ετών και Γονιός Φοιτητή. Έχει γράψει 34 μηνύματα.

Κατ΄αρχήν συγχαρητήρια στον γιο σας. Βίωσα και εγώ την αγωνία των βάσεων πέρυσι με τα παιδιά μου και σας καταλαβαίνω. Όπως απάντησα και σε μια κοπέλα με επίσης άριστη επίδοση (18.100 αυτή, μπορείτε να ψάξετε σε αυτό το θέμα λίγο παραπάνω για να βρείτε τον διάλογό μας) θεωρώ σχεδόν βέβαιο ότι οι βάσεις στις Ιατρικές θα πέσουν (χωρίς βέβαια να μπορώ να εκτιμήσω πόσο) καθώς οι φετινές επιδόσεις των υποψηφίων στο 3ο πεδίο στην βαθμολογική ζώνη 18-20 ανά μάθημα (που είναι η ζώνη που σας ενδιαφέρει) είναι οι κάτωθι σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία : Α) ΒΙΟΛΟΓΙΑ 18-20, 2025: 2.484 / 2024:3.030 , Β) ΧΗΜΕΙΑ 18-20, 2025:2.271 / 2024:2.692 , Γ) ΝΕΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ 18-20, 2025:224/ 2024:437 Δ) ΦΥΣΙΚΗ 2025:1.074 / 2024:898. Δηλαδή εκτός από την Φυσική όπου παρατηρείται μια μικρή βελτίωση (έγραψαν καλύτερα 176) στα άλλα 3 μαθήματα έχουμε σαφέστατη επιδείνωση (έγραψαν αθροιστικά χειρότερα 1180 και στα 3 μαθήματα). Δύσκολο το βλέπω η ήπια βελτίωση στην φυσική να αντιρροπήσει την σαφέστατη επιδείνωση στα άλλα τρία άρα λογικά οι βάσεις θα πέσουν. Δεν αποκλείεται δηλαδή ο γιος σας να περάσει και Ιατρική Ιωαννίνων (για Πάτρα κάπως πιο δύσκολο). Γράφω τα παραπάνω με την δέουσα επιφύλαξη καθώς δεν είμαι ειδικός αυτή όμως είναι η εκτίμησή μου.Καλησπέρα σας.
Θα ήθελα μία πρόβλεψη με τα υπάρχοντα στατιστικά του ΥΠΕΠθ μέχρι στιγμής για τις Ιατρικές σχολές.
Μετά από μία γρήγορη ανάλυση των βαθμών των περσυνών υποψηφίων, αλλά και τον μειωμένο αριθμό τους στο 3ο πεδίο σε σχέση με φέτος, (περίπου 1000 υποψήφιοι λιγότεροι), δείχνει πτώση στις Ιατρικές.
Ο γιος μου έγραψε 18.125 μόρια M.O και 18.255 για Ιατρική Πάτρας (η μόνη Ιατρική με συντελεστές μαθημάτων)
Βαθμολογίες : 19,3 Φυσική
19,2 Χημεία
18,3 Βιολογία
15,7 Έκθεση
Με τις περσυνές βάσεις, μπαίνει Ιατρική Λάρισας, Κρήτης και Αλεξανδρούπολης, κατά φθίνουσα σειρά.
Θα ήθελα με την πρώτη ευκαιρία μία δική σας εκτίμηση, αν αυτό είναι δυνατό.
Η ανησυχία μας έγκειται στην "απίθανη πιθανότητα" να μείνει εκτός της τελευταίας σε μόρια Ιατρικής...
Σημείωση: ο μεγαλύτερος γιος μου, φοιτεί στο 4ο έτος ΗΜΤΥ Πολυτεχνείου Πάτρας και ενδεχομένως να καταφέρουμε μετεγγραφή με το κριτήριο "μετεγγραφών αδερφών προπτυχιακών φοιτητών"
Ο τόπος διαμονής μας είναι Αθήνα.
Ευχαριστώ για τον χρόνο σας![]()
Atrlef
Νεοφερμένο μέλος
Ο Atrlef αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 18 ετών. Έχει γράψει 6 μηνύματα.

Εκτίμηση για 2ο πεδίο;Κατ΄αρχήν συγχαρητήρια στον γιο σας. Βίωσα και εγώ την αγωνία των βάσεων πέρυσι με τα παιδιά μου και σας καταλαβαίνω. Όπως απάντησα και σε μια κοπέλα με επίσης άριστη επίδοση (18.100 αυτή, μπορείτε να ψάξετε σε αυτό το θέμα λίγο παραπάνω για να βρείτε τον διάλογό μας) θεωρώ σχεδόν βέβαιο ότι οι βάσεις στις Ιατρικές θα πέσουν (χωρίς βέβαια να μπορώ να εκτιμήσω πόσο) καθώς οι φετινές επιδόσεις των υποψηφίων στο 3ο πεδίο στην βαθμολογική ζώνη 18-20 ανά μάθημα (που είναι η ζώνη που σας ενδιαφέρει) είναι οι κάτωθι σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία : Α) ΒΙΟΛΟΓΙΑ 18-20, 2025: 2.484 / 2024:3.030 , Β) ΧΗΜΕΙΑ 18-20, 2025:2.271 / 2024:2.692 , Γ) ΝΕΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ 18-20, 2025:224/ 2024:437 Δ) ΦΥΣΙΚΗ 2025:1.074 / 2024:898. Δηλαδή εκτός από την Φυσική όπου παρατηρείται μια μικρή βελτίωση (έγραψαν καλύτερα 176) στα άλλα 3 μαθήματα έχουμε σαφέστατη επιδείνωση (έγραψαν αθροιστικά χειρότερα 1180 και στα 3 μαθήματα). Δύσκολο το βλέπω η ήπια βελτίωση στην φυσική να αντιρροπήσει την σαφέστατη επιδείνωση στα άλλα τρία άρα λογικά οι βάσεις θα πέσουν. Δεν αποκλείεται δηλαδή ο γιος σας να περάσει και Ιατρική Ιωαννίνων (για Πάτρα κάπως πιο δύσκολο). Γράφω τα παραπάνω με την δέουσα επιφύλαξη καθώς δεν είμαι ειδικός αυτή όμως είναι η εκτίμησή μου.
γιαννης_00
Επιφανές μέλος
Ο γιαννης_00 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, Φοιτητής του τμήματος Πρόγραμμα Ιερατικών Σπουδών και μας γράφει από Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 13.472 μηνύματα.

ενταξει εντος εβδομαδος...πολλες οι δουλειες και οι ερωτησειςΓιάννη ανυπομονώ και για τις δικές σου εκτιμήσεις. Όποτε βρεις χρόνο δες για νομική Κομοτηνής. Έχω 16475 μόρια για τη συγκεκριμένη σχολή.
Ευχαριστώ!
GIANCHRIS
Νεοφερμένο μέλος
Ο GIANCHRIS αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 52 ετών και Γονιός Φοιτητή. Έχει γράψει 34 μηνύματα.

Δεν θα ριψοκινδυνεύσω να σου δώσω εκτίμηση γιατί με το 2ο Πεδίο δεν έχω ασχοληθεί καθώς μέχρι και πέρυσι είχα παιδιά στο 3ο Πεδίο και με αυτό ασχολούμην με συνέπεια να μου μείνει η ... συνήθεια! Το μόνο που μπορώ να σου πω είναι ότι στο 2ο Πεδίο, σε αντίθεση με το 3ο, εφέτος η εικόνα είναι αρκετά θολή καθώς έχεις δυο μαθήματα (Μαθηματικά και Φυσική) στα οποία οι υποψήφιοι τα πήγαν αρκετά καλύτερα σε σχέση με το 2024 και δυο μαθήματα (Γλώσσα και Χημεία) που τα πήγαν χειρότερα, ενώ θα πρέπει να ληφθεί υπ΄όψιν ότι τα Μαθηματικά και η Φυσική έχουν υψηλότερους συντελεστές σε αρκετές από τις σχολές υψηλής βάσης του 2ου Πεδίου (Μιλάω πρωτίστως για την υψηλή ζώνη 18-20, δεν ξέρω για ποια σχολή ενδιαφέρεσαι) . Αυτό έχει οδηγήσει κάποιους εκτιμητές να μιλούν για άνοδο στις υψηλόβαθμες σχολές. Εγώ δεν θα πάρω θέση, πρώτον διότι δεν είμαι ειδικός εκτιμητής και δεύτερον γιατί όπως σου εξήγησα δεν έχω ασχοληθεί σε προσωπικό και εμπειρικό επίπεδο σχεδόν καθόλου με το συγκεκριμένο Πεδίο. Το μόνο που θα σε συμβουλέψω είναι να μην απογοητεύεσαι ακούγοντας στα Μ.Μ.Ε. ή στο διαδίκτυο υποτιθέμενους επαγγελματίες ειδήμονες να προβλέπουν μεγάλες ανόδους στο 2ο Πεδίο καθώς πολλοί από αυτούς είναι οι ίδιοι ''ειδήμονες'' που πέρυσι στο 3ο Πεδίο προέβλεπαν ανόδους 100- 150 μόρια στις Ιατρικές και τελικά υπήρξε πτώση έως και 325- 350! (αυτό το βίωσα έντονα προσωπικά πέρυσι λόγω των παιδιών μου). Οι προβλέψεις τους για εμένα δεν έχουν ιδιαίτερη αξία, αποδεδειγμένα νομίζω, και μάλλον όταν επιτυγχάνουν σε αυτές επιτυγχάνουν από τύχη. Σε κάθε περίπτωση, συγχαρητήρια για την προσπάθειά σου και σου εύχομαι να περάσεις στην σχολή της 1ης προτίμησής σου!Εκτίμηση για 2ο πεδίο;
Pyotr_Krasnov
Εκκολαπτόμενο μέλος
Ο Pyotr_Krasnov αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 18 ετών και Απόφοιτος λυκείου. Έχει γράψει 263 μηνύματα.

Μια ανοδος για τα μαθηματικα σιγουρα, αλλα οχι τυπου οπως το 2023. Γραψαν ναι μεν καλυτερα φετος, αλλα το 2023 ειχαν γραψει περισσοτεροι καλυτερα, ενω φετος γραψαν απλως περισσοτεροι καλυτερα απο οτι περυσι! Αλλα η Χημεια ερχεται και βαζει ενα "στοπ" σε αυτην την ανοδο λογω των θεματων... Και εκθεση...Δεν θα ριψοκινδυνεύσω να σου δώσω εκτίμηση γιατί με το 2ο Πεδίο δεν έχω ασχοληθεί καθώς μέχρι και πέρυσι είχα παιδιά στο 3ο Πεδίο και με αυτό ασχολούμην με συνέπεια να μου μείνει η ... συνήθεια! Το μόνο που μπορώ να σου πω είναι ότι στο 2ο Πεδίο, σε αντίθεση με το 3ο, εφέτος η εικόνα είναι αρκετά θολή καθώς έχεις δυο μαθήματα (Μαθηματικά και Φυσική) στα οποία οι υποψήφιοι τα πήγαν αρκετά καλύτερα σε σχέση με το 2024 και δυο μαθήματα (Γλώσσα και Χημεία) που τα πήγαν χειρότερα, ενώ θα πρέπει να ληφθεί υπ΄όψιν ότι τα Μαθηματικά και η Φυσική έχουν υψηλότερους συντελεστές σε αρκετές από τις σχολές υψηλής βάσης του 2ου Πεδίου (Μιλάω πρωτίστως για την υψηλή ζώνη 18-20, δεν ξέρω για ποια σχολή ενδιαφέρεσαι) . Αυτό έχει οδηγήσει κάποιους εκτιμητές να μιλούν για άνοδο στις υψηλόβαθμες σχολές. Εγώ δεν θα πάρω θέση, πρώτον διότι δεν είμαι ειδικός εκτιμητής και δεύτερον γιατί όπως σου εξήγησα δεν έχω ασχοληθεί σε προσωπικό και εμπειρικό επίπεδο σχεδόν καθόλου με το συγκεκριμένο Πεδίο. Το μόνο που θα σε συμβουλέψω είναι να μην απογοητεύεσαι ακούγοντας στα Μ.Μ.Ε. ή στο διαδίκτυο υποτιθέμενους επαγγελματίες ειδήμονες να προβλέπουν μεγάλες ανόδους στο 2ο Πεδίο καθώς πολλοί από αυτούς είναι οι ίδιοι ''ειδήμονες'' που πέρυσι στο 3ο Πεδίο προέβλεπαν ανόδους 100- 150 μόρια στις Ιατρικές και τελικά υπήρξε πτώση έως και 325- 350! (αυτό το βίωσα έντονα προσωπικά πέρυσι λόγω των παιδιών μου). Οι προβλέψεις τους για εμένα δεν έχουν ιδιαίτερη αξία, αποδεδειγμένα νομίζω, και μάλλον όταν επιτυγχάνουν σε αυτές επιτυγχάνουν από τύχη. Σε κάθε περίπτωση, συγχαρητήρια για την προσπάθειά σου και σου εύχομαι να περάσεις στην σχολή της 1ης προτίμησής σου!
Drscientist
Νεοφερμένο μέλος
Ο Drscientist αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 18 ετών. Έχει γράψει 37 μηνύματα.

Συγχαρητήρια! Τώρα και εγω από 2ο πεδιο είμαι και δεν τον πολύ πιστεύω. Πιστεύω άνοδο 100 με 150 μόρια όχι περισσότερο για ΗΜΜΥΓεια σας συγκέντρωσα από το 2ο πεδίο 18.025 μόρια με 18,9 Μαθηματικα, 19,4 φυσική, 18,8 χημεία και 15 έκθεση. Ενδιαφερόμουν είτε για ΗΜΜΥ είτε για μηχανολόγους, κυρίως ΑΠΘ. Για ΗΜΜΥ συγκεντρώνω 18.250 με συντελεστές και για μηχανολόγους 18.025. Θεωρούσα πως έχοντας διαφορά 330 μόρια από την περσινή βάση ΗΜΜΥ και εφόσον συνολικά δεν υπήρχαν μεγάλες διαφοροποιήσεις σε σχέση με πέρυσι θα πιάνω τη σχολή. Διαπιστώνω όμως ότι σύμφωνα με αυτές τις προβλέψεις είμαι 200 μόρια κάτω. Κάτι που προσωπικά δεν μπορώ να δικαιολογήσω, όπως και τη γενικότερη αύξηση της πρόβλεψης στο 2ο πεδίο, η οποία υπερβαίνει κατά πολύ τις βάσεις του 2023 όπου ο αριθμός των αριστούχος συνολικά ήταν αισθητά μεγαλύτερος (ΗΜΜΥ ΑΠΘ 2023-18.260 μόρια). Οποίος έχει άποψη περί του θέματος ας με διαφωτίσει. Να επισημάνω ότι ο άνθρωπος αυτός τη περσινή χρονιά «έπεσε έξω» στις προβλέψεις του γύρω στα 500 μόρια στις ιατρικές.
GIANCHRIS
Νεοφερμένο μέλος

Πιθανώς να είναι όπως τα λες, πραγματικά το εύχομαι, για όλα τα παιδιά εδώ που αγωνιούν για τις βάσεις. Απλώς εγώ αποφεύγω να εκφέρω κρίση για ένα θέμα που δεν έχω μελετήσει (2ο Πεδίο). Και επιπλέον όπως προανέφερα δεν εμπιστεύομαι ιδιαίτερα (έως και καθόλου, εξαρτάται από την περίπτωση) την κρίση των διαφόρων επαγγελματιών ''εκτιμητών'' που προβάλλονται δια των ΜΜΕ (έντυπων, τηλεοπτικών και ηλεκτρονικών).Μια ανοδος για τα μαθηματικα σιγουρα, αλλα οχι τυπου οπως το 2023. Γραψαν ναι μεν καλυτερα φετος, αλλα το 2023 ειχαν γραψει περισσοτεροι καλυτερα, ενω φετος γραψαν απλως περισσοτεροι καλυτερα απο οτι περυσι! Αλλα η Χημεια ερχεται και βαζει ενα "στοπ" σε αυτην την ανοδο λογω των θεματων... Και εκθεση...
Atrlef
Νεοφερμένο μέλος
Ο Atrlef αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 18 ετών. Έχει γράψει 6 μηνύματα.

Οι προβλέψεις είναι στις περισσότερες σχολές 200 ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΜΟΡΙΑ πάνω από το 2023. Που προσωπικά, κυρίως λόγω φυσικής και έκθεσης μου φαίνεται ακατανόητο. Αναφέρομαι στην εκτίμηση του κ Παπαγιαννούλη. Ακόμα για για ΗΜΜΥ ΕΜΠ (που προσωπικά δεν με ενδιαφέρει) υπάρχει πρόβλεψη για 19000+ μόρια. Κάτι που έχει να γίνει από το 2014(!)Μια ανοδος για τα μαθηματικα σιγουρα, αλλα οχι τυπου οπως το 2023. Γραψαν ναι μεν καλυτερα φετος, αλλα το 2023 ειχαν γραψει περισσοτεροι καλυτερα, ενω φετος γραψαν απλως περισσοτεροι καλυτερα απο οτι περυσι! Αλλα η Χημεια ερχεται και βαζει ενα "στοπ" σε αυτην την ανοδο λογω των θεματων... Και εκθεση...
Drscientist
Νεοφερμένο μέλος
Ο Drscientist αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 18 ετών. Έχει γράψει 37 μηνύματα.

Δεν θα γίνει μέχρι 150 μορια από πέρυσι για ΗΜΜΥΟι προβλέψεις είναι στις περισσότερες σχολές 200 ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΜΟΡΙΑ πάνω από το 2023. Που προσωπικά, κυρίως λόγω φυσικής και έκθεσης μου φαίνεται ακατανόητο. Αναφέρομαι στην εκτίμηση του κ Παπαγιαννούλη. Ακόμα για για ΗΜΜΥ ΕΜΠ (που προσωπικά δεν με ενδιαφέρει) υπάρχει πρόβλεψη για 19000+ μόρια. Κάτι που έχει να γίνει από το 2014(!)
Pyotr_Krasnov
Εκκολαπτόμενο μέλος

Ακραιες οι προβλεψεις, δεν πιστευω πως θα γινουν... 200+ μορια ;;; ΠΟΙΟΣ ΚΑΝΕΙ ΤΙΣ ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΑΥΤΕΣ ;;; ΧΗΜΕΙΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΔΕΙ ΠΩΣ ΕΧΟΥΝΕ ΓΡΑΨΕΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ;;; Μονο μαθηματικα και λιγο φυσικη γραψαν καλυτερα... αλλα αυτο οχι περισσοτερο απο οτι το 2023... Μαθηματικα γραψαν χειροτερα απο οτι το 2023... Εκθεση επισης, φετος εγινε χαμος, κατι που δεν ειχε γινει το 2023...Οι προβλέψεις είναι στις περισσότερες σχολές 200 ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΜΟΡΙΑ πάνω από το 2023. Που προσωπικά, κυρίως λόγω φυσικής και έκθεσης μου φαίνεται ακατανόητο. Αναφέρομαι στην εκτίμηση του κ Παπαγιαννούλη. Ακόμα για για ΗΜΜΥ ΕΜΠ (που προσωπικά δεν με ενδιαφέρει) υπάρχει πρόβλεψη για 19000+ μόρια. Κάτι που έχει να γίνει από το 2014(!)
Atrlef
Νεοφερμένο μέλος

Η αύξησης που αναφέρεται είναι κοντά στα 500 στις υψηλόβαθμες από το 2024 και 200 από το 2023. Δεν ξέρω πως με βάση το ότι το 2023 είχαμε πολλούς παραπάνω αριστούχους (κυρίως φυσική) δικαιολογείται μια τέτοια πρόβλεψηΑκραιες οι προβλεψεις, δεν πιστευω πως θα γινουν... 200+ μορια ;;; ΠΟΙΟΣ ΚΑΝΕΙ ΤΙΣ ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΑΥΤΕΣ ;;; ΧΗΜΕΙΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΔΕΙ ΠΩΣ ΕΧΟΥΝΕ ΓΡΑΨΕΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ;;; Μονο μαθηματικα και λιγο φυσικη γραψαν καλυτερα... αλλα αυτο οχι περισσοτερο απο οτι το 2023... Μαθηματικα γραψαν χειροτερα απο οτι το 2023... Εκθεση επισης, φετος εγινε χαμος, κατι που δεν ειχε γινει το 2023...
elinamav
Νεοφερμένο μέλος
Η elinamav αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Καθηγητής και μας γράφει από Πεύκη (Αττική). Έχει γράψει 3 μηνύματα.

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση.Κατ΄αρχήν συγχαρητήρια στον γιο σας. Βίωσα και εγώ την αγωνία των βάσεων πέρυσι με τα παιδιά μου και σας καταλαβαίνω. Όπως απάντησα και σε μια κοπέλα με επίσης άριστη επίδοση (18.100 αυτή, μπορείτε να ψάξετε σε αυτό το θέμα λίγο παραπάνω για να βρείτε τον διάλογό μας) θεωρώ σχεδόν βέβαιο ότι οι βάσεις στις Ιατρικές θα πέσουν (χωρίς βέβαια να μπορώ να εκτιμήσω πόσο) καθώς οι φετινές επιδόσεις των υποψηφίων στο 3ο πεδίο στην βαθμολογική ζώνη 18-20 ανά μάθημα (που είναι η ζώνη που σας ενδιαφέρει) είναι οι κάτωθι σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία : Α) ΒΙΟΛΟΓΙΑ 18-20, 2025: 2.484 / 2024:3.030 , Β) ΧΗΜΕΙΑ 18-20, 2025:2.271 / 2024:2.692 , Γ) ΝΕΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ 18-20, 2025:224/ 2024:437 Δ) ΦΥΣΙΚΗ 2025:1.074 / 2024:898. Δηλαδή εκτός από την Φυσική όπου παρατηρείται μια μικρή βελτίωση (έγραψαν καλύτερα 176) στα άλλα 3 μαθήματα έχουμε σαφέστατη επιδείνωση (έγραψαν αθροιστικά χειρότερα 1180 και στα 3 μαθήματα). Δύσκολο το βλέπω η ήπια βελτίωση στην φυσική να αντιρροπήσει την σαφέστατη επιδείνωση στα άλλα τρία άρα λογικά οι βάσεις θα πέσουν. Δεν αποκλείεται δηλαδή ο γιος σας να περάσει και Ιατρική Ιωαννίνων (για Πάτρα κάπως πιο δύσκολο). Γράφω τα παραπάνω με την δέουσα επιφύλαξη καθώς δεν είμαι ειδικός αυτή όμως είναι η εκτίμησή μου.
Αυτά τα στατιστικά είχαμε δει κι εμείς και κάναμε παρόμιους υπολογισμούς με σας.
Όμως παραπάνω υπάρχει link απ'το Πρώτο Θέμα που δημοσίευσε πίνακες βάσεων για τις περισσότερες σχολές ανά πεδίο και όσον αφορά τις Ιατρικές, παρατηρείται στασιμότητα, αλλά και σε κάποιες μια μικρή άνοδος!
Atrlef
Νεοφερμένο μέλος

Στο ίδιο ακατανόητο link αναφέρθηκα και εγώΕυχαριστώ πολύ για την απάντηση.
Αυτά τα στατιστικά είχαμε δει κι εμείς και κάναμε παρόμιους υπολογισμούς με σας.
Όμως παραπάνω υπάρχει link απ'το Πρώτο Θέμα που δημοσίευσε πίνακες βάσεων για τις περισσότερες σχολές ανά πεδίο και όσον αφορά τις Ιατρικές, παρατηρείται στασιμότητα, αλλά και σε κάποιες μια μικρή άνοδος!
View attachment 149518
Primary Care
Εκκολαπτόμενο μέλος
Ο Primary Care αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 50 ετών και Γονιός Φοιτητή. Έχει γράψει 133 μηνύματα.

Παρόμοια με την πρόβλεψη στασιμότητα δεν έχει υπάρξει ποτέ . Και δεν πρόκειται να υπάρξει …Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση.
View attachment 149518
Pyotr_Krasnov
Εκκολαπτόμενο μέλος

Μα ειναι δυνατον ;; Εχω ακουσει πως Βιολογια τα παιδια τα πηγαν χειροτερα, πως θα αυξηθουν οι βασεις ;;; Εστω και αυτη η μικρη ανοδος. Δηλαδη η Φυσικη θα τα αλλαξει ολα ;;;Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση.
View attachment 149518
GIANCHRIS
Νεοφερμένο μέλος

Ο συγκεκριμένος εκτιμητής του ενημερωτικού ιστολογίου ''Πρώτο Θέμα'' είναι ο ίδιος που πέρυσι έδινε την Ιατρική Αθήνας στα 19.110 (υποτιθέμενη αναμενόμενη άνοδος +110 από το 2023) και την Ιατρική Αλεξανδρούπολης στα 18.430 (υποτιθέμενη αναμενόμενη άνοδος +130 από το 2023). Αντ΄αυτών υπήρξε στην πραγματικότητα πτώση της Ιατρικής Αθήνας κατά 225 μόρια ( 18.775 από 19.000 του 2023) και της Ιατρικής Αλεξανδρούπολης κατά 325 (17.975 από 18.300 του 2023) δηλαδή τελικά η εκτίμηση του έπεσε έξω κατά 110+225=335 μόρια στην Ιατρική ΕΚΠΑ και κατά 130+325=455 μόρια στην Ιατρική ΔΠΘ ενώ ανάλογου μεγέθους αποκλίσεις είχε, εννοείται, και στις υπόλοιπες Ιατρικές. Στην θέση που είστε εσείς εφέτος ήμουν εγώ πέρυσι με δυο παιδιά να στοχεύουν την Ιατρική ( με κάποια ορισμένη διαφορά στα μόρια που είχαν συγκεντρώσει αλλά που και τα δυο στόχευαν εκεί ) και έχω βιώσει από πρώτο χέρι, όπως καταλαβαίνετε, την σύγχυση που μπορεί να προκαλέσουν εκτιμήσεις όπως του συγκεκριμένου. Τελικά το αποτέλεσμα ήταν αίσιο και για τα δύο παιδιά (ακόμη και για αυτό με τα λιγότερα μόρια). Ο άνθρωπος βέβαια, όπως φαίνεται, δεν κατάλαβε τίποτα από την περυσινή αποτυχία του και συνεχίζει απτόητος. Στο 2ο Πεδίο μάλιστα δίνει κάτι θηριώδεις ανόδους στις υψηλόβαθμες σχολές που είναι εξαιρετικά αμφίβολο αν μπορούν να δικαιολογηθούν. Θα σας συμβούλευα απλώς να αγνοήσετε τις προβλέψεις του. Ελπίζω μετά και από 2η συνεχόμενη αποτυχία, του χρόνου να μην ταλαιπωρήσει ξανά τον κόσμο με άστοχες προβλέψεις. Σε κάθε περίπτωση, σας εύχομαι το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για το παιδί σας !Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση.
View attachment 149518
Pyotr_Krasnov
Εκκολαπτόμενο μέλος

Ρε παιδια πως ειναι δυνατον να αυξηθουν οι βασεις στο 3ο πεδιο οταν εχουνε γραψει χειροτερα απο περυσι ;; Βεβαια παει και με τις προτιμησεις, αλλα νομιζω πως ολοι σχεδον θα βαλουν πρωτη προτιμηση ιατρικη, και εφοσον γραψαν χειροτερα βιολογια, για πτωση των βασεων 100-150 παει... οχι για ανοδο..
Atrlef
Νεοφερμένο μέλος

Αναφέρει μάλιστα και κάποιο αλγόριθμο… ενώ αφήνει περιθώριο λάθους μόνο στην περίπτωση που αλλάξουν οι προτιμήσεις των μαθητών…..Ο συγκεκριμένος εκτιμητής του ενημερωτικού ιστολογίου ''Πρώτο Θέμα'' είναι ο ίδιος που πέρυσι έδινε την Ιατρική Αθήνας στα 19.110 (υποτιθέμενη αναμενόμενη άνοδος +110 από το 2023) και την Ιατρική Αλεξανδρούπολης στα 18.430 (υποτιθέμενη αναμενόμενη άνοδος +130 από το 2023). Αντ΄αυτών υπήρξε στην πραγματικότητα πτώση της Ιατρικής Αθήνας κατά 225 μόρια ( 18.775 από 19.000 του 2023) και της Ιατρικής Αλεξανδρούπολης κατά 325 (17.975 από 18.300 του 2023) δηλαδή τελικά η εκτίμηση του έπεσε έξω κατά 110+225=335 μόρια στην Ιατρική ΕΚΠΑ και κατά 130+325=455 μόρια στην Ιατρική ΔΠΘ ενώ ανάλογου μεγέθους αποκλίσεις είχε, εννοείται, και στις υπόλοιπες Ιατρικές. Στην θέση που είστε εσείς εφέτος ήμουν εγώ πέρυσι με δυο παιδιά να στοχεύουν την Ιατρική ( με κάποια ορισμένη διαφορά στα μόρια που είχαν συγκεντρώσει αλλά που και τα δυο στόχευαν εκεί ) και έχω βιώσει από πρώτο χέρι, όπως καταλαβένετε, την σύγχυση που μπορεί να προκαλέσουν εκτιμήσεις όπως του συγκεκριμένου. Τελικά το αποτέλεσμα ήταν αίσιο και για τα δύο παιδιά (ακόμη και για αυτό με τα λιγότερα μόρια). Ο άνθρωπος βέβαια, όπως φαίνεται, δεν κατάλαβε τίποτα από την περυσινή αποτυχία του και συνεχίζει απτόητος. Στο 2ο Πεδίο μάλιστα δίνει κάτι θηριώδεις ανόδους στις υψηλόβαθμες σχολές που είναι εξαιρετικά αμφίβολο αν μπορούν να δικαιολογηθούν. Θα σας συμβούλευα απλώς να αγνοήσετε τις προβλέψεις του. Ελπίζω μετά και από 2η συνεχόμενη αποτυχία, του χρόνου να μην ταλαιπωρήσει ξανά τον κόσμο με άστοχες προβλέψεις. Σε κάθε περίπτωση, σας εύχομαι το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για το παιδί σας !
GIANCHRIS
Νεοφερμένο μέλος

Να σημειώσουμε επιπλέον κάτι : για τις σχολές χωρίς ειδικά μαθήματα και χωρίς συντελεστή (χωρίς συντελεστή εννοώ τον συντελεστή: 25-25-25-25 ο οποίος δίνει συνολικά μόρια ακριβώς στο ύψος του μ.ο. των 4 μαθημάτων), όπως π.χ. οι Ιατρικές (πλην της Πάτρας) , τα μόρια κάθε υποψηφίου είναι υποχρεωτικά ακέραιο πολλαπλάσιο του 25, δηλαδή τελειώνουν (τα 2 τελευταία ψηφία) είτε σε 00 είτε σε 25 είτε σε 50 είτε σε 75.Άρα η εκάστοτε βάση είναι επίσης πολλαπλάσια του 25, ενώ η όποια άνοδος ή πτώση είναι επίσης πολλαπλάσια του 25. Ο λόγος είναι απλός: το ''άριστά'' σε αυτές τις περιπτώσεις επί του πεδίου, δηλαδή επί του γραπτού, πρωτογενώς είναι το 800 ( 4 μαθήματα x 2 βαθμολογητές ανά μάθημα x 100 ανά βαθμολογητή) το οποίο μετατρέπεται σε 20.000 μόρια δευτερογενώς, άρα κάθε μόριο επί του γραπτού αντιστοιχεί σε 25 στην κλίμακα των 20.000 μορίων. Όμως ο κάθε βαθμολογητής είναι υποχρεωμένος να βαθμολογήσει με ακέραιο αριθμό μορίων (π.χ. δεν μπορεί να βάλει 90,5 ή 90,8, θα πρέπει να βάλει 90 ή 91 ). Έτσι προκύπτει το ακέραιο πολλαπλάσιο του 25 που προανέφερα. Συνεπώς σε αυτές τις σχολές εξ ορισμού δεν μπορεί να υπάρξει άνοδος 110 ή 130 μορίων όπως είχε εκτιμηθεί πέρυσι (ούτε πτώση εννοείται) , ούτε βεβαίως άνοδος ή πτώση 5 μορίων (!) όπως εκτιμάται φέτος. Ακόμη και αν το υπολογιστικό σύστημα που χρησιμοποιείται έδινε ένα τέτοιο αποτέλεσμα ως στατιστική μέση εκτίμηση, ο άνθρωπος εκτιμητής θα μπορούσε να το αποτυπώσει με έναν πιο ρεαλιστικό τρόπο, π.χ. στην περυσινή εκτίμηση για την Ιατρική ΕΚΠΑ θα μπορούσε να δηλώσει ότι εκτιμάται μεταξύ 19.100 και 19.125 (αντί για 19.110 που δεν μπορεί να υπάρξει). Και πάλι έξω θα έπεφτε βέβαια αλλά θα είχε δώσει τουλάχιστον μια θεωρητικά δυνατή τιμή στην εκτίμησή του. Όμως ούτε αυτό δεν έχει καταλάβει, όπως φαίνεται! Και για να είμαι δίκαιος αυτό δεν παρατηρείται μόνο σε αυτόν τον εκτιμητή αλλά και σε άλλους. Ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματά του.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 2 μέλη και 14 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 217 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- Dina
- AggelikiGr
- adtor
- Primary Care
- ang12_012
- Hased Babis
- Anna1974
- ειδήμων
- Pyotr_Krasnov
- akis_95
- TheaANNA
- Startx0
- Athens2002
- Atrlef
- woasibe
- aris65
- GIANCHRIS
- burningfire
- st.krf
- Msp1
- Isa
- korydallos
- elinamav
- Vasiliis
- sakplat
- Scandal
- gaidouri
- Elvi
- sophieee
- Drscientist
- Corfu kitty
- IRONWOMAN
- nikfis
- maritina07
- blissele
- ManDef
- Albert 123
- Indecisive2
- peris68
- Unboxholics
- many of Filip
- Penny1903
- panaman
- Kzaro
- Lia 2006
- psychoticwaltz
- Conne
- Huener
- Leo komm
- Linsanity
- mvas
- Maria235
- BatGuin
- Giannis_19
- niki1973
- Chris1993
- AnAn
- 29292929
- thanasarasz
- Searching
- Aria2006
- Vok
- Lydiaaaaaaa
- psarounik
- nick34
- Giorgakys
- jellojina
- giannis06
- UnderGroundGr
- antonis97
- LeGoat
- Sotiris 12
- constansn
- Panagiotis849
- bibliofagos
- Samleeuff
- Mixalis!
- ch2006
- XRY
- Kaiti.07
- Mammy Nun
- Helen06
- marina.marina
- SKG
- Rina
- Panatha mono
- Geo20
- E.Z
- Vassiliki.ko
- Than003
- userguest
- panpen
- Kate1914
- nearos
- makis2
- AMPA
- Marios25250
- neuronova
- sp0t4
- ludwig physics
- Dkate
- Kleanth
- Alf
- Nala
- Lennie
- dimipalm
- Greg25
- Hmmytheos
- donpablo
- redpointer
- GV221
- tsiobieman
- mar30
- mark007
- SlimShady
- Vasilis13kia
- waakaq
- Entropy24
- bigguy
- almanhoff
- Joji
- Obi-Wan Kenobi
- Manou Litsa
- Geraldsaga
- georgepc
- panosT436
- mikrosamiamidi
- MIkeTr123
- fockos
- charmander
- Kostas1908
- Jesse_
- tyxiluckudacha
- Eleni123-
- Νικολινα
- doctoradrian
- spiross
- Vasilis06
- Libertus
- mariapanagiotou
- ck_chrysiis
- Georgiaaa_
- Konstantina Alexiou
- rafaela11
- MANUELMANUEL
- etzoni
- Μέτα2005
- nucomer
- Aggel0sss
- shuuu
- Neptune
- EFAKIT
- Wonderkid
- ilias.88
- thepigod762
- TonyGeo
- GeorgePap2003
- jYanniss
- User2350
- anait
- mara.g
- Frozensun
- Reader
- rseven
- jkntx
- hihat1
- 21eleni
- AGGELIKI AA
- Dr. Gl. Luminous
- Dimitris2007
- Maynard
- max07
- trifasikodiavasma
- pannnos1992
- alan09
- floating dream
- itsari
- Eirinoula
- nicole1982
- VouDou
- ladybookworm
- mariel79
- eukleidhs1821
- ggl
- johnnybe
- kaivali
- Ydroxoos'007
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.