Από 12.000 μόρια στην Ιατρική: πόσο εφικτό είναι;

Annoulito

Νεοφερμένο μέλος

Η Annoulito αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 18 ετών και Απόφοιτος λυκείου. Έχει γράψει 17 μηνύματα.
Πέρσι έδωσα Πανελλήνιες στην κατεύθυνση Υγείας και συγκέντρωσα περίπου 12.120 μόρια, παρότι η ουσιαστική μου προσπάθεια ξεκίνησε σχετικά αργά, κυρίως τον τελευταίο μήνα πριν τις εξετάσεις, και χωρίς ιδιαίτερη καθοδήγηση ή σταθερό πρόγραμμα (σε διαγωνίσματα έγραφα 10). Οι βαθμοί μου κινήθηκαν γύρω στο 15 στην Έκθεση, 13 στη Βιολογία, ενώ σε Χημεία και Φυσική ήταν χαμηλότεροι (περίπου 10 και 8,5 αντίστοιχα), κάτι που θεωρώ ότι οφείλεται περισσότερο στην έλλειψη συστηματικής προετοιμασίας και στο άγχος, παρά σε αδυναμία κατανόησης. Φέτος προσπαθώ πολύ πιο οργανωμένα, διαβάζω αρκετές ώρες, δουλεύω τη θεωρία σε βάθος και προσπαθώ να καλύψω τα κενά μου, - ήδη οι βαθμολογίες μου κινούνται στο 17 και πάνω- όμως με προβληματίζει έντονα το άγχος των εξετάσεων και ο φόβος του να μπλοκάρω την ώρα των Πανελλαδικών. Θα ήθελα τη γνώμη μαθητών που ξαναέδωσαν ή φοιτητών Ιατρικής ,κυρίως, θεωρείτε ρεαλιστικό να στοχεύσει κάποιος την Ιατρική μέσα σε έναν χρόνο σοβαρής και συστηματικής προσπάθειας; Επίσης, ποιες πρακτικές συμβουλές θα προτείνατε για διάβασμα, επαναλήψεις και διαχείριση άγχους, ειδικά για κάποιον που κατανοεί την ύλη αλλά δυσκολεύεται ψυχολογικά στις εξετάσεις; Παράλληλα με ενδαφέρει και το βιολογίκο ή το χημικό αλλά η ιατρική είναι ένας στόχος από μικρή ηλικία που ίσως τα προηγούμενα χρόνια χάθηκε λόγω κακών ψυχολογικών συνθηκών και ίσως ανωριμότητας!

Καλησπέρα είμαι δευτεροετής φοιτήτρια ιατρικής και θέλω να σου πω πως ναι είναι εφικτό. Συγκεκριμένα έδωσα το 2024 και πέρασα με την πρώτη συγκεντρώνοντας 18.175 μόρια. Βιολογία την κατάλαβα πολύ αργά δλδ τον Μάρτιο της χρονιάς που έδινα επειδή είχα θέμα με τον προηγούμενο καθηγητή μου και δεν με βοηθούσε ο τρόπος που τα παρέδιδε με αποτέλεσμα να χάσω πολύτιμο χρόνο . Επιπλέον είναι πολύ θετικό το γεγονός ότι συγκεντρώνεις βαθμολογίες άνω του 17 από τώρα , εγώ χημεία βιολογία μέχρι τον Μάρτιο Απρίλιο συγκέντρωνα 15 και είχα απογοητευτεί πολύ . Το γεγονός ότι έγραψες 15 έκθεση χωρίς ιδιαίτερη προετοιμασία και αυτό σου δίνει ένα μπουστ καθώς η έκθεση πολύ άνετα μπορεί να σε πετάξει από την ιατρική όπως παραλίγο να γίνει και σε εμένα οπότε προσπάθησε να την κρατήσεις στο 16-17 όσο γίνεται . Επομένως είσαι ήδη σε πολύ καλό δρόμο και εύχομαι να καταφέρεις τον στόχο σου !!

Καλησπέρα είμαι δευτεροετής φοιτήτρια ιατρικής και θέλω να σου πω πως ναι είναι εφικτό. Συγκεκριμένα έδωσα το 2024 και πέρασα με την πρώτη συγκεντρώνοντας 18.175 μόρια. Βιολογία την κατάλαβα πολύ αργά δλδ τον Μάρτιο της χρονιάς που έδινα επειδή είχα θέμα με τον προηγούμενο καθηγητή μου και δεν με βοηθούσε ο τρόπος που τα παρέδιδε με αποτέλεσμα να χάσω πολύτιμο χρόνο . Επιπλέον είναι πολύ θετικό το γεγονός ότι συγκεντρώνεις βαθμολογίες άνω του 17 από τώρα , εγώ χημεία βιολογία μέχρι τον Μάρτιο Απρίλιο συγκέντρωνα 15 και είχα απογοητευτεί πολύ . Το γεγονός ότι έγραψες 15 έκθεση χωρίς ιδιαίτερη προετοιμασία και αυτό σου δίνει ένα μπουστ καθώς η έκθεση πολύ άνετα μπορεί να σε πετάξει από την ιατρική όπως παραλίγο να γίνει και σε εμένα οπότε προσπάθησε να την κρατήσεις στο 16-17 όσο γίνεται . Επομένως είσαι ήδη σε πολύ καλό δρόμο και εύχομαι να καταφέρεις τον στόχο σου !!
Σε ευχαριστώ πάρα πολύ!!!

Θα ήθελα τη γνώμη μαθητών που ξαναέδωσαν ή φοιτητών Ιατρικής ,κυρίως, θεωρείτε ρεαλιστικό να στοχεύσει κάποιος την Ιατρική μέσα σε έναν χρόνο σοβαρής και συστηματικής προσπάθειας;
Εννοείται! Μην συγκρίνουμε την πρώτη χρόνια με την δεύτερη. Στην δεύτερη ουσιαστικά κάνεις επανάληψη είναι σαν να αρχίζεις από το μηδέν και άρα όλα είναι πιθανά. Ακόμα και η ιατρική. Αν τα πήγες χάλια την πρώτη δε σημαίνει ότι έτσι θα είναι και η δεύτερη.
ήδη οι βαθμολογίες μου κινούνται στο 17 και πάνω
Αυτό από μόνο του είναι τέλειο και είσαι σε καλό δρόμο.
ποιες πρακτικές συμβουλές θα προτείνατε για διάβασμα, επαναλήψεις
Μην διαβάζεις ξανά και ξανά και ξανά τα πράγματα που ξέρεις τέλεια. Αφού τα ξέρεις και θα τα γράψεις. Διάβασε αυτά που σε δυσκολεύουν. Στις επαναλήψεις είναι καλή ιδέα να ξεκινήσεις από αυτά.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back