Primary Care
Εκκολαπτόμενο μέλος
Ο Primary Care αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 50 ετών και Γονιός Φοιτητή. Έχει γράψει 133 μηνύματα.

Όσο γράφεις τόσο εκτίθεσαι. Συνέχισε .
st.krf
Νεοφερμένο μέλος
Ο st.krf αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 19 ετών και Φοιτητής του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών ΑΠΘ. Έχει γράψει 23 μηνύματα.

Άσε θα φύγουν οι καθηγητές με τα 500 citations...αφού το ΠΑΔΑ είναι το δεύτερο μεγαλύτερο πολυτεχνείο της χώρας...Ρωτηστε το γιοκα σας για το "'εις τη νιοστή".Δεν θα το ξερει θα νομιζει πως ειναι αρχαια.
Δεν εχετε ιδεα τι συμβαινει στο κλαδο των μηχανικων του ΤΕΕ.
Η κρατικη πιστοποιηση εν μια νυχτι εγινε,ετσι ωστε να μην βγει αντισυνταγματικος ο νομος για τα ιδιωτικα.
Εδω θα ειστε και θα το δουμε,οι μισοι καθηγητες του ΠΑΔΑ θα γινουν διδασκοντες στα ιδιωτικα.
Ρε @st.kr ασε το ΑΠΘ και πηγαινε στο ΠΑΔΑ.Εχουν καλυτερους καθηγητες απο εκει και οι φοιτητες ειναι καλυτεροι.
ΥΓ
ΜΠΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ
akis_95
Εκκολαπτόμενο μέλος
Ο akis_95 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 30 ετών. Έχει γράψει 225 μηνύματα.

In the Nature Index: Research Leaders Academic Sector, it is ranked #2788.Άσε θα φύγουν οι καθηγητές με τα 500 citations...αφού το ΠΑΔΑ είναι το δεύτερο μεγαλύτερο πολυτεχνείο της χώρας...
Πιο κατω και απο ταιλανδη καλκουτα κλπ χαχαχαχαχα.
st.krf
Νεοφερμένο μέλος
Ο st.krf αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 19 ετών και Φοιτητής του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών ΑΠΘ. Έχει γράψει 23 μηνύματα.

αφού σε 2-3 χρόνια θα πέρασει το ΑΠΘ στις βάσεις...έτσι ειπώθηκε...In the Nature Index: Research Leaders Academic Sector, it is ranked #2788.
Πιο κατω και απο ταιλανδη καλκουτα κλπ χαχαχαχαχα.
akis_95
Εκκολαπτόμενο μέλος
Ο akis_95 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 30 ετών. Έχει γράψει 225 μηνύματα.

Ναι ρε αστειευεσαι?Να ειναι καλα ο τσιπρας που τους εβαλε στο χαρτι να λενε.αφού σε 2-3 χρόνια θα πέρασει το ΑΠΘ στις βάσεις...έτσι ειπώθηκε...
Παλιοι αποφοιτοι του ΤΕΙ ειναι μετεωροι αυτη την στιγμη.Και με +5 μαθηματα ο αλλος εξισωθηκε με τα πολυτεχνεια
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:
Μια απο αυτές τις μέρες θα ανεβάσω λυμενες ασκησεις απο φοιτητη των ηλεκτρολογων του ΠΑΔΑ για να γελασετε ελευθερα.Για να δουμε αν ειναι ιδιο το επιπεδο(ουτε να παραγωγιζει δεν ξερει).Με εναμιση θεμα μπηκε στα μαθηματικα.
st.krf
Νεοφερμένο μέλος

Shangai University Rankings:
ΕΜΠ: electrical/electronics engineering 101-150 global
ΑΠΘ: electrical/electronics engineering 201-300. Telecommunications engineering 75-101 global
και για να μην με λέτε οτι φέτος θα ανεβεί η βάση στους ηλεκτρολόγους ΠΑΔΑ...το τμήμα φέτος έχει συντελεστή ΕΒΕ 1.2 δηλαδή θα έχει σίγουρα κοντα στα 14.500...να δούμε όμως αν γεμίσει
ΑΠΘ: electrical/electronics engineering 201-300. Telecommunications engineering 75-101 global
και για να μην με λέτε οτι φέτος θα ανεβεί η βάση στους ηλεκτρολόγους ΠΑΔΑ...το τμήμα φέτος έχει συντελεστή ΕΒΕ 1.2 δηλαδή θα έχει σίγουρα κοντα στα 14.500...να δούμε όμως αν γεμίσει
akis_95
Εκκολαπτόμενο μέλος

Το Παδα αυξανομειωνει συντελεστες για να κρατησει εισακτεους.Σαν το χρηματιστηριο ενα πραγμα.Shangai University Rankings:
Samael
Τιμώμενο Μέλος
Ο Samael αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 26 ετών, Πτυχιούχος του τμήματος Ηλεκτρολόγων & Ηλεκτρονικών Μηχανικών ΠΑΔΑ και μας γράφει από Πειραιάς (Αττική). Έχει γράψει 11.713 μηνύματα.

Νομίζω πως παρουσιάζεται μια πολύ στρεβλή εικόνα των πραγμάτων.
Μεταξύ παδα και ΕΜΠ κατά μέσο όρο ο φοιτητής του ΕΜΠ προφανώς είναι πιο καλά διαβασμένος. Είναι λογικό αυτό αλλά πλέον έχει αρχίσει να κλείνει σιγά σιγά το χάσμα γιατί όλο και περισσότερος κόσμος μαθαίνει για τα επαγγελματικά δικαιώματα με αποτέλεσμα η βάση να ανεβαίνει. Προσωπικά μπορώ να πω πως γνωρίζω αρκετούς συναδέλφους που έχουν συνεχίσει σε τοπ πανεπιστήμια του εξωτερικού ή σε πολύ μεγάλες εταιρίες.
Αυτό σημαίνει πως όλοι είναι καλοί ; Όχι...αλλά απο εκεί που κάποτε ο καλός ήταν οι 4 στους 100 τώρα είναι ας πούμε οι 30 στους 100, που είναι μια μεγάλη διαφορά και αποτελεί ένα ποσοστό πιο κοντά σε αυτό που παρατηρείται και σε άλλες σχολές.
Οι φοιτητές στα πανεπιστημιακά φροντιστήρια δεν μπορούν να θεωρηθούν αξιόπιστο δείγμα, εκτός εαν έρχονται μαζικά απο ένα τμήμα και ομοιογενώς για όλα τα μαθήματα σχεδόν. Ειδάλλως προφανώς δεν είναι καλοί γιατί εαν ήταν δεν θα χρειάζονταν πανεπιστήμιο. Οπότε δεν αντιπροσωπεύουν ούτε το μέσο επίπεδο αλλά ούτε και το επίπεδο των καλών. Επιπλέον οι περισσότεροι απο αυτούς μόλις δουν τα σκούρα στα πρώτα εξάμηνα παρατάνε την σχολή.
Επιπλέον οι βιωματικές εμπειρίες έχουν μεγάλο στατιστικό σφάλμα.
Τόσο απο καθηγητές του ίδιου του ΕΜΠ όσο και απο φοιτητές του ΕΜΠ, έχω επιβεβαιώσει πως το μέσο επίπεδο δεν διαφέρει αισθητά. Τα ίδια λάθη γίνονται. Απλώς στο ΕΜΠ θα έχεις και αυτούς τους 5-10 που θα είναι σε άλλα επίπεδα, ενώ στο Παδα θα έχεις αυτούς τους 5-10 που έχουν ξεμείνει απο παλιά και δεν ξέρουν την τύφλα τους. Ούτε οι μεν ούτε οι δε είναι αντιπροσωπευτικό δείγμα όμως.
Πολύ καλός μου φίλος που κάνει διδακτορικό στο ΕΜΠ μου έχει πει ουκ ολίγες ιστορίες για άλλους που δεν ξέρουν την τύφλα τους. Όπως έχω δει κιόλας διπλωματικές και εργασίες φοιτητών ΕΜΠ που είναι για κλάματα. Μην μιλήσω για φοιτητές του ίδιου του ΕΜΠ που παραδέχονται πως το επίπεδο είναι χαμηλό, τα κτίρια σάπια και οι διδάσκοντες παρόλο που το μέσο επίπεδο του ακροατηρίου δεν τραβάει, πιέζουν σε επίπεδα που κάνουν τους περισσότερους να μισήσουν τις διαλέξεις. Αυτό τι σημαίνει ; Πως όλο το ΕΜΠ και όλοι οι φοιτητές του είναι μπάζα ; Όχι, σημαίνει το αυτονόητο : παντού υπάρχουν καλοί αλλά και κακοί φοιτητές και όλα τα ιδρύματα έχουν θετικά και αρνητικά στοιχεία.
Anyways η σύγκριση δεν είναι ούτε δίκαιη ούτε ουσιαστική για τους μαθητές που επιλέγουν σχολή.
Το ΕΜΠ είναι ένα ίδρυμα με μεγάλη ιστορία που προσελκύει φοιτητές εδώ και πολλά χρόνια μόνο και μόνο απο το όνομα. Η σύγκριση του με το παδα που είναι ένα καινούριο ίδρυμα, και καλά καλά η πλειοψηφία των μαθητών δεν το ξέρει καν, είναι ανώφελη. Νόημα θα είχε η σύγκριση του με άλλα παρόμοια πανεπιστήμια που έχουν ίδιο χρόνο ζωής ή βάσει του ρυθμού εξέλιξης που υπάρχει απο το 2018.
Εγώ θα πω κάτι άλλο λοιπόν στους υποψήφιους.
Όπου και να περάσετε εαν δεν πάρετε απόφαση πως θα πρέπει να σκιστείτε στο διάβασμα και στα πειράματα στο εργαστήριο, να ξέρετε πως δεν θα σας παίρνουν συνέντευξη ούτε για γραμματεία εκτός εαν έχετε βύσμα. Σε αυτή την περίπτωση οι επιλογές σας είναι πολύ λίγες, μεταξύ των οποίων να καταλήξετε να πουλάτε σημειώσεις ή να κάνετε ιδιαίτερα μαθήματα. Κάπως έτσι ζει η μισή Ελλάδα, και δεν έχει τίποτα κακό εαν αυτό γουστάρετε, αλλά επειδή η πλειοψηφία δεν το κάνει επειδή γουστάρει, όσο επειδή τίποτα δεν λειτουργεί σε αυτό το μπουρδέλο κράτος, να ξέρετε πως αυτή είναι η μεγαλύτερη κατάντια για κάποιον που σπούδαζε τόσα χρόνια. Να καταλήξει δηλαδή να συντηρεί ένα σύστημα εξετάσεων και πληρωμένων πτυχίων επί της ουσίας, ενώ έχει σπουδάσει μηχανικός. Δηλαδή η κανονική δουλειά του είναι η πράξη, ο σχεδιασμός κτλπ.
Μεταξύ παδα και ΕΜΠ κατά μέσο όρο ο φοιτητής του ΕΜΠ προφανώς είναι πιο καλά διαβασμένος. Είναι λογικό αυτό αλλά πλέον έχει αρχίσει να κλείνει σιγά σιγά το χάσμα γιατί όλο και περισσότερος κόσμος μαθαίνει για τα επαγγελματικά δικαιώματα με αποτέλεσμα η βάση να ανεβαίνει. Προσωπικά μπορώ να πω πως γνωρίζω αρκετούς συναδέλφους που έχουν συνεχίσει σε τοπ πανεπιστήμια του εξωτερικού ή σε πολύ μεγάλες εταιρίες.
Αυτό σημαίνει πως όλοι είναι καλοί ; Όχι...αλλά απο εκεί που κάποτε ο καλός ήταν οι 4 στους 100 τώρα είναι ας πούμε οι 30 στους 100, που είναι μια μεγάλη διαφορά και αποτελεί ένα ποσοστό πιο κοντά σε αυτό που παρατηρείται και σε άλλες σχολές.
Οι φοιτητές στα πανεπιστημιακά φροντιστήρια δεν μπορούν να θεωρηθούν αξιόπιστο δείγμα, εκτός εαν έρχονται μαζικά απο ένα τμήμα και ομοιογενώς για όλα τα μαθήματα σχεδόν. Ειδάλλως προφανώς δεν είναι καλοί γιατί εαν ήταν δεν θα χρειάζονταν πανεπιστήμιο. Οπότε δεν αντιπροσωπεύουν ούτε το μέσο επίπεδο αλλά ούτε και το επίπεδο των καλών. Επιπλέον οι περισσότεροι απο αυτούς μόλις δουν τα σκούρα στα πρώτα εξάμηνα παρατάνε την σχολή.
Επιπλέον οι βιωματικές εμπειρίες έχουν μεγάλο στατιστικό σφάλμα.
Τόσο απο καθηγητές του ίδιου του ΕΜΠ όσο και απο φοιτητές του ΕΜΠ, έχω επιβεβαιώσει πως το μέσο επίπεδο δεν διαφέρει αισθητά. Τα ίδια λάθη γίνονται. Απλώς στο ΕΜΠ θα έχεις και αυτούς τους 5-10 που θα είναι σε άλλα επίπεδα, ενώ στο Παδα θα έχεις αυτούς τους 5-10 που έχουν ξεμείνει απο παλιά και δεν ξέρουν την τύφλα τους. Ούτε οι μεν ούτε οι δε είναι αντιπροσωπευτικό δείγμα όμως.
Πολύ καλός μου φίλος που κάνει διδακτορικό στο ΕΜΠ μου έχει πει ουκ ολίγες ιστορίες για άλλους που δεν ξέρουν την τύφλα τους. Όπως έχω δει κιόλας διπλωματικές και εργασίες φοιτητών ΕΜΠ που είναι για κλάματα. Μην μιλήσω για φοιτητές του ίδιου του ΕΜΠ που παραδέχονται πως το επίπεδο είναι χαμηλό, τα κτίρια σάπια και οι διδάσκοντες παρόλο που το μέσο επίπεδο του ακροατηρίου δεν τραβάει, πιέζουν σε επίπεδα που κάνουν τους περισσότερους να μισήσουν τις διαλέξεις. Αυτό τι σημαίνει ; Πως όλο το ΕΜΠ και όλοι οι φοιτητές του είναι μπάζα ; Όχι, σημαίνει το αυτονόητο : παντού υπάρχουν καλοί αλλά και κακοί φοιτητές και όλα τα ιδρύματα έχουν θετικά και αρνητικά στοιχεία.
Anyways η σύγκριση δεν είναι ούτε δίκαιη ούτε ουσιαστική για τους μαθητές που επιλέγουν σχολή.
Το ΕΜΠ είναι ένα ίδρυμα με μεγάλη ιστορία που προσελκύει φοιτητές εδώ και πολλά χρόνια μόνο και μόνο απο το όνομα. Η σύγκριση του με το παδα που είναι ένα καινούριο ίδρυμα, και καλά καλά η πλειοψηφία των μαθητών δεν το ξέρει καν, είναι ανώφελη. Νόημα θα είχε η σύγκριση του με άλλα παρόμοια πανεπιστήμια που έχουν ίδιο χρόνο ζωής ή βάσει του ρυθμού εξέλιξης που υπάρχει απο το 2018.
Εγώ θα πω κάτι άλλο λοιπόν στους υποψήφιους.
Όπου και να περάσετε εαν δεν πάρετε απόφαση πως θα πρέπει να σκιστείτε στο διάβασμα και στα πειράματα στο εργαστήριο, να ξέρετε πως δεν θα σας παίρνουν συνέντευξη ούτε για γραμματεία εκτός εαν έχετε βύσμα. Σε αυτή την περίπτωση οι επιλογές σας είναι πολύ λίγες, μεταξύ των οποίων να καταλήξετε να πουλάτε σημειώσεις ή να κάνετε ιδιαίτερα μαθήματα. Κάπως έτσι ζει η μισή Ελλάδα, και δεν έχει τίποτα κακό εαν αυτό γουστάρετε, αλλά επειδή η πλειοψηφία δεν το κάνει επειδή γουστάρει, όσο επειδή τίποτα δεν λειτουργεί σε αυτό το μπουρδέλο κράτος, να ξέρετε πως αυτή είναι η μεγαλύτερη κατάντια για κάποιον που σπούδαζε τόσα χρόνια. Να καταλήξει δηλαδή να συντηρεί ένα σύστημα εξετάσεων και πληρωμένων πτυχίων επί της ουσίας, ενώ έχει σπουδάσει μηχανικός. Δηλαδή η κανονική δουλειά του είναι η πράξη, ο σχεδιασμός κτλπ.
achar
Νεοφερμένο μέλος
Ο achar αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 48 ετών. Έχει γράψει 2 μηνύματα.

Καλημέρα σας,Γιαννη εχεις δικιο εκτροχιαστηκα αλλα εχω να απαντησω στοχευμενα σε αυτα που αναφερεις.
1)Δεν εχει αποδοχη στην αγορα εργασιας.Οι αποφοιτοι του στις περισσοτερες περιπτωσεις απασχολουνται ως σχεδιαστες.(Ως ανθρωποι που απλα αντιγραφουν σχεδια στα cad)
2)Πιο πανω ειπωθηκε για την ποιοτητα των μελων ΔΕΠ του τμηματος πολιτικων μηχανικων.Τα περισσοτερα απο αυτα τα μελη ηταν στις σχολες του ΕΜΠ και εκαναν ασκησεις.Οι περισσοτεροι μπηκαν εκει απο το 2022.Λυπαμαι αλλα ανεπαρκεις ηταν
3)Η ποιοτητα των φοιτητων σε τμημα με 11500 ειναι ανυπαρκτη.Και 14000 να παει παλι θα ειναι κακη.Δεν γινεται να βγαζεις σχολες μηχανικων με 12 μαθηματικα και φυσικη(Και γιαννη το ξερεις πολυ καλα)
4)Για πιο ερευνητικο εργο μιλαμε ?στον πατο ειναι οι δημοσιευσεις τους.
5)Προσωπικα εννοειται πως θα διαλεγα αν ειχα την οικονομικη δυνατοτητα να παω ΠΑΤΡΑ ή ΑΠΘ ή και κρητη που εχει τρομερα τμηματα
Σχετικά με αυτά που λέτε.
1) Δεν ισχύει. Το λέω κατηγορηματικά, μετά λόγου γνώσεως, και επιτρέψτε μου να πω ότι έχω σαφώς πιο σφαιρική εικόνα και από την εκπαίδευση και από την αγορά, και από τις μελέτες και από το εργοτάξιο. Γνωρίζω μελετητικές εταιρείες που οι προϊστάμενοι είναι από το πρώην ΤΕΙ (και δικαίως), ενώ στην ίδια εταιρεία απόφοιτοι από το ΕΜΠ δουλεύουν πάνω σε σχέδια (και με όχι ιδιαίτερη επιτυχία). Ειδικά το τμήμα Πολιτικών Μηχανικών ΠΑΔΑ διοργανώνει συχνά Σεμινάρια Σκυροδέματος - Κατασκευών Πολιτικού Μηχανικού. Μπορείτε να περάσετε κάποια στιγμή να δείτε με τα ίδια σας τα μάτια αν υπάρχει ενδιαφέρον για νέους μηχανικούς ΠΑΔΑ από τις ίδιες τις εταιρείες που κάνουν τις διαλέξεις.
2) Μα πώς τα λέτε αυτά; Ποιον ακούσατε; Γνωρίζω προσωπικά όλα τα μέλη ΔΕΠ του τμήματος Πολιτικών Μηχανικών (είμαι και εγώ ένα από αυτά). Τι εννοείτε; ότι κάναμε ασκήσεις ως υποψήφιοι διδάκτορες στο ΕΜΠ (και εγώ απόφοιτος του ΕΜΠ είμαι). Αυτό δεν είναι παράξενο. Αν εννοείτε μετά το διδακτορικό, έχω διδάξει στο ΕΜΠ ως ΠΔ407, στην σχολή Ηλεκτρολόγων και Χημικών, για κάποια χρόνια, αλλά το μάθημα ήταν αυτοδύναμο. Δεν έκανα τις ασκήσεις κανενός. Δεν νομίζω ότι κάποιος άλλος είχε κάποια εμπλοκή πρόσφατα με το ΕΜΠ (αν και πολλοί είμαστε απόφοιτοί του). Οι περισσότεροι μπήκαμε μετά το 2022; μα τι λέτε; Από το 2018 τα νέα μέλη ΔΕΠ εκλέγονται με τις ίδιες διαδικασίες που ισχύουν σε κάθε άλλο πανεπιστήμιο. Τα περισσότερα νέα μέλη έχουμε θητεύσει και σε πανεπιστήμια του εξωτερικού. Το πολύ πρόσφατο νέο μέλος μας έχει και PhD από το εξωτερικό (Αμερική).
3) Οι βάσεις δεν είναι στα 11500. Στο τμήμα ΠΜ-ΠΑΔΑ ήταν πέρυσι 12785 μόρια, περίπου όσο το ΔΠΘ, ανεβασμένη πάνω από 1000 μόρια, και αυτό επιτεύχθηκε χωρίς να έχουν εξασφαλιστεί ακόμη πλήρως τα δικαιώματα. Η εξασφάλιση των επαγγελματικών δικαιωμάτων, μετά και την απόφαση του ΤΕΕ ολοκληρώθηκε, κυριολεκτικά, πριν από ένα ίσως μήνα. Αναμένεται νέα αύξηση των βάσεων φέτος.
4) Πολύ πρόσφατα (προ λίγων μηνών), πρόταση ερευνητικής ομάδα του ΠΜ-ΠΑΔΑ, βαθμολογήθηκε με την ανώτερη βαθμολογία στην κατηγορία I της Ε.Π.2 «Επιστήμες Μηχανικού & Τεχνολογίας», καταλαμβάνοντας την 1η θέση μεταξύ 121 προτάσεων, στα πλαίσια της 3ης Προκήρυξης Ερευνητικών Έργων ΕΛ.ΙΔ.Ε.Κ. για την Ενίσχυση Μελών ΔΕΠ και Ερευνητών/τριών. Στην ίδια κατηγορία υπήρξε και δεύτερη πρόταση του ΠΑΔΑ που χρηματοδοτήθηκε. Συνολικά χρηματοδοτήθηκαν 10 από 121 προτάσεις και νομίζω ότι δεν υπήρξε πρόταση του ΕΜΠ που να χρηματοδοτήθηκε σε αυτήν την κατηγορία. Δεν σημαίνει κάτι αυτό για το ΕΜΠ, σημαίνει όμως πολλά για το ΠΑΔΑ.
5) Κάθε τμήμα έχει τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά του, τα προβλήματά του και τις αδυναμίες του. Το ΕΜΠ λόγω κύρους προφανώς βρίσκεται στην κορυφή. Αδιαμφισβήτητα όμως, το ΠΑΔΑ είναι ένα ανερχόμενο ίδρυμα.
akis_95
Εκκολαπτόμενο μέλος

1)Οι εταιρείες που λέτε προσλαμβάνουν με 7 μηνα προγράμματα μέσω ΔΥΠΑ 18-29 (φουλ πληρωμενα απο την ΔΥΠΑ).Η κατασταση (αν και εχει ανοιξει) ειναι αισχος επαγγελματικα σε επιπεδο μελετων(και απο αποψη ζητησης και απο αποψη χρηματων).Με όλο τον σεβασμο αλλα τα μελη ΔΕΠ (λογω των γνωριμιων σας απο χρονια,εχετε διαστρεβλωμενη αποψη για την επαγγελματικη ζητηση).Οι περισσοτεροι συμφοιτητες μου ή έιχαν γονείς μηχανικούς ή είναι σε μεγάλα ή πιο μεσσαία γραφεία μέσω γνωστών.(και με λιγοτερα προσοντα απο υπολοιπους).Και οι πιο πολλοι απο αυτους με τακτοποιηση αυθαιρετων ασχολουνται.(Που μισουν και την ζωη τους γιατι πιο πολυ με δουλεια συμβολαιογραφου μοιαζει).Ενδεικτικα στο ετος εισαγωγης μου οι πιο πολλοι τελειωσαν το 2019 και εφυγαν κατευθειαν στο εξωτερικο(ολλανδια-αμερικη).(Προσωπικα αν δειτε και αλλα μυνηματα στο forum μου θα δειτε οτι δεν προτεινω σε κανεναν να σπουδασει πολιτικος μηχανικος-αρχιτεκτονας κλπ,αν οι γονεις του δεν ειναι μηχανικοι).
Φυσικα δεν νομιζω οτι ειμαι καλυτερος απο κανενα μελος ΔΕΠ του UNIWA.(αν ειναι δυνατον).
2)Δεν είπα ποτέ ότι δεν εκλέγονται τα μέλη ΔΕΠ με τις συνήθεις διαδικασίες.Αυτή την στιγμή το ΕΜΠ είναι λογικό να είναι πιο πάνω απο το τμήμα.Και οταν ημουν εγω φοιτητης οντως πετιουνται ειρωνιες απο καθηγητες για το πρωην ΤΕΙ.Το σχόλιο μου για ανεπάρκεια το παίρνω πίσω καθώς είναι άστοχο.(Δεν ειμαι αξιος για να τους κρινω).(Ειδικά εσάς που μάλλον κατάλαβα ποιος είστε).Και να σημειώσω ότι το "τουπε'' των καθηγητων της σχολης μου με ενοχλουσε ανεκαθεν.
3)Η βάση 12785 επιτυγχάνεται με βαθμούς κοντά στην βάση.Και τα μόρια του πρώτου είναι 16500.Στα τωρινά θέματα των πανελλαδικών(απο το 2018 και μετά(με την άθλια ύλη των μαθηματικών και την ευκολία των θεμάτων) σημαίνει ότι δεν ξέρουν βασικά πράγματα απο τα βασικά μαθήματα μαθηματικών και φυσικής.
Αν με ρωτατε ουτε το ΕΜΠ "βγαινει" με αυτη την βαση.Και εκει το επιπεδο εχει πεσει παντως σε σχεση με πριν μια δεκαετια.Ποσο μαλλον στο ΠΑΔΑ.
4)Ειμαι της αποψης οτι το επιπεδο του τμηματος το καθοριζει το επιπεδο των φοιτητων της.(Προσωπικα οταν εμπαινα σαν φοιτητης(δεν με ενοιαζαν καν τα citations των καθηγητων το κυρος,τα βλεπω σαν νουμερα σε λιστες που δεν αγγιζουν το μεσο φοιτητη).Ο ανταγωνισμος μεταξυ των συμφοιτητων ηταν ακραιος.Σε βαθμο που οσοι δυσκολευονταν στην αρχη να πηγαινουν φροντιστηρια για να ανεβασουν την βαθμολογια τους.(προσωπικα το βρισκω χαζομαρα γιατι πλεον ειμαστε βασιλιαδες της ανεργιας στα πολυτεχνικα μαζι με τοπογραφους)
5)Θα συμφωνησω οτι καθε τμημα εχει πλεονεκτηματα και μειονεκτηματα.Και πλεον λογω επαγγελματικων δικαιωματων αυτα εχουν αμβλυνθει.
6)Περυσι ο αδερφος μου μπηκε ΣΗΜΜΥ ΕΜΠ.Πολλοι φιλοι του, είναι στο ΠΑΔΑ και εχω και φιλους απο εκει.Οι περισσοτεροι λενε οτι ειναι ανοργανωτο(Kαι ενα καρο παιδια εδω στο φορουμ αυτο λενε).Ποια η αποψη σας για αυτο?
7)Αν ο γιο σας εβγαζε 17500 μορια θα πηγαινε ΕΜΠ ή ΠΑΔΑ.Η αλλο τμημα της επαρχιας?
Ευχαριστω
Φυσικα δεν νομιζω οτι ειμαι καλυτερος απο κανενα μελος ΔΕΠ του UNIWA.(αν ειναι δυνατον).
2)Δεν είπα ποτέ ότι δεν εκλέγονται τα μέλη ΔΕΠ με τις συνήθεις διαδικασίες.Αυτή την στιγμή το ΕΜΠ είναι λογικό να είναι πιο πάνω απο το τμήμα.Και οταν ημουν εγω φοιτητης οντως πετιουνται ειρωνιες απο καθηγητες για το πρωην ΤΕΙ.Το σχόλιο μου για ανεπάρκεια το παίρνω πίσω καθώς είναι άστοχο.(Δεν ειμαι αξιος για να τους κρινω).(Ειδικά εσάς που μάλλον κατάλαβα ποιος είστε).Και να σημειώσω ότι το "τουπε'' των καθηγητων της σχολης μου με ενοχλουσε ανεκαθεν.
3)Η βάση 12785 επιτυγχάνεται με βαθμούς κοντά στην βάση.Και τα μόρια του πρώτου είναι 16500.Στα τωρινά θέματα των πανελλαδικών(απο το 2018 και μετά(με την άθλια ύλη των μαθηματικών και την ευκολία των θεμάτων) σημαίνει ότι δεν ξέρουν βασικά πράγματα απο τα βασικά μαθήματα μαθηματικών και φυσικής.
Αν με ρωτατε ουτε το ΕΜΠ "βγαινει" με αυτη την βαση.Και εκει το επιπεδο εχει πεσει παντως σε σχεση με πριν μια δεκαετια.Ποσο μαλλον στο ΠΑΔΑ.
4)Ειμαι της αποψης οτι το επιπεδο του τμηματος το καθοριζει το επιπεδο των φοιτητων της.(Προσωπικα οταν εμπαινα σαν φοιτητης(δεν με ενοιαζαν καν τα citations των καθηγητων το κυρος,τα βλεπω σαν νουμερα σε λιστες που δεν αγγιζουν το μεσο φοιτητη).Ο ανταγωνισμος μεταξυ των συμφοιτητων ηταν ακραιος.Σε βαθμο που οσοι δυσκολευονταν στην αρχη να πηγαινουν φροντιστηρια για να ανεβασουν την βαθμολογια τους.(προσωπικα το βρισκω χαζομαρα γιατι πλεον ειμαστε βασιλιαδες της ανεργιας στα πολυτεχνικα μαζι με τοπογραφους)
5)Θα συμφωνησω οτι καθε τμημα εχει πλεονεκτηματα και μειονεκτηματα.Και πλεον λογω επαγγελματικων δικαιωματων αυτα εχουν αμβλυνθει.
6)Περυσι ο αδερφος μου μπηκε ΣΗΜΜΥ ΕΜΠ.Πολλοι φιλοι του, είναι στο ΠΑΔΑ και εχω και φιλους απο εκει.Οι περισσοτεροι λενε οτι ειναι ανοργανωτο(Kαι ενα καρο παιδια εδω στο φορουμ αυτο λενε).Ποια η αποψη σας για αυτο?
7)Αν ο γιο σας εβγαζε 17500 μορια θα πηγαινε ΕΜΠ ή ΠΑΔΑ.Η αλλο τμημα της επαρχιας?
Ευχαριστω
achar
Νεοφερμένο μέλος
Ο achar αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 48 ετών. Έχει γράψει 2 μηνύματα.

1)Οι εταιρείες που λέτε προσλαμβάνουν με 7 μηνα προγράμματα μέσω ΔΥΠΑ 18-29 (φουλ πληρωμενα απο την ΔΥΠΑ).Η κατασταση (αν και εχει ανοιξει) ειναι αισχος επαγγελματικα σε επιπεδο μελετων(και απο αποψη ζητησης και απο αποψη χρηματων).Με όλο τον σεβασμο αλλα τα μελη ΔΕΠ (λογω των γνωριμιων σας απο χρονια,εχετε διαστρεβλωμενη αποψη για την επαγγελματικη ζητηση).Οι περισσοτεροι συμφοιτητες μου ή έιχαν γονείς μηχανικούς ή είναι σε μεγάλα ή πιο μεσσαία γραφεία μέσω γνωστών.(και με λιγοτερα προσοντα απο υπολοιπους).Και οι πιο πολλοι απο αυτους με τακτοποιηση αυθαιρετων ασχολουνται.(Που μισουν και την ζωη τους γιατι πιο πολυ με δουλεια συμβολαιογραφου μοιαζει).Ενδεικτικα στο ετος εισαγωγης μου οι πιο πολλοι τελειωσαν το 2019 και εφυγαν κατευθειαν στο εξωτερικο(ολλανδια-αμερικη).(Προσωπικα αν δειτε και αλλα μυνηματα στο forum μου θα δειτε οτι δεν προτεινω σε κανεναν να σπουδασει πολιτικος μηχανικος-αρχιτεκτονας κλπ,αν οι γονεις του δεν ειναι μηχανικοι).
Ευχαριστω
1) Δεν ισχύει. Οι εταιρείες που έρχονται θέλουν αποφοίτους για κανονική εργασία. Αν ξεκινήσεις μόνος σου, ως ελεύθερος επαγγελματίας, αναγκαστικά θα κάνεις και τακτοποιήσεις αυθαιρέτων. Το ελεύθερο επάγγελμα είναι σκληρό (ήμουν χρόνια σε αυτό). Μπορείς όμως να έχεις και κανονική εργασία, σε κάποια σοβαρή εταιρεία, με ωράριο, και να μην έχεις την ανάγκη να ασχοληθείς με τακτοποιήσεις αυθαιρέτων. Αν κάποιος θεωρεί ότι έχει προσόντα και όρεξη και δεν βρίσκει δουλειά στον χώρο, ας επικοινωνήσει ή ας μπει στο Linkedin. Δεν νομίζω ότι υπάρχουν πολλοί τέτοιοι πλέον. Αναζητούσα απόφοιτους ΠΑΔΑ για δικό μου ερευνητικό πρόγραμμα (αυτό που βγήκε πρώτο), με εγγυημένα χρήματα για 4 χρόνια, προς εκπόνηση διδακτορικού. Τελικά δεν βρήκα. Ο λόγος; οι περισσότεροι είχαν βρει δουλειά και δεν ήθελαν να μπουν σε μια τέτοια διαδικασία.
2) Οι ειρωνείες οφείλονται σε διάφορες αγκυλώσεις που έχουν κάποιοι, οι οποίοι δεν βλέπουν τα προφανή.
3 και 4) Αυτό που πρέπει να συνειδητοποιήσετε είναι ότι οι βάσεις καθορίζονται από τις προτιμήσεις των παιδιών που δίνουν Πανελλήνιες Εξετάσεις. Δεν καθορίζονται, με την αυστηρή έννοια, ούτε από το πόσο καλούς Καθηγητές έχει ένα τμήμα, ούτε από τα εργαστήρια, από τις εγκαταστάσεις, την οργάνωση κ.λπ. Δεν παίρνουμε απόφαση ως τμήμα, να πούμε π.χ. ότι θέλουμε οι βάσεις μας να είναι 15000 μόρια με έναν νόμο και ένα άρθρο (Τώρα με τις ΕΒΕ, η αλήθεια είναι ότι έχουμε κάποιον υποτυπώδη έλεγχο, ουσιαστικά έναν κάτω "κόφτη"). Για αυτόν τον λόγο, θεωρώ ότι κακώς ονομάζονται Πανελλήνιες Εξετάσεις. Θα έπρεπε να ονομάζονται Πανελλήνιοι Διαγωνισμοί. Εξετάσεις κάνεις όταν παίρνεις 10 στα 20 και περνάς. Εδώ μπορεί να γράψεις 17 στα 20 και να μην περάσεις. Διαγωνίζεσαι για συγκεκριμμένες θέσεις. Το κάθε τμήμα, με τους καλούς Καθηγητές, το κύρος, τα οργανωμένα εργαστήρια, το σύγχρονο πρόγραμμα σπουδών, τα ερευνητικά, την απορρόφηση στην αγορά εργασίας κ.λπ. φτιάχνει μόνο μια καλή "βιτρίνα", ελπίζοντας να προσεγγίσει "πελάτες". Το πόσο επιτυχυμένο είναι όμως, προκύπτει από τις προτιμήσεις στο μηχανογραφικό αλλά και από τις συγκυρίες. Για παράδειγμα, οι βάσεις των ΠΜ πανελλαδικά ήταν στα τάρταρα για αρκετά χρόνια. Ούτε είχαν γκρεμιστεί τα εργαστήρια, ούτε οι Καθηγητές ξεχάσαν να κάνουν σωστά το μάθημά τους. Απλά, λόγω κρίσης, είχε μηδενιστεί η οικοδομική και άλλες συναφείς δραστηριότητες. Αναγνωρίζοντας λοιπόν τα προβλήματα αυτά, τα παιδιά δεν προτιμούσαν τις σχολές ΠΜ, και οι βάσεις ήταν πολύ χαμηλά. Όσον αφορά τους ΠΜ ΠΑΔΑ, οι βάσεις ήταν χαμηλά και λόγω συγκυριών, αλλά και λόγω έλλειψης επαγγελματικών δικαιωμάτων, τα οποία δόθηκαν πλήρως πριν από έναν μόλις μήνα. Θυμίζω ότι το 2010, το αντίστοιχο τμήμα του ΤΕΙ Πειραιά είχε βάση πάνω από 16 (ήταν υψηλότερα από Τοπογράφους ΕΜΠ, αν θυμάμαι καλά).
6) Η ΣΗΜΜΥ ΕΜΠ είναι μια εξαιρετική σχολή, με πολλούς εξαιρετικούς Καθηγητές. Έχω διδάξει εκεί για 3 χρόνια ως ΠΔ407 και έχω στείλει εκεί από συγγενείς μου μέχρι και γείτονές μου. Αλλά τα πράγματα δεν είναι άσπρο-μαύρο. Ούτε όλοι οι Καθηγητές είναι στο ίδιο καλό επίπεδο, ούτε οι εγκαταστάσεις είναι καλές (έχετε πάει να δείτε την κατάσταση των κτιρίων στην πολυτεχνειούπολη

7) Σε μερικά χρόνια, όταν θα δώσει ο γιος μου εξετάσεις, αν περνάει στο ΕΜΠ, προφανώς θα τον προτρέψω να πάει εκεί. Αν όχι, και εφόσον πιάνει τα μόρια, θα τον προέτρεπα να πάει στο ΠΑΔΑ. Αν δεν πιάνει τα μόρια ούτε για εκεί, ας πάει στην επαρχία, κάπου με χαμηλότερη βάση.
ΥΓ. Το "BAU" μάλλον προέρχεται από το "ΒΑΘ", δηλαδή από τα αρχικά της λέξης βαθμολογία. Οι Καθηγητές το έλεγαν BAU.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 99 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- Greg25
- jellojina
- Corfu kitty
- Ersa
- Msp1
- achar
- Primary Care
- peris68
- akis_95
- AggelikiGr
- charmander
- V@Per
- χημεια4λαιφ
- Hased Babis
- Anna1974
- sakplat
- Scandal
- unlucky_o
- sks
- Kate1914
- vint75
- aris65
- Entropy24
- panaman
- Athens2002
- NikosPap_
- Linsanity
- Wonderkid
- SKG
- Ryuzaki
- burningfire
- woasibe
- GeorgePap2003
- UnderGroundGr
- Lia 2006
- Startx0
- st.krf
- Kzaro
- maritina07
- Mapz
- tkdiriti
- michalisg
- redpointer
- korydallos
- panosT436
- psychoticwaltz
- georgekar
- Atrlef
- Papwallstreet
- thenutritionist
- giorgos8907
- bringer7
- Drscientist
- niki1973
- chrisvran
- nearos
- XRY
- E.Z
- giannhs2001
- Paragontas7000
- ang12_012
- ch2006
- gibi
- Alf
- Obi-Wan Kenobi
- Debugging_Demon
- Chrispi
- Κλημεντίνη
- giannis06
- Jesse_
- EFAKIT
- chrismpd
- psarounik
- Mixalis!
- Geo20
- Maraki3
- Leo komm
- chester20080
- bibliofagos
- Lydiaaaaaaa
- ManDef
- thecrazycretan
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.