Απορίες για σπουδές στη Γερμανία

Clary

Νεοφερμένος

Η Clary αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 25 ετών. Έχει γράψει 11 μηνύματα.
Καλησπέρα,θα ήθελα να μάθω κάποιες πληροφορίες,για λογαριασμό φίλης,σχετικά με σπουδες Γερμανία..Η κοπέλα αποφάσισε να δώσει 2η φορα πανελληνιες και για τον λόγο ότι οι δικοί της έχουν ήδη μετακομίσει γερμανια,σκεφτόταν να δώσει εξετάσεις του χρονου και να κάνει αίτηση σε κάποιο πανεπιστημιο εκει.Η μόνη και κύρια δυσκολία της ειναι η γλώσσα,την οποία δεν ξέρει καθόλου ακομα και δυσκολα θα φτάσει σε ένα πολύ καλό επίπεδο σε ένα χρόνο για να την δεχτούν..Οπότε αν δώσει πανελληνιες του χρονου βγάλει ένα καλό βαθμό,γίνεται να κάνει αίτηση σε 2 χρόνια?μολις έχει πιστοποίηση τουλάχιστον β2 η c1?Η για να σε δεχτούν πρεπει ο βαθμός που έχεις βγάλει να είναι την ίδια χρονιά με την αίτηση.. Το θεωρείται ακατόρθωτο?
 

endosporia

Νεοφερμένος

Η endosporia αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 21 ετών και Απόφοιτος λυκείου. Έχει γράψει 25 μηνύματα.
Σε αυτήν την ιστοσελίδα θα βρει πληροφορίες σχετικά με τις προϋποθέσεις που πρέπει να πληροί : https://www.daad.gr/el/
Το είχα ψάξει πάρα πολύ για σχολές του 3ου πεδίου από ΓΕΛ. Επί της ουσίας, οι κάτοχοι απολυτηρίου ΓΕΛ που έχουν συμμετάσχει στις πανελλαδικές μπορούν να κάνουν αίτηση στα πανεπιστήμια της Γερμανίας. Τα μόρια των πανελλαδικών μετατρέπονται σε βαθμούς κατά το γερμανικό σύστημα(1-6). Όσον αφορά τη γλώσσα, τα περισσότερα πανεπιστήμιο απαιτούν b2 ή c1, καθώς δεκτό γίνεται και το test DAF(υπάρχουν σε διάφορα επίπεδα, ανάλογα το πρόγραμμα στο οποίο θες να φοιτήσεις).
Με δεδομένο ότι η κοπέλα δεν έχει Abitur και δεν ξέρει καλά Γερμανικά, ωστόσο, μπορεί να κάνει το εξής(το οποίο εφαρμόζεται στις περιπτώσεις μαθητών εκτός ΕΕ δίχως γερμανικό απολυτήριο): να συμμετάσχει σε ένα προπαρασκευαστικό τμήμα της κατεύθυνσής της σε κάποιο γερμανικό πανεπιστήμιο(studienkolleg), να κάνει εκεί μαθήματα στα γερμανικά(σαν Λύκειο), να δώσει εξετάσεις στο τέλος της χρονιάς και με τον βαθμό της να κάνει αίτηση στα γερμανικά πανεπιστήμια. Περισσότερα γι’αυτό εδώ: https://www.studienkollegs.de/
Προτείνω ανεπιφύλακτα μία συνεννόηση με το Ινστιτούτο Goethe και το DAAD, πριν προβεί σε οποιαδήποτε ενέργεια. Για οποιαδήποτε απορία, στείλε μου προσωπικό μήνυμα❤️
 

methexys

Τιμώμενο Μέλος

Η methexys αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Πτυχιούχος του τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών Θεσσαλίας και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 9,090 μηνύματα.
Πάντως, αν γενικά τα πάει καλά με τις ξένες γλώσσες, θεωρώ πως σε δυο χρόνια με εντατικά μαθήματα μπορεί να φτάσει επίπεδο Β2 και να είναι σε θέση να συνεννοείται και να μιλάει μια χαρά.
 

Clary

Νεοφερμένος

Η Clary αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 25 ετών. Έχει γράψει 11 μηνύματα.
Ευχαριστώ για τις πληροφορίες.. Η κοπέλα είναι πολύ καλή με τις ξένες γλώσσες έχει ήδη πτυχιο σε αγγλικα και ιταλικά..Απλα σκεφτόταν να δώσει φέτος πανελληνιες,μετά θα μετακόμιζε στους γονεις της, που θα ειναι ηδη γερμανια και στη συνεχεια να έκανε μεσα σε 1 χρονο εντατικά μαθηματα στα γερμανικά ,τα οποία βεβαια αφού θα μένει και γερμανια θα τα εξασκει καθημερινα στον προφορικο της λογο..Απλα δεν ξερει αν θα μπορει με τον βαθμο που θα βγαλει του χρονου να κανει αιτηση σε 2 χρονια..Θα το παξει και θα πραξει ανάλογα.
 
Top