Αν δε σε ενδιαφερουν οι ΗΜΜΥ, τοτε πασο, αν και αυτη στο πολυτεχνειο στα Χανια, ειναι περισσοτερο μηχανικων υπολογιστων απ οτι ηλεκτρολογων μηχανικων, δηλαδη επικεντρωνονται πιο πολυ στον προγραμματισμο παρα στην ηλεκτρολογια.
Τις σχολες πχ μηχανικων, θα τις επιλεξεις ολες, εχοντας στο νου σου τις μετεγγραφες. Πχ δε θα βαλεις σκετη τη Σαμο και απο κατω τη Σπαρτη, διοτι ετσι θα εχεις μια μονο πιθανοτητα να πιασεις τη Σαμο. Πες πως πεφτουν φετος τοσο οι βασεις που πιανεις και Γιαννενα, γιατι να μην την εχεις βαλει ηδη στο μηχανογραφικο σου κ αυτη? Για μενα το σωστο ειναι να βαλεις ολες τις σχολες Μηχανικων με τη σειρα, πχ, πρωτα CEID Πατρας, μετα Γιαννενα και μετα Σαμο, ή με οποια σειρα προτιμας. Υστερα βαλε και ολες της πληροφορικης και μετα ολες των ψηφιακων.
Μη βαλεις μονο οσες θες ή πιστευεις οτι θες, γιατι αν δεν πιασεις καμμια απ αυτες, θα μεινεις απεξω, ενω αν κατσει μια απ τις υπολοιπες, θα εχεις επιλογη για μετεγγραφη καπου αλλου, ή εστω θα περασεις καπου στην τελικη.
Επισης αν βαλεις πολλες σχολες στο μηχανογραφικο σου, εχεις και τη δυνατοτητα να αιτηθεις μετακινηση μετα, μιας και για να γινει αυτο, πρεπει να ειναι ηδη δηλωμενη η σχολη στο μηχανογραφικο σου και να πιανεις τη βαση της.
Το μηχανογραφικο θελει σκεψη, μην το κανετε στο ποδι, σκεψου ολες τις εναλλακτικες που μπορει να σου προσφερει και προπαντως, μην κανεις επιλογη σχολων απ τη βαση που ειχαν περυσι! Βαλε μεσα ακομα και πχ. Μετσοβιο κ ας μην το πιανεις. Ποτε δεν ξερεις τι μπορει να συμβει!