Βάσεις 2009

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.

ellaki

Νεοφερμένος

Η ellaki αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 32 ετών, Απόφοιτος και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 101 μηνύματα.
Να σαι καλα!!!Κ απο αυριο ολοι χαρουμενοι φοιτητες!!!!:):):no1::no1::no1:

φοιτητές και δε συμμαζεύεται.................ε ρε τι έχει να γίνει!!!!!!!!!!!!!
life begins gyes!!!:)(απ' ο,τι λένε τουλάχιστον)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

sosat

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο Διαβασε το username αναποδα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 32 ετών, Φοιτητής και μας γράφει απο Γιαννιτσά (Πέλλας). Έχει γράψει 257 μηνύματα.
Ολοι περιμεναμε μεχρι τωρα ...
Δεν μπορειτε να αντεξετε μερικες ωρες χωρις να ρωτατε προβλεψεις??
Ειναι χαζο να το κανετε μερικες ωρες πριν την ανακοινωση

Τι να πω και εγω που αυριο οταν θα ανακοινωνονται δεν θα εχω ρευμα και θα τρεχω σαν τρελος να βρω τροπο να μαθω ...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

xrisitna

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η Xριστινα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 32 ετών, Φοιτήτρια και μας γράφει απο Χαϊδάρι (Αττική). Έχει γράψει 234 μηνύματα.
ιατρικη αθηνας νομιζω αναμεσα στα 19.400 με 19.500!!
-----------------------------------------
Ολοι περιμεναμε μεχρι τωρα ...
Δεν μπορειτε να αντεξετε μερικες ωρες χωρις να ρωτατε προβλεψεις??
Ειναι χαζο να το κανετε μερικες ωρες πριν την ανακοινωση

Τι να πω και εγω που αυριο οταν θα ανακοινωνονται δεν θα εχω ρευμα και θα τρεχω σαν τρελος να βρω τροπο να μαθω ...

στις 11 θα ανακοινωθουν και στο σχολειο σου!!!!!!!!!!
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

antonis21

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο antonis21 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής και μας γράφει απο Γλυκά Νερά (Αττική). Έχει γράψει 207 μηνύματα.
βρήκα ένα σημερινό άρθρο με εκτιμήσεις για βάσεις

https://eparousia.wordpress.com/2009/08/24/βάσεις-2009-τελειώνει-η-αγωνία/

Ποιες είναι οι εκτιμήσεις

Τελειώνει η αγωνία χιλιάδων υποψηφίων των φετινών πανελλαδικών εξετάσεων θα βάλει το υπουργείο Παιδείας εντός των επόμενων ημερών αφού στις αρχές της εβδομάδας αναμένεται να ανακοινωθούν οι βάσεις στις σχολές των Πανεπιστημίων και των ΤΕΙ.
Ποια είναι, όμως, τα γενικά χαρακτηριστικά των φετινών εξετάσεων και τα υπόγεια ρεύματα των προτιμήσεων του μηχανογραφικού;
Ας επιχειρήσουμε μια ενδεικτική προσέγγιση των βάσεων με τη βοήθεια καθηγητών του φροντιστηρίου «Πεδίον».
*Με φόντο την οικονομική ύφεση οι υποψήφιοι επέλεξαν σε σημαντικό βαθμό σχολές και τμήματα κοντά στον τόπο της κατοικίας τους.
Με το δεδομένο αυτό ζητήθηκαν περισσότερο τμήματα που λειτουργούν στα ΑΕΙ και ΤΕΙ των μεγάλων πόλεων.
Το στοιχείο αυτό είναι πιθανό να δώσει μεγαλύτερη αύξηση των βάσεων σε σχολές στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, την Πάτρα, το Ηράκλειο και τα Ιωάννινα, σε σχέση με μικρότερες πόλεις της ελληνικής περιφέρειας.
Τα απομακρυσμένα τμήματα δεν θα ακολουθήσουν τη γενική τάση της ανόδου των βάσεων.
Νέες θέσεις εργασίας
*Οι σχολές των νηπιαγωγών του 1ου επιστημονικού πεδίου εμφανίζουν σημαντικά μεγαλύτερη ζήτηση ως αποτέλεσμα της δημιουργίας εκατοντάδων νέων δημόσιων και ιδιωτικών νηπιαγωγείων αλλά και του μετασχηματισμού πολλών παιδικών σταθμών σε πιστοποιημένα νηπιαγωγεία με όλες τις προδιαγραφές του νόμου.
*Οσοι υποψήφιοι είχαν επιλέξει τα μαθήματα Αρχές Οικονομικής Θεωρίας και Μαθηματικά γενικής παιδείας είδαν τα μόριά τους στο 5ο επιστημονικό πεδίο να είναι σημαντικά περισσότερα απʼ ό,τι στα άλλα επιστημονικά πεδία.
Συγκεκριμένα, οι υποψήφιοι της τεχνολογικής κατεύθυνσης είχαν κατά κανόνα από 1.000 έως 1.500 μόρια περισσότερα στο 5ο επιστημονικό πεδίο σε σύγκριση με τα μόριά τους στο 2ο και στο 4ο.
Ο πληθωρισμός αυτός, που είναι εμφανής κυρίως στις μεσαίες βαθμολογίες (στην κλίμακα από 13 έως 17) οδήγησε τους περισσότερους σε πρώτες επιλογές οικονομικών τμημάτων αντί των τεχνολογικών του 4ου και των καθηγητικών σχολών του 2ου επιστημονικού πεδίου (τμήματα Φυσικής, Χημείας και Μαθηματικών).
Το συμπέρασμα είναι ότι στις μεσαίες σχολές του 5ου πεδίου θα έχουμε αύξηση των βάσεων παρά το γεγονός ότι φέτος διαγωνίσθηκαν για το πεδίο αυτό 3.776 υποψήφιοι λιγότεροι από πέρυσι.
Η τελική πρόβλεψη με αυτά τα δεδομένα για τις μεσαίες σχολές του 5ου επιστημονικού πεδίου είναι άνοδος έως και 500 μόρια.
*Η μεγάλη ανατροπή φαίνεται ότι γίνεται στις αστυνομικές και στρατιωτικές σχολές.
Στις αθλητικές και τις ψυχοτεχνικές δοκιμασίες των στρατιωτικών σχολών είχαμε φέτος μαζική απόρριψη υποψηφίων, καθώς εφαρμόσθηκε ο περίφημος δείκτης σωματικής μάζας (ΔΣΜ).
Η εκτίμηση είναι ότι σε ορισμένες σχολές και ειδικά στις σχολές των υπαξιωματικών θα παρατηρηθούν σημαντικές μειώσεις των βάσεων. Στις ειδικές κατηγορίες των τριτέκνων και των πολυτέκνων είναι μάλλον προφανές ότι θα υπάρξουν πολλές κενές θέσεις.
Τους τρόμαξε ο Δεκέμβρης
Στις δοκιμασίες για τις σχολές των αστυφυλάκων είχαμε φέτος τη μικρότερη προσέλευση των τελευταίων ετών, με αποτέλεσμα να αναμένεται μια σημαντική πτώση των βάσεων εισαγωγής.
Μία από τις κύριες αιτίες είναι και τα δραματικά γεγονότα του περασμένου Δεκέμβρη, που απέτρεψαν στους υποψήφιους να δηλώσουν αυτές τις σχολές.
Πτώση θα υπάρχει και στην περιζήτητη σχολή των αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας αλλά και στις ειδικές κατηγορίες των τριτέκνων και των πολυτέκνων.
*Πάντως, η γενική εικόνα των επιδόσεων των υποψηφίων για τη θετική κατεύθυνση δείχνει συσσώρευση των υποψηφίων στην κλίμακα από 18 έως 20.
Είναι χαρακτηριστικό ότι πέρυσι στη θετική κατεύθυνση και στην κλίμακα από 19 έως 20 είχαμε 793 υποψηφίους, ενώ φέτος ο αριθμός αυξάνεται εντυπωσιακά σε 1.337 (+544).
Με αυτό το δεδομένο οι ιατρικές σχολές στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη αλλά και στην περιφέρεια θα κινηθούν πάνω από τα 19.000 μόρια! Μοναδική εξαίρεση ίσως να είναι η Ιατρική της Θράκης, η οποία πάντως δεν θα απέχει από τα 19.000 μόρια παρά λίγες δεκάδες μορίων.
*Στην τεχνολογική κατεύθυνση ΙΙ, η οποία στέλνει τους υποψήφιους στις περιζήτητες σχολές του 4ου και του 5ου επιστημονικού πεδίου, έχουμε επίσης εντυπωσιακή συσσώρευση των υποψηφίων στις υψηλόβαθμες κλίμακες.
Ειδικότερα στην κλίμακα 19 έως 20 έχουμε φέτος 509 υποψήφιους περισσότερους από πέρυσι (1.119 έναντι 610), ενώ στην κλίμακα 18 έως 19 έχουμε 526 υποψήφιους περισσότερους από πέρυσι (2.658 έναντι 2.132).
Το γεγονός αυτό προοιωνίζεται σημαντική αύξηση σε περιζήτητα τμήματα της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και της Πάτρας.
Συγκεκριμένα, άνοδος θα υπάρχει στους Πολιτικούς Μηχανικούς της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης αλλά και της περιφέρειας, με πιο θεαματική εκείνη στους Πολιτικούς Μηχανικούς της Θράκης, η οποία θα προσεγγίσει τα 400 μόρια.
Άνοδος θα υπάρχει στα τμήματα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανολόγων Μηχανικών στην Αθήνα, την Πάτρα και τη Θεσσαλονίκη.
*Εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι στην κλίμακα 11 έως 17 και στη θετική και στην τεχνολογική κατεύθυνση ο αριθμός των υποψηφίων είναι συγκριτικά μικρότερος με πέρυσι.
Επιβεβαιώνεται δηλαδή ότι με τα εύκολα θέματα των φετινών εξετάσεων οι υποψήφιοι των μεσαίων βαθμολογιών μετακινήθηκαν στα «ρετιρέ» των 18.000 μορίων και πάνω.
Αντιθέτως το ποσοστό των υποψηφίων που αδυνατούν να υπερβούν τη βαθμολογική βάση υποχώρησε ελάχιστα από το προπέρσινο 34,07% και το περσινό 35,86% στο φετινό 33,03%.
Διαπιστώνεται δηλαδή ένα εκπαιδευτικό χάσμα, όπου οι καλοί γίνονται καλύτεροι ενώ οι αδύνατοι, παρά την ευκολία των θεμάτων, δεν μπορούν να υπερβούν τη βαθμολογική βάση.
Οικονομική… άνοδος
*Η μείωση του συνόλου των υποψηφίων κατά 5.000 σε σχέση με πέρυσι επηρεάζει κυρίως το 5ο επιστημονικό πεδίο, καθώς στο μάθημα Αρχές Οικονομικής Θεωρίας εξετάστηκαν 3.776 υποψήφιοι λιγότεροι συγκριτικά με πέρυσι (24.798 έναντι 28.574).
Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με την κλιμάκωση των βαθμών πρόσβασης αλλά και τις επιδόσεις στα μαθήματα αυξημένης βαρύτητας δείχνει ότι οι περιζήτητες οικονομικές σχολές στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη θα παρουσιάσουν σημαντική άνοδο έως 500 μόρια.
Η άνοδος αυτή, όμως, θα αποσβεστεί σταδιακά για τις οικονομικές σχολές εκείνες που κινήθηκαν πέρυσι κάτω από τα 17.500 μόρια.
*Στο 1ο επιστημονικό πεδίο η κλιμάκωση των βαθμών πρόσβασης επιβεβαιώνει τις αρχικές προβλέψεις ότι σε όλες τις σχολές του πεδίου θα έχουμε μικρή αλλά σαφή τάση ανόδου.
Η Νομική της Αθήνας θα υπερβεί πιθανότατα για πρώτη φορά τα 19.000 μόρια πραγματοποιώντας άνοδο 40 περίπου μορίων.
Η Νομική της Θράκης θα πλησιάσει τα 18.400 μόρια.
Οι αυξήσεις σε όλες τις υπόλοιπες σχολές θα είναι μικρές και δεν θα υπερβαίνουν τα 100 μόρια.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

razorhell

Νεοφερμένος

Ο razorhell αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 51 ετών και Καθηγητής. Έχει γράψει 14 μηνύματα.
razorhell,εχετε γιο 18 χρονων που εδωσε πανελληνιες?μου φαινεται λιγο ασθμβατο με την ηλικια σας!:)
-----------------------------------------
εκτος αν εχει γινει λαθος!:)

Εύλογη η απορία σου.:)

Βασικά έιναι γιος της γυναίκας μου από προηγούμενο γάμο, αλλά...μου αρέσει να τον λέω γιο μου.

Εντούτοις, θα μπορούσα να τον έχω κάνει στα 19.;)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

maraki love

Διάσημο μέλος

Η Μαρία αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 32 ετών, Φοιτητής του τμήματος Παιδαγωγικό Δημοτικής Εκπαίδευσης Θράκης (Αλεξανδρούπολη) και μας γράφει απο Αλεξανδρούπολη (Έβρος). Έχει γράψει 2,279 μηνύματα.
ιατρικη αθηνας νομιζω αναμεσα στα 19.400 με 19.500!!

α πάλι καλά! έχω ένα φίλο με 19685:)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

aphana

Νεοφερμένος

Η aphana αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 32 ετών και Απόφοιτος. Έχει γράψει 60 μηνύματα.
παιδια οποιος γνωριζει κατι για ιατρικες ας το πει!!!εχω φρικαρει με το 19.513!!!!βοηθεια!!!:sick::'(:mad:
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Niwths

Νεοφερμένος

Ο Δημητρης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 32 ετών, Φοιτητής και μας γράφει απο Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 60 μηνύματα.
Αφηστε ρε παιδια τις εκτιμισεις,δν αξιζουν τπτ...Σε λιγες ωρες θα ξερουμε...Υπομονη...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

xrisitna

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η Xριστινα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 32 ετών, Φοιτήτρια και μας γράφει απο Χαϊδάρι (Αττική). Έχει γράψει 234 μηνύματα.
θα διαβαζα αυτο το αρθρο,αλλα πονεσαν τα ματια μου..............:P
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Gorthaur

Νεοφερμένος

Ο Καλλίδωρος αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 32 ετών, Απόφοιτος και μας γράφει απο Κομοτηνή (Ροδόπη). Έχει γράψει 23 μηνύματα.
Αφηστε ρε παιδια τις εκτιμισεις,δν αξιζουν τπτ...Σε λιγες ωρες θα ξερουμε...Υπομονη...

Άδικα το λες, δεν υπάρχει κανείς εδώ μέσα που θα σταματήσει να ρωτά.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

toknil

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η toknil αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 32 ετών και Φοιτητής. Έχει γράψει 315 μηνύματα.
Ρε παιδιά, έλειπα όλη μέρα και βλέπω ενθουσιασμό εδώ...
Αύριο λοιπόν;;;
Συγγνώμη για το οφφ που ρωτάω αλλά κατατοπίστε με πλιζζ:P
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Evris7

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Evris7 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Απόφοιτος. Έχει γράψει 815 μηνύματα.
Nαι αύριο.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Niwths

Νεοφερμένος

Ο Δημητρης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 32 ετών, Φοιτητής και μας γράφει απο Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 60 μηνύματα.
Άδικα το λες, δεν υπάρχει κανείς εδώ μέσα που θα σταματήσει να ρωτά.
Ελα ντε...Λιγοι ειναι αυτοι που ειμαστε ηρεμοι...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

antonis21

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο antonis21 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής και μας γράφει απο Γλυκά Νερά (Αττική). Έχει γράψει 207 μηνύματα.

ellaki

Νεοφερμένος

Η ellaki αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 32 ετών, Απόφοιτος και μας γράφει απο Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκη). Έχει γράψει 101 μηνύματα.
έχει να πέσει ζαχαροπλαστείο αύριο στα φροντηστήρια...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

xrisitna

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η Xριστινα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 32 ετών, Φοιτήτρια και μας γράφει απο Χαϊδάρι (Αττική). Έχει γράψει 234 μηνύματα.

It's mOnEy honey

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο It's mOnEy honey αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 32 ετών, Φοιτητής του τμήματος Νομικής Θράκης (Κομοτηνή) και μας γράφει απο Έδεσσα (Πέλλας). Έχει γράψει 357 μηνύματα.
έχω διαβάσει πως οι βάσεις του πρώτου ανεβαίνουν επειδή ομολογουμένως τα θεματάκια φέτος ήταν εύκολα, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι οι επιδόσεις της έκθεσης ήταν σαφώς πιο ικανοποιητικές από άλλες χρονιές (αυτό το τελευταίο λογικά ανεβάζει τις βάσεις ΠΑΝΤΟΥ...)
αστο κούκλα μου..πέρασα τελικά..:P
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ansem

Νεοφερμένος

Ο Ansem αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 32 ετών και Φοιτητής. Έχει γράψει 23 μηνύματα.
Ο τίτλος λέει ακριβώς τι ψάχνω...όποιος γνωρίζεις ας παραθέσει ένα λινκ.
ευχαριστώ
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

xrisitna

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η Xριστινα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 32 ετών, Φοιτήτρια και μας γράφει απο Χαϊδάρι (Αττική). Έχει γράψει 234 μηνύματα.

ktar

Νεοφερμένος

Ο ktar αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Πτυχιούχος του τμήματος Ιατρικής Θράκης (Αλεξανδρούπολη). Έχει γράψει 68 μηνύματα.
Επειδή παιδιά καταλαβαίνω απόλυτα την αγωνία σας, έχω και εγώ μια μικρή πληροφορία. Να ξέρετε δεν ευθύνομαι εγώ αν δεν γίνει πραγματικότητα:P, γιατί απλά δεν την έμαθα εγώ!

Μια πάρα πολύ καλή μου φίλη μόλις έμαθε έμμεσα πως πέρασε Παιδαγωγικό Αλεξανδρούπολης (και θα είναι και μαζί μου! Τι χαρά:D)! Λέω έμμεσα, γιατί η μαμά της πληροφορήθηκε από μια γνωστή της από τη δουλειά πως η κόρη της πέρασε Παιδαγωγικό Αλεξανδρούπολη με 18115 μόρια (η γνωστή της μαμάς της φίλης μου το έμαθε με το γνωστό τρόπο:D: Από γνωστό στο υπουργείο!)! Η φίλη μου έχει 18145!

Άρα για να μην τα πολυλογώ, το Παιδαγωγικό Αλεξανδρούπολης είναι κάτω από 18115!:)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top