Παιδιά γεια σας.
Τον Οκτώβριο ανακοινώνει κάθε σχολή πόσα άτομα δέχεται για μετεγγραφη;
Για τη μετεγγραφή βάσει οικονομικών και κοινωνικών κριτηρίων ο αριθμός των μετεγγραφομένων είναι ίσος με το δεκαπέντε τοις εκατό (15%) του συνολικού αριθμού των εισακτέων ανά Τμήμα όπως αυτό ορίζεται ανά ακαδημαϊκό έτος.
Εδώ ο φετινός αριθμός εισακτέων ανά Τμήμα οπότε μπορείς εύκολα να βρεις τον αριθμό μετεγγραφομένων του Τμήματος που σ΄ενδιαφέρει.
The site of Greek Ministry of Education and Religious Affairs
www.minedu.gov.gr
Τα κριτήρια των μετεγγραφών θα τα βρεις στην πρώτη σελίδα αυτού του θέματος.
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων: 1 Αυγούστου 2020
Μια ερώτηση. Για να πάρω εγώ μετεγγραφή έχω 2 επιλογές από Χημικό Ηρακλείου (αν περάσω) στο αντίστοιχο της Αθήνας έχω 2 επιλογές:
1) Με τα κοινωνικά κριτήρια. Από το εισόδημα νομίζω βγάζω ή 3 ή 4 μόρια. Και επειδή έχω 2 αδέρφια, ο ένας σπουδάζει και ο άλλος είναι μικρός, παίρνω 1,5 (0,5 για τριτεκνια + 0,5 για κάθε αδελφό ο οποίος είναι ανήλικος ή φοιτά και είναι κάτω των 25 ετών). Άρα βγάζω 5,5 μόρια.
2) Επειδή ο αδερφός μου σπουδάζει στα Ψαχνά Ευβοίας, μπορώ να ζητήσω μετεγγραφή για την Αθήνα, εφόσον δεν υπάρχει τμήμα Χημείας στα Ψαχνά, εκτός βέβαια αν δεν υπάρχει αυτό το προνόμιο.
Εσείς ποιον τρόπο λέτε να επιλέξω? Αν επιλέξω τον πρώτο τρόπο, έχω πιθανότητα να πάρω την μετεγγραφή? Γιατί αν δεν την πάρω θα μου είναι αδύνατον να σπουδάσω
Το μόνο που θέλω να σου ξεκαθαρίσω είναι ότι τα Τμήματα που εδρεύουν στα Ψαχνά Ευβοιας, ανήκουν στο ΕΚΠΑ!
΄Αρα εσύ θα ζητήσεις μετεγγραφή για το Τμήμα Χημείας του ΕΚΠΑ στην Αθήνα!
Μην μπλέκεσαι!
Το ίδιο ΑΕΙ είναι!
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων: 2 Αυγούστου 2020
Σε περίπτωση που ο αριθμός των αιτούντων μετεγγραφής βάσει οικονομικών και κοινωνικών κριτηρίων, υπερβαίνει το ποσοστό του 15% του συνολικού αριθμού των εισακτέων ανά Τμήμα, η επιλογή αυτών γίνεται κατά φθίνουσα σειρά κατάταξης του συνόλου των μορίων τα οποία συγκέντρωσαν επί των οικονομικών και κοινωνικών κριτηρίων.
Σε περίπτωση ισοψηφίας περισσοτέρων αιτούντων, λαμβάνονται υπόψη τα μόρια εισαγωγής των αιτούντων κατά φθίνουσα σειρά κατάταξης, ώστε ο συνολικός αριθμός μετεγγραφομένων να μην υπερβαίνει το παραπάνω ποσοστό.
Στην περίπτωση ισοψηφίας όπου λαμβάνονται υπόψη τα μόρια εισαγωγής κατά φθίνουσα σειρά κατάταξης, όλοι καταλαβαίνουμε ότι αυτές τις θέσεις θα τις πάρουν όσοι έδωσαν με το παλαιό σύστημα, έτσι;