Α' Λυκείου: με εξαντλούν οι ώρες του φροντιστηρίου

markidiss

Νεοφερμένος

Ο markidiss αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 16 ετών και Μαθητής Α' λυκείου. Έχει γράψει μόλις ένα μήνυμα.
Ειμαι μαθητης της Α λυκειου και κανω φορντιστήριο 9 ωρες την εβδομαδα.
Δεν το μπορω αλλο και πιεζομαι παρα πολυ μαζι με τις προπονησεις. Νιωθω μια τεραστια πιεση μεσα μου και δεν ξερω πως να πω στους γονεις μου οτι δεν με βοηθαει και στο σχολειο τα πηγαινω χαλια. Νομιζουν πως το φροντιστηριο με βοηθαει με τα μαθηματα και πως γινομαι καλυτερος αλλα συμβενει το ακριβως αντιθετο. Εχω φτασει σε σημειο να μην προλαβενω να τρωω λογο του φροντιστηριου. Σκεφτομαι ομως πως αν το πω στους γονεις μου θα με κραξουν και θα μου πουν πως δεν θα διαβαζω κλπ. Αλλα δεν μπορουν να καταλαβουν πως αμα σταματησω το φροντιστηριο θα εχω χρονο και για διαβασμα αλλα και θα το χαιρομαι περρισοτερο.
Τι να κανω;;
 

atlantida

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η atlantida αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Φοιτήτρια. Έχει γράψει 236 μηνύματα.
ζητάς συμβουλή χωρίς να έχεις πει κάτι ουσιαστικό, τι είναι αυτό που θέλεις να κάνεις στο άμεσο (ή και έμμεσο) μέλλον; θέλεις να δώσεις πανελλήνιες; έχεις κάποια συγκεκριμένη σχολή ως στόχο; δεν θα δώσεις και θες απλά το απολυτήριο; οι προπονήσεις που κάνεις πόσες ώρες είναι που πιάνουν τόσο χρόνο ώστε να πιέζεσαι με 9 ώρες φροντιστήρια;
 

smarw

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η smarw αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Μαθήτρια Γ' λυκείου. Έχει γράψει 305 μηνύματα.
αντικειμενικά οι 9 ώρες φροντιστηρίου είναι πάρα πολλές ,ειδικά όταν είσαι πρώτη λυκείου. Πρέπει να κρατήσεις δυνάμεις για την β και τη γ λυκείου αν σκοπεύεις να δώσεις πανελλήνιες.Οπότε να μιλήσεις στους γονείς σου. Ωστόσο, δεν πιστεύω ότι πρέπει να διακόψεις εντελώς , σίγουρα να μειώσεις τις ώρες.
 

Κάμπια

Πολύ δραστήριο μέλος

Η Ελευθερία αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Φοιτήτρια και μας γράφει απο Βριλήσσια (Αττική). Έχει γράψει 1,491 μηνύματα.
Οι 9 ώρες είναι πάρα πολλές για Α' Λυκείου. Αν ήμουν στην θέση σου θα πρότεινα να μου μειώσουν τις ώρες γιατί πραγματικά δεν υπάρχει λόγος να πιέζεσαι τόσο. Αν δεν άλλαζε κάτι θα πήγαινα σε άλλο φροντιστήριο
 

artemis.lnrd

Νεοφερμένος

Η artemis.lnrd αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Μαθήτρια Γ' λυκείου και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 17 μηνύματα.
Προσωπικά, δεν έκανα φροντιστήριο ούτε ιδιαίτερα στην Α λυκείου και έβγαλα την τάξη αυτή με βαθμό άριστα 19,3 (σε πρότυπο σχολείο), κοιμόμουν 8 ώρες την μέρα, προλάβαινα να κάνω γυμναστική, είχα ένα υγιές πρόγραμμα. Απεναντίας, οι συμμαθητές μου που ήταν στην ίδια κατάσταση με εσένα ήταν στο τρέξιμο κάθε μέρα, δεν προλάβαιναν να διαβάσουν για το σχολείο και για να είμαι ειλικρινής ούτε στις εξετάσεις τα πήγαν καλύτερα. Η προσωπική μου άποψη είναι πως το φροντιστήριο είναι περιττό ειδικά σε αυτή τη τάξη. Με ένα σωστό πρόγραμμα μπορείς να βγάλεις την ύλη και μόνος/μόνη σου βλέποντας και βιντεο-μαθήματα στο YouTube ή στο Arnos, και αξιοποιώντας βοηθήματα (είτε έντυπα είτε δωρεάν ψηφιακά). Συζήτησέ το λοιπόν με τους γονείς σου. Σίγουρα θέλουν το καλύτερο για εσένα αλλά αν το φροντιστήριο δεν σε εξυπηρετεί καλύτερα θα ήταν να το σταματήσεις ή να μειώσεις τις ώρες.
 
Top