Στο προηγούμενο μήνυμά μου στο σημείο που αναρωτιόμουν αν πρέπει να είναι μόνο παρεμφερείς με τις περιπτώσεις που αναφέρονται στην παράγραφο 1 του άρθρου 79 του νέου Νόμου εννοούσα σοβαρές παθήσεις φοιτητών ή μελών της οικογένειας του φοιτητή, θάνατος συγγενούς, κυοφορούσες φοιτήτριες που φοιτούν για την απόκτηση πρώτου πτυχίου, φοιτητές οι οποίοι έχουν υποστεί σωματική ή ψυχική βλάβη.
Για τις επιγενόμενες περιπτώσεις το διευκρινίζει πρώτο-πρώτο στο άρθρο 79
"Αιτήσεις για χορήγηση κατ’ εξαίρεση μετεγγραφής δύναται να υποβάλλονται καθ’ όλη τη διάρκεια του ακαδημαϊκού έτους
αποκλειστικά για σοβαρές και τεκμηριωμένα εξαιρετικές περιπτώσεις ή επιγενόμενες περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης φοιτητών Α.Ε.Ι. της ημεδαπής."
Το 4 "Η αίτηση για κατ’ εξαίρεση μετεγγραφή ή μετακίνηση δεν μπορεί να αφορά σε πραγματικά περιστατικά τα οποία αποτέλεσαν τη βάση για την απόρριψη της αίτησης μετεγγραφής ή μετακίνησης σύμφωνα με τις προϋποθέσεις του παρόντος" μου φαίνεται εντελώς ξεκάθαρο και εννοεί ότι αν πχ κάποιος δηλώσει ότι ανήκει στην κατηγορία των 2 μορίων από οικονομικά κριτήρια και η διασταύρωση με το TAXIS δείξει ότι το κατά κεφαλήν εισόδημά του υπερβαίνει το ποσό των 12000 ευρώ και δεν την πάρει, τότε δεν έχει το δικαίωμα να υποβάλλει αίτηση για κατ΄εξαίρεση μετεγγραφή από τη στιγμή που αυτό αποτελεί ένα πραγματικό περιστατικό το οποίο αποτέλεσε τη βάση για την απόρριψη της αίτησης μετεγγραφής ή μετακίνησής του. Το ίδιο και με τα κοινωνικά κριτήρια.
Εν αναμονή της εγκυκλίου!
Τέλος πιστεύω ότι η επιτροπή θα εγκρίνει τις εντελώς ξεκάθαρες περιπτώσεις και θα απορρίψει τις υπόλοιπες, όπως γίνεται χρόνια τώρα.
Μην παίρνεις τοις μετρητοίς όσα λέω!
Δεν ξέρω απλά εικάζω!
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων: 22 Ιουλίου 2020
Χίλια συγγνώμη αγαπητέ αλλά δεν μπορώ ν΄ακούω κουταμάρες!
΄Ακου να "σαμποτάρεις" τη μετεγγραφή!
Μα τώρα σοβαρά το ρωτάς αυτό;
Ασφαλώς και δεν μπορείς!
Θα πάρεις τη μετεγγραφή και τέρμα!
Και θα είσαι και πολύ τυχερός που θα την πάρεις επειδή πολλά παιδιά θα ήθελαν να είναι στη θέση σου!