Θα ήθελα αρχικά να σας συγχαρώ όλους είτε καταφέρατε να πετύχετε τον στόχο σας είτε δεν τα πήγατε όσο καλά θα θέλατε! Να θυμάστε ότι πάντα υπάρχει η επόμενη ευκαιρία και γι'αυτό τον λόγο να μην απογοητεύεστε ποτέ!!! Θα πω την ιστορία μου όσο πιο σύντομα γίνεται
Ανέκαθεν το όνειρό μου ήταν να σπουδάσω Ιατρική. Την πρώτη χρονιά που έδωσα (2017) συγκέντρωσα 18530 μόρια. Μόλις τα είδα κατευθείαν κατάλαβα ότι δεν θα ήταν αρκετά για να περάσω στη σχολή που ήθελα και πως κατά πάσα πιθανότητα δεν θα έπιανα ούτε την 2η επιλογή μου (οδοντιατρική). Έτσι και έγινε. Τελικά πέρασα στην 3η σχολή του μηχανογραφικού μου, που ήταν η κτηνιατρική. Πήγα στη σχολή και παρακολούθησα για λίγο καιρό, όμως συνειδητοποίησα ότι -παρότι αγαπάω πολύ τα ζώα- το επάγγελμα του κτηνιάτρου δεν ήταν κάτι που θα μπορούσα να κάνω για την υπόλοιπη ζωή μου.
Αποφάσισα, λοιπόν, να δώσω για 2η φορά και έτσι στις πανελλήνιες του 2018 συγκέντρωσα 18400 μόρια. Ουσιαστικά σε όλα τα μαθήματα τα πήγα καλύτερα από το 2017 με εξαίρεση τη Βιολογία όπου έχασα ΔΥΟ ερωτήσεις πολλαπλής, γεγονός που μου κόστισε 2 μονάδες στις 20 ή αλλιώς 660 ολόκληρα μόρια (!). Περιττό να πω ότι πέρασα ένα εφιαλτικό διάστημα με πολλή στεναχώρια, καθώς ήμουν σχεδόν σίγουρη ότι δεν θα τα κατάφερνα για 2η χρονιά, το οποίο και επιβεβαιώθηκε όταν βγήκαν οι βάσεις τον Αύγουστο και είδα ότι δεν πέρασα για 50 μόνο μόρια! Μετά από το αρχικό σοκ, επέλεξα να γραφτώ στην οδοντιατρική όπου "άντεξα" για λιγότερο από έναν μήνα

Εξαιρετική σχολή, όμως ΔΕΝ ήταν αυτό που ήθελα και ΠΟΤΕ δεν θα γινόταν Ιατρική... Κακά τα ψέμματα, αλλά άλλο είναι να ασχολείσαι αποκλειστικά με τα δόντια και τη στοματική κοιλότητα και άλλο με ολόκληρο το σώμα (και φυσικά αργότερα να επιλέξεις κάποια συγκεκριμένη εξειδίκευση).
Μπορείτε να μαντέψετε τη συνέχεια. Φέτος έδωσα για 3η φορά πανελλήνιες. Πείσμωσα πολύ και ΠΙΣΤΕΨΑ ότι θα τα καταφέρω φέτος. Ίσως και γιατί ήξερα ότι αυτή θα ήταν η τελευταία μου προσπάθεια, οπότε γνώριζα ότι δεν υπήρχαν πλέον περιθώρια για λάθη. Για να μην μακρηγορώ, κατάφερα να συγκεντρώσω 18583 μόρια τα οποία αναλυτικά φαίνονται στη φωτο:
Να σημειώσω ότι την Παρασκευή που έδωσα Χημεία, όταν είδα τις λύσεις απογοητεύτηκα απίστευτα γιατί συνειδητοποίησα ότι ενώ είχα απόλυτα σωστά τα θέματα Α, Γ, Δ , στο Β θέμα είχα κάνει αρκετά λάθη (κάτι που αποτυπώνεται και στον βαθμό που τελικά πήρα στη Χημεία). Για να είμαι απόλυτα ειλικρινής ήμουν τόσο χάλια που έφτασα στο γελοίο σημείο να πω ότι δεν θα πήγαινα καν να γράψω Βιολογία γιατί δεν είχε κανένα νόημα! Άλλωστε, το μάθημα που "πόνταρα" ήταν η Χημεία όπου παραδοσιακά έγραφα άριστα (19 την 1η χρονιά και 20 πέρσι) ενώ από τη Βιολογία δεν περίμενα και πολλά, καθώς 2/2 προηγούμενες χρονιές ήταν το μάθημα που με έκαψε.
Κι όμως, τελικά "ανασυντάχθηκα" και από το Σάββατο πείσμωσα και είπα ότι δεν θα άφηνα τη Χημεία να με πάρει από κάτω! Τελικά, όπως μπορείτε να δείτε, έγραψα καθαρό 20 στο μάθημα που "φοβόμουν" περισσότερο!
Ό,τι κι αν πω για το πόσο χαρούμενη είμαι που μετά από τόσες προσπάθειες και κόπους κατάφερα ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ να περάσω στη σχολή των ονείρων μου είναι πολύ λίγο!!!!
Γι'αυτό, λοιπόν, θα ήθελα να τονίσω ότι δεν πρέπει ΠΟΤΕ και για κανέναν λόγο να παρατήσετε τα όνειρά σας!!! Να θυμάστε ότι αν παλέψετε για αυτά δεν υπάρχει περίπτωση να μην ανταμειφθείτε αργά ή γρήγορα!!! 1,2 ή 3 χρόνια πανελληνίων είναι ένα ΤΙΠΟΤΑ κυριολεκτικά μπροστά στα χρόνια που έρχονται. ΜΗΝ συμβιβάζεστε με πράγματα που δεν σας αρέσουν και αγωνιστείτε για τις επιθυμίες σας! Μπορώ να σας πω με βεβαιότητα πως τώρα που το κεφάλαιο "πανελλήνιες" έκλεισε οριστικά για εμένα -και μάλιστα με τον καλύτερο τρόπο- δεν σκέφτομαι ούτε λεπτό ότι "έχασα" κάποια χρόνια από τη ζωή μου. Πραγματικό χάσιμο χρόνου είναι να μην παλεύεις για αυτά που επιθυμείς. Γιατί, ακόμα κι αν δεν τα καταφέρεις στο τέλος, θα ξέρεις τουλάχιστον ότι προσπάθησες και δεν θα μείνεις με την απορία "Τι θα γινόταν ΑΝ...".
Αυτά από εμένα και συγγνώμη αν σας κούρασα. Ένιωσα όμως την ανάγκη να μοιραστώ κάποια προσωπικά μου βιώματα μαζί σας γιατί πολλά παιδιά πιθανώς αμφιταλαντεύονται (στην ίδια φάση ήμουν και εγώ πέρσι τέτοια εποχή) για το αν πρέπει να ξαναπροσπαθήσουν ή όχι.
Εύχομαι σε όλους καλά αποτελέσματα τον Αύγουστο και καλό καλοκαίρι!!!