Με τις εγκαταστάσεις τους τι γίνεται όμως; Γιατί το πρόγραμμα σπουδών κυριολεκτικά Γ@ΜΑΕΙ για κάποιον που θέλει να δει τη βιολογία σφαιρικά αλλά έχω ακούσει και διαβάσει ότι υπάρχουν προβλήματα τεχνικής φύσης που, όπως το φαντάζομαι εγώ τουλάχιστον, μπορούν να επηρεάσουν και τη διδασκαλία.
Καλά θα βγει και η έκθεση αξιολόγησης που είχαν πριν λίγο καιρό έτσι κι αλλιώς.
Ίσως να μπορώ να σου δώσω μια απάντηση μιας και είμαι πρωτοετής(δευτεροετής πλέον

) στην Ιατρική της Αλεξ/πόλης και έχουμε κοινές εγκαταστάσεις(στα προκλινικά έτη).
Ας πάρουμε το θέμα των υποδομών πρώτα.Μετά την εγκατάσταση στα νέα κτίρια που στεγάζεται τώρα η Μοριακή είναι
μια χαρά. Υπάρχει αρκετός χώρος για όλα τα εργαστήρια και τα κτίρια είναι διαρρυθμισμένα σε 4 μεγάλα εσωτερικά αίθρια με πράσινο με έναν επιμήκη κεντρικό διάδρομο που καταλήγει από τη μια πλευρά στη -κοινή για τα δύο τμήματα- βιβλιοθήκη- και στην άλλη πλευρά σε....γιαπί

.Είχαν ξεκινήσει εργασίες για δημιουργίες επιπλέον αμφιθεάτρων και εργαστηρίων( να γίνει ένα ''campus'' κοινό και για τα 4 ΑΕΙ της πόλης) αλλά για κάποιο αδιευκρίνηστο λόγο οι εργασίες έχουν σταματήσει στα χωματουργικά εδώ και αρκετό καιρό..
Μια ωραία προσθήκη στο σκηνικό είναι ένας βοσκός που βάζει τα γίδια και βοσκάν' (

) δίπλα στα εργαστήρια,εκεί που είναι τα γιαπιά και βλέπεις αρκετά συχνά αυτό το θέαμα...
Πέρα από τα αισθητικά ζητήματα, μπορώ να σε διαβεβαιώσω ότι τα εργαστήρια διαθέτουν τον απαραίτητο εξοπλισμό για αυτά που θα διδαχθείτε(παράδειγμα που γνωρίζω προσωπικά,υπάρχουν μηχανήματα όπως κυκλοποιητές(λέγε με PCR) που στην Αθήνα μπαίνεις σε λίστα αναμονής για να χρησιμοποιήσεις.....
Επιπλέον πραγματοποιείται - για πόσο ακόμα δεν ξέρω - έρευνα και στα ιατρικά και στα μοριακά εργαστήρια σε ικανοποιητικό βαθμό.
Μπορείς να μου εξηγήσεις τι εννοείς με το ''προβλήματα τεχνικής φύσης;''.Η διδασκαλία γίνεται σε μεγάλες αίθουσες(όχι αμφιθέατρα) και επιπλέον μου λένε φοιτητές του τμήματος πως είναι ιδιαίτερα απαιτητικοί οι καθηγητές,οπότε να περιμένεις υψηλό επίπεδο!
Τέλος ως προς το πρόγραμμα,πράγματι ''γαμάει''.Αν επιλέξεις βιολόγος με το πέρας της σχολής θα έχεις σφαιρικότατες γνώσεις ΑΝ ΚΑΙ όπως θα έχεις δεί γίνεται επικέντρωση στις μοριακές τεχνικές,σε αντίθεση με το τμήμα βιολογίας...οπότε αν δεν σου αρέσουν πολύ τα εργαστήρια,there will be a problem καθώς οι μοριακοί βιολόγοι εκεί καταλήγουν....
Αυτά τα ολίγα ελπίζω να μην σε κούρασα