Καταρχάς, να πω ότι έχεις απόλυτα δίκιο. Για να γίνεις δάσκαλος (και γενικότερα εκπαιδευτικός) παίζουν και άλλα κριτήρια πέρα από το να αποστηθίσεις σαν παπαγάλος 6 βιβλία. Και ναι, οι περισσότεροι πηγαίνουν για το διορισμό. Χωρίς να ξέρουν ότι ίσως είναι ανίκανοι, γιατί οι εκπαιδευτικοί δεν έχουν να κάνουν με μια λάμπα που αν χάλασει να μπορούν να αλλάξουν. Έχουν να δημιουργήσουν ανθρώπους. Δεν μπορούν να πετάξουν ένα παιδί σα μια λάμπα και να πάνε στο επόμενο. Αν θες την άποψή μου: Οι περισσότεροι είναι τόσο ανίκανοι και γι' αυτό ο εκπαιδευτικός σήμερα είναι η τελευταία τρύπα.
Δεύερον, δεν μπορώ να καταλάβω γιατί θέλουν τόσο πολύ όλοι να γίνουν δάσκαλοι.

Μήπως πληρώνονται καλά;;;;; Οι γονείς μου εκπαιδευτικοί είναι και τα λεφτά φτάνουν μόνο για φαγητό, ρεύματα, νερά, τηλέφωνα, βενζίνες και μέχρι στιγμής για φροντιστήρια. Και τίποτα δε μένει στην άκρη... Θα μου πεις τι άλλο θες;; Κάποια χρόνια ήθελα και περισσότερα, αλλά επειδή, όπως αναφέρεις υπήρχε πρόβλημα κατάρτισης των δασκάλων, οι γονείς φοβούνταν μήπως και δεν πληρώσουν ούτε και ρεύμα. Και το αποκορύφωμα σε στέλνουν και στου διαόλου τη μάνα, έχεις να αντιμετωπίσεις 10-15 μαμόθρεφτα και τους επαίοντες γονείς τους για 1200 ευρώ. Όποιος αντέχει να πάει......

Και τέλος με αυτό που είπες να κλείσουν οι δάσκαλοι: Σα παιδί δασκάλων, τέτοιο πρόβλημα το αντιμετώπισαν οι γονείς και στη συνέχεια εγώ και η αδερφή μου. Δε με απασχολεί που στερήθηκα κάποια υλικά αγαθά πολλές φορές (επειδή έλεγα δεν ειμαι πλούσιος) αλλα στην προσχολική μου ηλικια μου ελειψε η παρουσια των γονιων επειδη ετρεχαν στις διαδηλωσεις και δεν ξερω που αλλου για να βοηθησουν αυριο εμενα και την αδερφη μου. Και μπορει να φανω κακός αλλα σου ευχομαι να περασεις και εσυ και να το παθεις κ εσυ αυτο που ειπες μεσα απο την καρδια με τοοοοοσο θυμο και αγανάκτηση, για να καταλαβουν καποιοι τι εστί αγγούρι!!!!
Υ.Γ. Σορρυ για το μεγαλο ποστ αλλά ήταν πράγματα ου έπρεπε να πω...:no1: