Grand Duchess
Περιβόητο μέλος
Η Grand Duchess αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Φοιτήτρια. Έχει γράψει 6.421 μηνύματα.

12-03-23

09:06
Καλημέρα στην παρέα,
Μόλις χθες έμαθα ότι αν επιθυμώ, μπορώ να περάσω από ΚΕΠΑ να μου δωθει ποσοστό αναπηρίας πάνω των 35 έως 67%.
Σίγουρα θα κάνει την ζωή μου πιο εύκολη, αλλά έχω κάποιες ανησυχίες και δεν ξέρω σε ποιον ειδικό (ίσως δικηγόρο; ) να απευθυνθώ.
1) Θα μπορέσω να ασκησω το επάγγελμα του φαρμακοποιού; (Να σημειώσω η πάθησή μου δεν αφορά ικανότητα βάδισης ουτε τις νοητικές ικανότητες, ούτε και αφορά ψυχιατρικό σύνδρομο)
Δηλαδή, υπάρχει κάποιο ΦΕΚ να δω που να λέει με ακρίβεια ποιες παθήσεις κρίνονται ανίκανοι για εργασία; (Ξέρω ότι στην περίπτωση μου λίγο far fetched αυτό, αλλά φοβάμαι μην γίνει καμία στραβή και μείνω άνεργη μια ζωή)
2) Θα μπορέσω να πάρω επιχειρησιακο δάνειο στο μέλλον;
3) Υπαρχει κάποιος οργανισμός/επαγγελματίας που μπορώ να επικοινωνήσω ώστε να μου απαντήσει τα σχετικά;
Οποιαδήποτε πληροφορία ευπρόσδεκτη.
Μόλις χθες έμαθα ότι αν επιθυμώ, μπορώ να περάσω από ΚΕΠΑ να μου δωθει ποσοστό αναπηρίας πάνω των 35 έως 67%.
Σίγουρα θα κάνει την ζωή μου πιο εύκολη, αλλά έχω κάποιες ανησυχίες και δεν ξέρω σε ποιον ειδικό (ίσως δικηγόρο; ) να απευθυνθώ.
1) Θα μπορέσω να ασκησω το επάγγελμα του φαρμακοποιού; (Να σημειώσω η πάθησή μου δεν αφορά ικανότητα βάδισης ουτε τις νοητικές ικανότητες, ούτε και αφορά ψυχιατρικό σύνδρομο)
Δηλαδή, υπάρχει κάποιο ΦΕΚ να δω που να λέει με ακρίβεια ποιες παθήσεις κρίνονται ανίκανοι για εργασία; (Ξέρω ότι στην περίπτωση μου λίγο far fetched αυτό, αλλά φοβάμαι μην γίνει καμία στραβή και μείνω άνεργη μια ζωή)
2) Θα μπορέσω να πάρω επιχειρησιακο δάνειο στο μέλλον;
3) Υπαρχει κάποιος οργανισμός/επαγγελματίας που μπορώ να επικοινωνήσω ώστε να μου απαντήσει τα σχετικά;
Οποιαδήποτε πληροφορία ευπρόσδεκτη.
Panzerkampfwagen
Διάσημο μέλος
Ο Panzerkampfwagen αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής του τμήματος Νομικής ΑΠΘ. Έχει γράψει 3.220 μηνύματα.

12-03-23

12:53
Χωρίς να είμαι ειδικός, και τα τρία πράγματα που ρωτάς ουσιαστικά θα αποτελούσαν παραβίαση του ιατρικού σου απορρήτου, πράγμα που επισύρει βαριές κυρώσεις.
Από όσο ξέρω κανένας από τους τρεις οργανισμκούς που περιγράφεις (σχολή, εργασία, τράπεζα) δεν μπορούν να σε κάνουν να τους πεις πληροφορίες για εσένα χωρίς την συγκατάθεσή σου και με σκοπό να υποβαθμίσουν την θέση σου.
Γιατί δεν καλείς στον επίσημο φορέα των ατόμων με αναπηρία εδώ;
Από όσο ξέρω κανένας από τους τρεις οργανισμκούς που περιγράφεις (σχολή, εργασία, τράπεζα) δεν μπορούν να σε κάνουν να τους πεις πληροφορίες για εσένα χωρίς την συγκατάθεσή σου και με σκοπό να υποβαθμίσουν την θέση σου.
Grand Duchess
Περιβόητο μέλος
Η Grand Duchess αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Φοιτήτρια. Έχει γράψει 6.421 μηνύματα.

12-03-23

14:02
Ναι και εγώ αυτό σκέφτηκα. Μάλιστα μετά από ψάξιμο είδα ότι σε ανέργους αμεα φαρμακοποιούς (ελεύθερους επαγγελματίες με άδεια άσκησης επαγγέλματος) δίνεται και επιδότηση να ανοίξει την δική του επιχείρηση.Χωρίς να είμαι ειδικός, και τα τρία πράγματα που ρωτάς ουσιαστικά θα αποτελούσαν παραβίαση του ιατρικού σου απορρήτου, πράγμα που επισύρει βαριές κυρώσεις.
Να με βγάλουν ανίκανη για εργασία δεν νομίζω (το μόνο που φοβάμαι και εύχομαι να μην με βγάλουν) εδώ δεν έβγαλαν την μητέρα μου με 80% αναπηρία και προβλήματα κίνησης. Θα ρωτήσω και την ιατρό μου μπας και ξέρει
Ευχαριστώ πολύ για το λινκ!
bubblebee
Δραστήριο μέλος
Η bubblebee αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Πτυχιούχος. Έχει γράψει 575 μηνύματα.

13-03-23

14:14
Αν δεν είσαι ανίκανη για εργασία λίγο δύσκολο να σε βγάλουν έτσι.. Απ' ότι ξέρω οι περισσότεροι ψάχνουν τρόπο να αυξήσουν το ποσοστό τους κι αυτό γιατί η επιτροπή ψάχνει τον παραμικρό λόγο να στο μειώσουν
Ξέχασα να αναφέρω στην πρώτη απάντηση πως μπορείς να διαβάσεις και στο gov/efka πολλές πληροφορίες που ίσως σε βοηθήσουν ή κατατοπίσουν έστω. Μπορείς να πάρεις τηλ και στο ΚΕΠ ή στα ΚΕΠΑ της περιοχής σου. Όσα ανέφερες όμως δεν χρειάζεται να τα φοβάσαι γιατί δεν θα σε σταματήσει το ποσοστό αναπηρίας σου απ' το να κάνεις όποιο απ τα 3
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:
Ξέχασα να αναφέρω στην πρώτη απάντηση πως μπορείς να διαβάσεις και στο gov/efka πολλές πληροφορίες που ίσως σε βοηθήσουν ή κατατοπίσουν έστω. Μπορείς να πάρεις τηλ και στο ΚΕΠ ή στα ΚΕΠΑ της περιοχής σου. Όσα ανέφερες όμως δεν χρειάζεται να τα φοβάσαι γιατί δεν θα σε σταματήσει το ποσοστό αναπηρίας σου απ' το να κάνεις όποιο απ τα 3
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 29 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...