Καλησπερα, του χρονου τον Ιουνιο δινω πανελληνιες. Μου αρεσουν οι φυσικες επιστημες (φυσικη,βιολογια,χημεια) και επαγγελματικα θελω να ασχοληθω με την ερευνα στη βιολογια (αφου θεωρω οτι αναποφευκτα συνδυαζει και τους αλλους δυο κλαδους).Προς το παρων πρωτος στοχος μου ειναι το τμημα μοριακης βιολογιας και γενετικης, αφου θα ηθελα να ασχοληθω με τη συνθετικη βιολογια.
Βεβαια ακουω απο πολλους οτι σε αυτο το τμημα παιρνεις ελλιπεις γνωσεις και οτι για σφαιρικοτερη γνωση ειναι καλυτερη η "σκετη" βιολογια, ακομα και η ιατρικη για περισσοτερες δυνατοτητες ερευνας. Βεβαια εκτος του οτι η βιολογια και η ιατρικη εχουν πολλα μαθηματα τα οποια δε πιστευω οτι θα με ενδιαφερουν τοσο (οπως π.χ. στη βιολογια ο,τι εχει να κανει με περιβαλλον, οικοσυστηματα, κτλ), με τη ΜΒ&Γ αποκτας απευθειας εξειδικευση οποτε θεωρω πως ειναι ευκολοτερη η ευρεση εργασιας. Επιπλεον, εχω ψαξει τους κλαδους της βιολογιας (ως επιστημη) και ειμαι σιγουρος οτι θελω να ασχοληθω με συνθετικη βιολογια ( ή με νευροεπιστημες, αλλα μεταξυ βιολογιας και ΜΒ&Γ δεν πιστευω οτι θα υπαρχει διαφορα), οποτε θεωρω οτι δε χρειαζεται να ερθω σε επαφη με τη γενικοτερη βιολογια (ωστε να ερθω σε επαφη με διαφορους κλαδους).
Απευθυνομενος σε φοιτητες, καθηγητες (δε γνωριζω αν υπαρχουν σε αυτο το φορουμ - ειμαι νεος) και γενικοτερα σε οσους εχουν γνωσεις ή εμπειριες πανω στο θεμα, οι σκεψεις μου ειναι σωστες; Τι αλλο νομιζετε οτι πρεπει να λαβω υποψιν;