τελικό συμπέρασμα των σχολίων σας είναι ότι οι περισσότεροι που απάντησαν σε αυτό το θέμα είναι άτομα που έχουν ήδη γράψει εξετάσεις, έχουν περάσει το λούκι και δεν θέλουν να αλλάξει η κατάσταση γιατί σκέφτονται κατά κύριο λόγο τον εαυτούλι τους και τίποτα περισσότερο! υπάρχουν άλλοι που είναι θετικοί στην άποψη της αποχής γιατί καταλαβαίνουν πως δεν είναι απλή αυτή η διαδικασία και δεν είναι η καλύτερη εμπειρία για έναν έφηβο!παρ'όλα αυτά το βασικό αποτέλεσμα είναι ότι είμαστε μια νεολαία που δεν αντιδρά, μια νεολαία που δέχεται αυτά που τις δίνουν! η χώρα μας βρίσκεται ένα βήμα πριν την ολοκληρωτική οικονομική της καταστροφή! Ελπίζω και εύχομαι οι επόμενη γενιά να παλεύει και να μάχεται για ότι δικαιούται, εφόσον εμείς αποτύχαμε σε αυτό!
και όχι δεν είμαι μια κοπέλα που κάθομαι όλη μέρα και δεν κάνω τίποτα, μια κοπέλα που δεν προσπαθώ να πετύχω τους στόχους μου και τα όνειρά μου! είμαι μια κοπέλα που προσπαθεί με όλες της τις δυνάμεις να καταφέρει την εισαγωγή της στην σχολή που επιθυμεί! όμως είμαι σχεδόν σίγουρη πως δεν θα μπορέσω να τα καταφέρω, αν και έχω κοπιάσει και έχω δώσει του κόσμου τα χρήματα για να γίνει αυτό!!
ποιός ο λόγος να προσπαθεί κάποιος να αλλάξει κάτι που είναι σίγουρο; ποιός ο λόγος να καταβάλεις κάθε προσπάθεια και στο τέλος να μην ανταμειφθείς όπως σου αξίζει;
το θεωρώ άδικο και κρίμα να γίνεται όλο αυτό, παρ'όλα αυτά συνεχίζω να προσπαθώ!...
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.