Effie1
Νεοφερμένο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Effie1
Νεοφερμένο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
fcandreas
Νεοφερμένο μέλος

span.jajahWrapper { font-size:1em; color:#B11196; text-decoration:underline; } a.jajahLink { color:#000000; text-decoration:none; } span.jajahInLink:hover { background-color:#B11196; }
κουνελι
Νεοφερμένο μέλος

Τζίνα
Νεοφερμένο μέλος

(Είναι επίσης πολύ καλή ιδέα και για τα μαθήματα της δικής μου κατεύθυνσης-θετικής- αλλά έχω την αίσθηση ότι το λέω σε λάθος thread!!

gossipgirl
Εκκολαπτόμενο μέλος

Και μένα μου αρέσει, απλώς δεν είμαι θεωρητική κατεύθυνση,οπότε δεν έχω και πολλά να αποκομίσω από αυτό..Ωστόσο,αν μπορούσατε να κάνετε κάτι σχετικό για την έκθεση θα βοηθούσε πολύ!!Π.χ.κάτι που να αφορά στις λεξιλογικές ασκήσεις..
(Είναι επίσης πολύ καλή ιδέα και για τα μαθήματα της δικής μου κατεύθυνσης-θετικής- αλλά έχω την αίσθηση ότι το λέω σε λάθος thread!!)
+φωνω μαζι σου!:no1:
johngreek_mad
Δραστήριο μέλος

ok. Δεν ενδιαφέρεται κανένας. Ούτε μαθητής ούτε καθηγητής. Τα σκάμε στα φροντιστήρια και στα ιδιαίτερα για να μας προετοιμάσουν και δεν ενδιαφερόμαστε για μια άλλη πρόταση που προσφέρεται εθελοντικά και δωρεάν ; Η απαξίωση της γνώσης στο βωμό της μόδας , της ανασφάλειας,του άγνωστου και κυρίως, της καχυποψίας. Το σκεπτικό είναι: " Γιατί να ανταποκριθώ σε κάποιον που δε θέλει να εισπράξει κάτι από εμένα" ;
μπλα μπλα μπλα... κουραστικο....
η μοδα ασχετο
qwertyuiop
Διάσημο μέλος

Θυμάμαι χαρακτηριστικά άνοιγμα θέματος δικού μου στο adslgr. Ήταν ένα επείγον πρόβλημα. Περίμενα 3 μέρες, ε, την τέταρτη μου απάντησαν κατατοπιστικότατα και βρήκα λύση στο πρόβλημά μου.
Θα ήταν επίσης ωφέλιμο για όλους μας να γίνονται οι συζητήσεις σε ηπιότερους τόνους και κυρίως να αποφευχθούν άσχετες προσβολές.
Giorgos P.
Νεοφερμένο μέλος

kotsis1
Δραστήριο μέλος

ilianna
Εκκολαπτόμενο μέλος
giotou
Νεοφερμένο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Effie1
Νεοφερμένο μέλος

Διδαγμένο κείμενο
Κείμενο από πρωτότυπο: Πλάτωνος «Πολιτεία»(12, 13)
Κείμενο από μετάφραση: Αριστοτέλους«Πολιτικά(12)
Παρατηρήσεις
Α. Από το πρωτότυπο κείμενο να μεταφράσετε το χωρίο «Τό αὐτοῦ…ἐπελαθόμην γάρ.» Μονάδες 10
Β.1α) Με ποια έννοια χρησιμοποιείται ο όρος «ἀγαθόν» στον Πλάτωνα; Μονάδες 5
Β.1β) Να εντοπίσετε στο κείμενο τους όρους που χρησιμοποιεί ο Πλάτωνας για να χαρακτηρίσει το αγαθό, την πορεία προς αυτό και την προσέγγισή του. Τι αποκαλύπτουν για τη φύση του αγαθού; Μονάδες 5
Β.2α) Ποιος είναι, σύμφωνα με τον Πλάτωνα, ο σκοπός του νόμου και ποιο το κύριο μέλημά του; Μονάδες 5
Β.2β) Ποια μέσα χρησιμοποιεί ο νόμος και πώς δικαιολογείται η χρήση τους;
Μονάδες 5
Β.3 «Η πόλη, επομένως, είναι κάτι που ήρθε στην ύπαρξη εκ φύσεως, όπως ακριβώς και οι πρώτες κοινωνικές οντότητες, αφού αυτή είναι το τέλος εκείνων»: Να συγκρίνετε την παραπάνω άποψη του Αριστοτέλη για τη σύσταση της πόλης με όσα υποστηρίζει ο Πλάτωνας στην «Πολιτεία».
Γ. Με βάση την εισαγωγή του βιβλίου σας να συνδέσετε την ενότητα με τα προηγούμενα και με το θέμα όλου του έργου.
Μονάδες 10
Δ.1 Να γράψετε ένα ομόηχο στα Α.Ε. για κάθε μια από τις παρακάτω λέξεις: ἦν, ὅ, μέλει, ἐπί, ὦσιν Μονάδες 5
Δ.2 Να γράψετε ένα αντώνυμο στα Α.Ε.για κάθε μια από τις παρακάτω λέξεις: τάς βελτίστας, ἀναβῆναι, ἐπελάθου, εὖ πράξει, μεταδιδόναι . Μονάδες 5
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.