Από Οικονομικά σε ΜΠΔ – Πόσο δυσκολη είναι η Φυσική;

Nest

Νεοφερμένο μέλος

Ο Nest αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 18 ετών και Μαθητής Γ' λυκείου. Έχει γράψει μόλις ένα μήνυμα.
Γεια σας παιδιά! Είμαι μαθητής Γ' Λυκείου από Οικονομική Κατεύθυνση και σκέφτομαι σοβαρά το τμήμα Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης.

Στα Μαθηματικά είμαι πολύ καλός και γενικά δεν έχω θέμα με το διάβασμα, αλλά έχω να ακουμπήσω Φυσική από την Α' Λυκείου. Ξέρω ότι η σχολή είναι Πολυτεχνείο και έχει μαθήματα όπως Μηχανική, Θερμοδυναμική κτλ.

Θέλω να ρωτήσω όσους είναι ήδη στη σχολή:

1. Πόσο εφικτό είναι να καλύψω το κενό της Φυσικής (Κατεύθυνσης) μόνος μου στο πρώτο έτος;
  2. Υπάρχουν άλλοι που ήρθαν από Οικονομικά; Πώς τα παλέψατε με τα "καθαρά" μηχανολογικά μαθήματα

Γεια σας παιδιά! Είμαι μαθητής Γ' Λυκείου από Οικονομική Κατεύθυνση και σκέφτομαι σοβαρά το τμήμα Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης.

Στα Μαθηματικά είμαι πολύ καλός και γενικά δεν έχω θέμα με το διάβασμα, αλλά έχω να ακουμπήσω Φυσική από την Α' Λυκείου. Ξέρω ότι η σχολή είναι Πολυτεχνείο και έχει μαθήματα όπως Μηχανική, Θερμοδυναμική κτλ.

1. Πόσο εφικτό είναι να καλύψω το κενό της Φυσικής (Κατεύθυνσης) μόνος μου στο πρώτο έτος;
  2. Υπάρχουν άλλοι που ήρθαν από Οικονομικά; Πώς τα παλέψατε με τα "καθαρά" μηχανολογικά μαθήματα
Κοιτα ...η σχολη ειναι του 2ου πεδιου αλλα οι πιο πολλοι συμφοιτητες σου θα ειναι απο το 4ο... οι του 2ου πανε σκετο μηχανολογοι κυριως.
Οκ την φυσικη την ''κλωτσησες'' ( κακως ) γιατι δεν μετρουσε στις πανελληνιες αλλα αφου εισαι καλος στα μαθηματικα και την φυσικη θα την παλεψεις καλα αφου το θες.
Η σχολη εχει μεσα καθε μορφης φυσικη .... και η μηχανικη φυσικη σκεψη ειναι.
Το κολπο ειναι οταν πας στο αμφιθεατρο θα πρεπει να καταλαβαινεις τι λενε ...διαφορετικα χαθηκες.
Για να γινει αυτο, απο τον Ιουνιο που θα παρεις βαθμους και θα ξερεις που πηγαινεις θα κανεις διαδικτυακό φροντ στο νευτωνα ,Η/Μ, θερμοτητα για το μαθημα της γενικης φυσικης. Καταλαβαινεις οτι ολα αυτα τα τεραστα αντικειμενα θα τα χωρεσουν σε ενα μαθημα εξαμηνου... οποτε βασικα πραματα θα σας πουνε
Τα ηλεκρικα κυκλωματα παλι ειναι ξεχωριστο μαθημα και σε αυτο θα παρεις φροντ γιατι ειναι και πολυ δυσκολο.
Και τελος εχεις γραμμικη αλγεβρα που εξεταζει τον διανυσματικο λογισμο... ειναι ενας νεος δυσκολος κοσμος μαθηματικων για σενα οποτε και εκει θα κανεις φροντ.
Αν τα κανεια αυτα σοβαρα για 3+ μηνες , τοτε τον οκτωβρη θα κανεις τον δασκαλο στους αλλους

αν εισαι πολυ καλος στ μαθηματικα και εισαι μελετηρος οπως λες τοτε εισαι σε καλο δρομο.Η συντριπτικη πλειοψηφια των μαθητων ουτε πολυ καλοι ειναι στα μαθηματικα αλλα ουτε και μελετηροι.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back