Απλά σε τέτοια περιβάλλοντα ο καλός ναι μεν δεν χάνεται, αλλά υποβαθμίζεται αρκετά το επίπεδο σπουδών που θα μπορούσε να έχει
Το ξέρω άσε εδώ λογιστική που λογιστική είναι πιο εύκολη από μαθηματικά όπως κριτήριο σύγκλισης D`Alembert. Δυναμοσειρές, διάστημα σύγκλισης, ακτίνα σύγκλισης,ροπογεννήτριες συναρτήσεις για μέτρα πιθανότητας κλπ οι δικοί μου συμφοιτητές από το πρώτο μάθημα λογιστικής φέτος στο εαρινό εξάμηνο το είχαν "του πεταματού",δεν έκαναν ούτε εργασίες ούτε τίποτα,στη πρόοδο πάτωσαν τέλειως(μιλάμε 1 και 2 έγραψε το 60%...) και είχαν και παράπονο από τον καθηγητή ότι βάζει εργασίες και δεν "συμμερίζεται" το γεγονός πως ελάχιστα παιδιά ενδιαφέρει το μάθημα...πράγματα πραγματικά θλιβερά...
Το χειρότερο από όλα είναι πως στατιστική ήθελε ο καθηγητής να βάλει εργαστηριακό μάθημα με SPSS(υποχρεωτική παρακολούθηση μόνο πρωτοετών αφού θα ήταν πιλοτικό το πρόγραμμα) και του έστειλαν μειλ πάρα πολλοί λέγοντας πως "η στατιστική δεν τους ενδιαφέρει" και είναι πολύ απασχολημένοι με άλλα θέματα...
Δεν μπορώ να καταλάβω τη λογική τους πραγματικά,αντί να χαίρονται που κάποιοι καθηγητές προσπαθούν να μας δώσουν όσα περισσότερα εφόδια μπορούν θυσιάζοντας και δικό τους προσωπικό χρόνο...αντιδρούν κιόλας...
Πέρα από αυτό μιας που είπα για το SPSS,εγώ θα ήθελα να μάθω SPSS από το πανεπιστήμιο γιατί υπάρχει και μια θεωρητικά "πιστοποιήση" πάνω στο SPSS...που το ΠΑΠΕΙ κάνει αντίστοιχο σεμινάριο,το οποίο το πληρώνεις και η πιστοποιήση είναι extra στο αρχικό ποσό...
Εμένα με λειπεί και κάτι παραπάνω. Έχει χαλάσει το οικοσύστημα στις σχολές. Όπως λεω πάντα ο καλός δεν χάνεται ποτέ. Αλλά δυστυχώς εαν το περιβάλλον σου δεν αποτελείται απο like-minded ανθρώπους να πουσάρει ο ένας τον άλλο για να αποκτήσετε περισσότερη γνώση, εξελίσσεσαι πιο αργά.
Εγώ προσωπικά το βλέπω αυτό πάρα πολύ συχνά...έχω φιλους που σπουδάζουν σε υψηλόβαθμες σχολές βλ. ΗΜΜΥ-ΔΕΤ-Νομική και πραγματικά η νοοτροπία τους(υπάρχουν πάντα και εξαιρέσεις) είναι τελείως διαφορετική από το ΜΟ φοιτητών στις υπόλοιπες σχολές και φυσικά εξελλίσονται πιο γρήγορα και οι καθηγητές κάνουν καλύτερο μάθημα,είναι πιο πρόθυμοι κτλ...
Απο την μια ο καθένας κάνει οτι θέλει, απο την άλλη είναι ανησυχητικό οτι τόσοι πολλοί σκέφτονται έτσι
Έχουμε φτάσει σε σημείο να θεωρούμε την αριστεία μειονέκτημα και την αδιαφορία πλεόνέκτημα...
Εδώ ξέρω άτομα που τρώνε bullying γιατί πήραν πτυχίο στα 4 και με υποτροφία λέγοντας τους ΑΜΕΑ και αντικοινωνικούς...
εντωμεταξύ και γω που έχω αρκετά καλούς βαθμούς στη σχολή...μια χαρά βγαίνω-πάω σινεμά-παίζω μπαλίτσα...απλά διαβάζω με μέτρο και οργάνωση κάτι που κάποιοι δεν κάνουν και καταλήγουν να παλεύουν για ένα 5...
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων: 16 Αυγούστου 2022
Αλλά δυστυχώς εαν το περιβάλλον σου δεν αποτελείται απο like-minded ανθρώπους να πουσάρει ο ένας τον άλλο για να αποκτήσετε περισσότερη γνώση, εξελίσσεσαι πιο αργά.
ο Δασκαλάκης δίνει δίνει ιδιαίτερη έμφαση σε αυτό το κόμματι και όσες συνεντεύξεις του έχω δεί..το τονίζει!! και έχει απόλυτο δίκιο...