Απορίες για κατατακτήριες

nPb

Επιφανές μέλος

Ο nPb αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μεταπτυχιούχος και μας γράφει απο Πάτρα (Αχαΐα). Έχει γράψει 19,842 μηνύματα.
Yπάρχει κανένα site που να έχεις τις σχολές "φιλέτα" που προτιμά ο κόσμος στις κατατακτήριες εξετάσεις; Θέλω να έχω μια εικόνα για να δω που μπορώ να ελπίζω αν δώσω κατατακτήριες. Για παράδειγμα, στα Παιδαγωγικά έχω ακούσει ότι γίνεται σφαγή με την βαθμολογική κατάταξη ή με την γραπτή εξέταση (τα άριστα πάνε στον Θεό για να περάσεις). Δηλαδή είναι λίγο δύσκολο να πετύχεις σε σχέση με μια άλλη σχολή όπως Φιλοσοφία.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Chemwizard

Τιμώμενο Μέλος

Ο Γιάννης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 32 ετών, Καθηγητής κι έχει σπουδάσει στο τμήμα Χημείας Κρήτης (Ηράκλειο) και μας γράφει απο Ρόδος (Δωδεκάνησα). Έχει γράψει 3,379 μηνύματα.
ΚΑΤΑΤΑΚΤΗΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ
Δεύτερη ευκαιρία για τη σχολή των ονείρων σας
ΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ


Από 1–15 Νοεμβρίου οι αιτήσεις για τις Κατατακτήριες. Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τους όρους, τον τρόπο εισαγωγής και τα δικαιολογητικά.
Κάθε χρόνο δεκάδες πτυχιούχοι λαμβάνουν μέρος στις κατατακτήριες εξετάσεις που διεξάγουν τα Πανεπιστημιακά Τμήματα προκειμένου να αποκτήσουν ένα δεύτερο πτυχίο. Oι λόγοι για τους οποίους οι πτυχιούχοι προτιμούν, αντί να εγγραφούν σε ένα πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών, να αποκτήσουν ένα δεύτερο βασικό πτυχίο είναι λίγο έως πολύ γνωστοί σε όλους. Η ελπίδα της επαγγελματικής αποκατάστασης είναι ίσως ο βασικότερος λόγος ενώ η αγάπη και η κλίση του υποψηφίου σε έναν συγκεκριμένο επιστημονικό κλάδο είναι ένας εξίσου σημαντικός παράγοντας. Δεν είναι άλλωστε λίγοι οι φοιτητές που κάθε χρόνο αδυνατούν να εισαχθούν στο Τμήμα πρώτης επιλογής και η οικονομική τους κατάσταση (ή άλλοι παράγοντες) δεν τους επιτρέπουν να δώσουν εκ νέου εξετάσεις. Σε ένα μεγάλο ποσοστό, τα παιδιά αυτά μετά την αποφοίτησή τους δίνουν κατατακτήριες εξετάσεις στο τμήμα πρώτης τους επιλογής προκειμένου να κάνουν το όνειρό τους πραγματικότητα. Το δικαίωμα των κατατακτήριων εξετάσεων έχουν όμως και άλλες κατηγορίες πτυχιούχων όπως είναι οι απόφοιτοι ΤΕΙ ή οι πτυχιούχοι Ανωτέρων Σχολών διετούς κύκλου σπουδών. Ας δούμε λοιπόν τι ισχύει για κάθε μια από τις παραπάνω κατηγορίες.


ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ

Ο τρόπος κατάταξης των πτυχιούχων (επιλογή με βάση το βαθμό πτυχίου ή με κατατακτήριες εξετάσεις), το κατά κατηγορία πτυχιούχων εξάμηνο κατάταξης και, σε περίπτωση επιλογής με εξετάσεις, τα εξεταζόμενα μαθήματα και η ύλη τους ανακοινώνονται από τα αντίστοιχα Διοικητικά Συμβούλια (Δ.Σ.) των Τμημάτων των Πανεπιστημίων ή τα Συμβούλια των Τμημάτων των Τ.Ε.Ι. ή Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. το αργότερο μέχρι 30 Απριλίου του προηγούμενου ακαδημαϊκού έτους. Η αντιστοιχία ή η συνάφεια των κατόχων πτυχίων αποφασίζεται από το Δ.Σ. του Τμήματος υποδοχής.
Από 1η έως 15 Νοεμβρίου όσοι πτυχιούχοι ΑΕΙ-ΤΕΙ ενδιαφέρονται για τις κατατακτήριες εξετάσεις μπορούν να καταθέτουν τις αιτήσεις τους στα τμήματα των Πανεπιστημίων και ΤΕΙ.

Τι ισχύει με τα ποσοστά των κατατάξεων
Οι κατατακτήριες εξετάσεις διενεργούνται κάθε χρόνο, τον Δεκέμβριο από τα Τμήματα των αντίστοιχων ΑΕΙ. Τα τρία εξεταζόμενα μαθήματα και η ύλη ανακοινώνονται από τις Γενικές Συνελεύσεις των Τμημάτων και ισχύουν μόνο για το συγκεκριμένο τμήμα και πανεπιστημιακό έτος. Ενδέχεται τόσο τα μαθήματα όσο και η ύλη τους να μεταβάλλονται από χρόνο σε χρόνο.
Το ποσοστό των κατατάξεων των πτυχιούχων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης ορίζεται αυτοτελώς ως ποσοστό επί του αριθμού των εισακτέων κάθε ακαδημαϊκού έτους στο Τμήμα υποδοχής, ανεξάρτητα από το ποσοστό των μετεγγραφών.
Το ποσοστό των κατατάξεων πτυχιούχων Πανεπιστημίου και πτυχιούχων ανώτερων σχολών διετούς κύκλου σπουδών ορίζεται για τα Ιδρύματα του Λεκανοπεδίου Αττικής και του Νομού Θεσσαλονίκης σε ποσοστό 2% και για τα υπόλοιπα Ιδρύματα σε ποσοστό 4% του προβλεπόμενου αριθμού εισακτέων σε κάθε Τμήμα Πανεπιστημίου.
Το ποσοστό για τις κατατάξεις κατόχων πτυχίων Πανεπιστημίου, Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος (Τ.Ε.Ι.) ή ισότιμων προς αυτά, Ανωτάτης Σχολής Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε.), ανώτερων σχολών διετούς κύκλου σπουδών και ανώτερων σχολών υπερδιετούς κύκλου σπουδών αρμοδιότητας Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων και άλλων Υπουργείων, καθώς και κάτοχοι ισότιμων τίτλων προς αυτά σε κάθε Τμήμα Τ.Ε.Ι. ή Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. ορίζεται για τα Ιδρύματα του Λεκανοπεδίου Αττικής και του Νομού Θεσσαλονίκης σε ποσοστό 2% και για τα υπόλοιπα Ιδρύματα σε ποσοστό 4% του προβλεπόμενου αριθμού εισακτέων σε κάθε Τμήμα Τ.Ε.Ι. ή Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε.
Κάτοχοι πτυχίων Τ.Ε.Ι. ή ισότιμων προς αυτά κατατάσσονται σε ξεχωριστό ποσοστό 5% επί του αριθμού εισακτέων σε κάθε Τμήμα Πανεπιστημίου.
Κάτοχοι πτυχίων ανώτερων σχολών υπερδιετούς κύκλου σπουδών αρμοδιότητας Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων και άλλων Υπουργείων, καθώς και κάτοχοι ισότιμων τίτλων προς αυτά, κατατάσσονται σε ξεχωριστό ποσοστό 2% του αριθμού εισακτέων σε αντίστοιχο ή συναφές Τμήμα Πανεπιστημίου.
Πέραν των ανωτέρω ποσοστών, κατατάξεις πτυχιούχων Τμημάτων Οδοντιατρικής σε Τμήματα Ιατρικής και πτυχιούχων Τμημάτων Ιατρικής σε Τμήματα Οδοντιατρικής πραγματοποιούνται σε ξεχωριστό ποσοστό 3% του αριθμού εισακτέων στο Τμήμα υποδοχής.
Αν ο αριθμός που προκύπτει από το προβλεπόμενο ποσοστό των κατατάξεων έχει δεκαδικά ψηφία, στρογγυλοποιείται προς τα πάνω ή προς τα κάτω προς την αμέσως πλησιέστερη ακέραιη μονάδα. Αν τα δεκαδικά ψηφία είναι ακριβώς το μισό της μονάδας, η στρογγυλοποίηση γίνεται προς τα πάνω προς την αμέσως επόμενη ακέραιη μονάδα.

Επιλογή με βάση το βαθμό πτυχίου.
Το Δ.Σ. του Τμήματος του Πανεπιστημίου ή το Συμβούλιο του Τμήματος του Τ.Ε.Ι. ή Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. αποφασίζει ότι η κατάταξη πτυχιούχων θα γίνει από την Επιτροπή Κατατάξεων με βάση το βαθμό πτυχίου και η επιλογή γίνεται με φθίνουσα σειρά του βαθμού πτυχίου μέχρι την κάλυψη του προβλεπόμενου ποσοστού θέσεων. Αν υπάρχουν περισσότεροι υποψήφιοι με τον ίδιο ακριβώς βαθμό πτυχίου, για την αποφυγή της υπέρβασης, γίνεται κλήρωση μεταξύ των ισοδύναμων υποψηφίων. Δεν επιτρέπεται επιλογή υποψηφίων που ισοβαθμούν με τον τελευταίο κατατασσόμενο στο Τμήμα υποδοχής ως υπεράριθμων.

Επιλογή με κατατακτήριες εξετάσεις.
Το Δ.Σ. του Τμήματος του Πανεπιστημίου ή το Συμβούλιο του Τμήματος του Τ.Ε.Ι. ή Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. αποφασίζει ότι η κατάταξη πτυχιούχων θα γίνει από την Επιτροπή Κατατάξεων με εξετάσεις σε τρία μαθήματα, τα οποία ορίζονται με απόφαση του Δ.Σ. του Τμήματος υποδοχής του Πανεπιστημίου ή του Συμβουλίου του Τμήματος υποδοχής του Τ.Ε.Ι. ή Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε.

Διαδικασία επιλογής εξεταστέων θεμάτων.
Τα μέλη της Επιτροπής Κατατάξεων προσέρχονται δύο (2) ώρες πριν την έναρξη της εξέτασης κάθε εξεταζόμενου μαθήματος στο χώρο διενέργειας της εξέτασης. Τα δύο μέλη της Επιτροπής που διδάσκουν το γνωστικό αντικείμενο ή συγγενές γνωστικό αντικείμενο που εξετάζεται κάθε φορά προτείνουν από κοινού τουλάχιστον έξι (6) θέματα και η Επιτροπή επιλέγει τρία (3) από αυτά. Στη συνέχεια ακολουθεί κλήρωση για την επιλογή ενός (1) θέματος για κάθε εξεταζόμενο μάθημα. Το θέμα που κληρώνεται καταγράφεται σε ηλεκτρονική μορφή, αναπαράγεται και διανέμεται στους εξεταζόμενους.

Τρόπος διεξαγωγής εξετάσεων.
α) Στις αίθουσες όπου θα διενεργηθούν οι κατατακτήριες εξετάσεις λαμβάνονται όλα τα κατάλληλα μέτρα για την αδιάβλητη διεξαγωγή τους. Στην είσοδο κάθε αίθουσας εξετάσεων αναρτάται ονομαστικός κατάλογος των υποψηφίων.
β) Για την εξακρίβωση της ταυτότητας κάθε υποψηφίου προσκομίζεται από αυτόν δελτίο αστυνομικής ταυτότητας ή άλλο επίσημο δημόσιο έγγραφο πιστοποίησης της ταυτότητάς του.
γ) Κατά την πρώτη ημέρα των εξετάσεων οι υποψήφιοι υποχρεούνται να βρίσκονται στο χώρο των εξετάσεων μία (1) ώρα νωρίτερα. Κατά τις υπόλοιπες ημέρες, υποχρεούνται να προσέρχονται μισή ώρα (30 λεπτά) νωρίτερα.
δ) Χρωματιστά μελάνια, εκτός του μπλε και του μαύρου, και οποιοδήποτε άλλο στοιχείο αναγνώρισης στο γραπτό δοκίμιο αποκλείουν το γραπτό από τη βαθμολόγηση.
ε) Κάθε υποψήφιος που εγκαταλείπει την αίθουσα παραδίδει το γραπτό του και δεν έχει δικαίωμα να επανέλθει για τη συνέχιση της εξέτασης. Κατ' εξαίρεση μόνο για λόγους υγείας επιτρέπεται ολιγόλεπτη εγκατάλειψη της αίθουσας και μόνο με τη συνοδεία επιτηρητή.
στ) Δεν επιτρέπεται να εισέλθει ο υποψήφιος στην αίθουσα των εξετάσεων έχοντας μαζί του βιβλία, τετράδια, σημειώματα ή άλλα αντικείμενα εκτός από αυτά που επιτρέπονται σύμφωνα με τις οδηγίες της Επιτροπής Κατατάξεων. Σε αυτόν που αρνείται να παραδώσει τα απαγορευμένα αντικείμενα, ο επιτηρητής που ελέγχει την προσέλευση των υποψηφίων απαγορεύει την είσοδο. Ο εξεταζόμενος που έχει μαζί του σημειώσεις σχετικές με το εξεταζόμενο μάθημα ή αντικείμενο άλλο από αυτά που επιτρέπονται ή αντιγράφει ή αποπειράται να αντιγράψει ή χρησιμοποιεί κάθε είδους μέσο υποκλοπής ή συνεργεί στην τέλεση τέτοιων πράξεων αποκλείεται εντελώς από τις εξετάσεις του συγκεκριμένου μαθήματος. Σε περίπτωση που ο υποψήφιος αναγράφει στο δοκίμιο απρεπείς εκφράσεις, το δοκίμιό του αποκλείεται από τη διαδικασία βαθμολόγησης. Σε κάθε περίπτωση δεν επιτρέπεται οι υποψήφιοι να φέρουν μαζί τους κινητά τηλέφωνα ή ηλεκτρονικές συσκευές οποιασδήποτε μορφής. Ο υποψήφιος που δολιεύει με οποιοδήποτε τρόπο ή εμποδίζει με ανυπακοή ή αταξία την ομαλή διεξαγωγή των εξετάσεων αποκλείεται από την περαιτέρω εξέταση στο συγκεκριμένο μάθημα.
ζ) Στο γραπτό δοκίμιο, οι ενδείξεις με τα ατομικά στοιχεία του υποψηφίου ελέγχονται από τους επιτηρητές και καλύπτονται από τον ίδιο τον υποψήφιο με την ευθύνη των επιτηρητών κατά τρόπο απόλυτο και αδιαφανώς, την ώρα που παραδίδεται κάθε γραπτό δοκίμιο.
η) Οι επιτηρητές μεταφέρουν τα γραπτά δοκίμια των υποψηφίων και τα παραδίδουν στην Επιτροπή Κατατάξεων που είναι υπεύθυνη για την ασφάλειά τους. Δεν επιτρέπεται να παραδοθούν τα δοκίμια στους δύο βαθμολογητές ταυτόχρονα ή στο δεύτερο βαθμολογητή πριν να έχει καλυφθεί ο βαθμός του πρώτου βαθμολογητή. Η κάλυψη του βαθμού γίνεται από υπάλληλο που θα οριστεί από την Επιτροπή Κατατάξεων.
θ) Η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος, καθώς και τυχόν υλικό που θα πρέπει να έχει ο υποψήφιος για την εξέταση, καθορίζονται από το Δ.Σ. του Τμήματος του Πανεπιστημίου ή το Συμβούλιο του Τμήματος του Τ.Ε.Ι. ή Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. και ανακοινώνονται πέντε (5) ημέρες πριν τη διεξαγωγή της εξέτασης.
ι) Επανεξέταση ή αναθεώρηση των γραπτών δοκιμίων των υποψηφίων δεν επιτρέπεται. Τα γραπτά δοκίμια των υποψηφίων φυλάσσονται στο αρχείο του Τμήματος μετά τη διεξαγωγή των εξετάσεων, οπότε με ευθύνη του Δ.Σ. του Τμήματος του Πανεπιστημίου ή του Συμβουλίου του Τμήματος του Τ.Ε.Ι. ή Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. καταστρέφονται κατόπιν σχετικού πρακτικού τουλάχιστον ένα (1) έτος μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων.

Δικαιολογητικά - Χρόνος διενέργειας εξετάσεων.
Η αίτηση και τα δικαιολογητικά των πτυχιούχων που επιθυμούν να καταταγούν στα Τμήματα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης υποβάλλονται στο Τμήμα υποδοχής από 1 έως 15 Νοεμβρίου κάθε ακαδημαϊκού έτους. Αιτήσεις και δικαιολογητικά που έχουν υποβληθεί στα Τμήματα των Πανεπιστημίων, των Τ.Ε.Ι. ή στην Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. πριν από την προαναφερόμενη ημερομηνία θεωρούνται ότι έχουν υποβληθεί εμπροθέσμως και δεν απαιτείται επανυποβολή τους.
Τα δικαιολογητικά αυτά είναι τα εξής:
α) Αίτηση του ενδιαφερομένου.
β) Αντίγραφο πτυχίου ή πιστοποιητικό ολοκλήρωσης σπουδών. Σε περίπτωση που δεν αναγράφεται αριθμητικά ο βαθμός πτυχίου, ο υποψήφιος θα πρέπει να προσκομίσει και πιστοποιητικό, στο οποίο να αναγράφονται αναλυτικά οι βαθμοί των μαθημάτων που απαιτούνται για την εξαγωγή του βαθμού πτυχίου. Προκειμένου για πτυχιούχους εξωτερικού συνυποβάλλεται και βεβαίωση ισοτιμίας του τίτλου σπουδών τους από τον Διεπιστημονικό Οργανισμό Αναγνώρισης Τίτλων Ακαδημαϊκών και Πληροφόρησης (Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π.) ή από το όργανο που έχει την αρμοδιότητα αναγνώρισης του τίτλου σπουδών.
Οι κατατακτήριες εξετάσεις διενεργούνται κατά το διάστημα από 1 έως 20 Δεκεμβρίου κάθε ακαδημαϊκού έτους. Το πρόγραμμα εξετάσεων ανακοινώνεται από το Δ.Σ. του Τμήματος υποδοχής του Πανεπιστημίου ή από το Συμβούλιο Τμήματος υποδοχής του Τμήματος του Τ.Ε.Ι. ή Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. τουλάχιστον οκτώ (8) ημέρες πριν την έναρξη εξέτασης του πρώτου μαθήματος.

https://grasep6.blogspot.com/2009/09/blog-post_29.html

 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Revekka

Τιμώμενο Μέλος

Η Revekka αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 40 ετών, Καθηγητής Πανεπιστημίου και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 22,453 μηνύματα.
Yπάρχει κανένα site που να έχεις τις σχολές "φιλέτα" που προτιμά ο κόσμος στις κατατακτήριες εξετάσεις; Θέλω να έχω μια εικόνα για να δω που μπορώ να ελπίζω αν δώσω κατατακτήριες. Για παράδειγμα, στα Παιδαγωγικά έχω ακούσει ότι γίνεται σφαγή με την βαθμολογική κατάταξη ή με την γραπτή εξέταση (τα άριστα πάνε στον Θεό για να περάσεις). Δηλαδή είναι λίγο δύσκολο να πετύχεις σε σχέση με μια άλλη σχολή όπως Φιλοσοφία.

Ξέρω ότι στην νομική και στην ιατρική μπαίνεις ΠΑΡΑ πολύ δύσκολα. Μάλιστα στην Ιατρική, πολύ δικό μου πρόσωπο, έζησε στιγμές απείρου κάλλους, του στυλ να ζητάει να δει το γραπτό της και να μην της το δίνουν...Τώρα για άλλες σχολές, δεν ξέρω...Στο Πολυτεχνείο αν γράψεις καλά μπαίνεις, δεν νομίζω ότι είναι όλες οι θέσεις..."ονοματισμένες"...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

nikos01

Νεοφερμένος

Ο nikos01 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 31 μηνύματα.
Έχω ακούσει κατά καιρούς ότι το σύστημα με τις κατατακτήριες είναι αρκετά αδιαφανές.
Τουλάχιστον ο θεσμός των πανελλαδικών εξετάσεων αντέχει ακόμα :)
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

mission possible

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο mission possible αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 33 ετών και Μαθητής Β' λυκείου. Έχει γράψει 826 μηνύματα.
Αντεχει; :hmm::(
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

nikos01

Νεοφερμένος

Ο nikos01 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 31 μηνύματα.

Μέχρι σήμερα... ναι. Τώρα αν καταφέρουν να το ισοπεδώσουν και αυτό τι να πω;
Ίσως είναι και ο τελευταίος θεσμός που δίνει ίσες ευκαιρίες.
Αλλά όποιος έχει περάσει από πανεπιστήμιο ξέρει ότι υπάρχουν καθηγητές που το θεωρούν μαγαζάκι τους :mad: δεν δίνουν ύλη, γράφουν clopyright βιβλία/σημειώσεις για να πέρνουν χρήματα,αρνούνται στους φοιτητές να δείξουν τα γραπτά τους,κάνουν αναβαθμολόγηση οι ίδιοι (!!!) και πολλά άλλα που δεν περιγράφονται (κομματικά,χρηματισμοί κτλ.) . Μια αξιολόγηση δεν θα έκανε κακό...
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Revekka

Τιμώμενο Μέλος

Η Revekka αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 40 ετών, Καθηγητής Πανεπιστημίου και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 22,453 μηνύματα.
Μέχρι σήμερα... ναι. Τώρα αν καταφέρουν να το ισοπεδώσουν και αυτό τι να πω;
Ίσως είναι και ο τελευταίος θεσμός που δίνει ίσες ευκαιρίες.
Αλλά όποιος έχει περάσει από πανεπιστήμιο ξέρει ότι υπάρχουν καθηγητές που το θεωρούν μαγαζάκι τους :mad: δεν δίνουν ύλη, γράφουν clopyright βιβλία/σημειώσεις για να πέρνουν χρήματα,αρνούνται στους φοιτητές να δείξουν τα γραπτά τους,κάνουν αναβαθμολόγηση οι ίδιοι (!!!) και πολλά άλλα που δεν περιγράφονται (κομματικά,χρηματισμοί κτλ.) . Μια αξιολόγηση δεν θα έκανε κακό...

Μακάρι να υπήρχε ΣΟΒΑΡΗ αξιολόγηση!!!!!Αυτό είναι ένα πράγμα που ζήλεψα από το εξωτερικό....
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

solo

Νεοφερμένος

Ο solo αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 37 ετών και Απόφοιτος. Έχει γράψει 7 μηνύματα.
Γεια σου φόρουμ.
Έχω την εξής ερώτηση. Ας υποθέσουμε ότι κάποιος είναι πτυχιούχος ΑΕΙ και αποφάσισε να δώσει πανελλαδικές εξετάσεις. Ας υποθέσουμε επίσης ότι ο εν λόγω πτυχιούχος γράφτηκε στη σχολή στην οποία πέρασε από τις πανελλαδικές. Ταυτόχρονα όμως επιθυμεί να χρησιμοποιήσει τις κατατακτήριες εξετάσεις για να εισαχθεί σε κάποιο ΑΕΙ, που τον ενδιαφέρει πολύ περισσότερο. Ταυτόχρονα όμως θέλει να παραμείνει και στην πρώτη, εφόσον έχει πολύ καλές επαγγελματικές προοπτικές.

Και ερωτώ. Μπορεί κάποιος να φοιτεί με αυτό το τρόπο ταυτόχρονα σε δύο σχολές? Μπορεί κάποιος να "φοιτεί" με αυτό το τρόπο σε δύο σχολές (με την έννοια, ότι κάνεις το σταυρό σου να μη σε πιάσουνε :P)? Υπάρχουν κάποιες κυρώσεις?
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Chemwizard

Τιμώμενο Μέλος

Ο Γιάννης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 32 ετών, Καθηγητής κι έχει σπουδάσει στο τμήμα Χημείας Κρήτης (Ηράκλειο) και μας γράφει απο Ρόδος (Δωδεκάνησα). Έχει γράψει 3,379 μηνύματα.
Γεια σου φόρουμ.
Έχω την εξής ερώτηση. Ας υποθέσουμε ότι κάποιος είναι πτυχιούχος ΑΕΙ και αποφάσισε να δώσει πανελλαδικές εξετάσεις. Ας υποθέσουμε επίσης ότι ο εν λόγω πτυχιούχος γράφτηκε στη σχολή στην οποία πέρασε από τις πανελλαδικές. Ταυτόχρονα όμως επιθυμεί να χρησιμοποιήσει τις κατατακτήριες εξετάσεις για να εισαχθεί σε κάποιο ΑΕΙ, που τον ενδιαφέρει πολύ περισσότερο. Ταυτόχρονα όμως θέλει να παραμείνει και στην πρώτη, εφόσον έχει πολύ καλές επαγγελματικές προοπτικές.

Και ερωτώ. Μπορεί κάποιος να φοιτεί με αυτό το τρόπο ταυτόχρονα σε δύο σχολές? Μπορεί κάποιος να "φοιτεί" με αυτό το τρόπο σε δύο σχολές (με την έννοια, ότι κάνεις το σταυρό σου να μη σε πιάσουνε :P)? Υπάρχουν κάποιες κυρώσεις?

Οταν γραφεσαι σε σχολη,δεν ειναι μεταξυ των δικαιολογητικων που απαιτουνται υπευθυνη δηλωση πως δε φοιτας σε αλλη σχολη?Οποτε όχι,δε γινεται,διαφορετικα υπαρχουν κυρώσεις.Δηλαδη θα προσπαθουσες να βγαλεις συνολικα τρεις στον αριθμο σχολές?
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

solo

Νεοφερμένος

Ο solo αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 37 ετών και Απόφοιτος. Έχει γράψει 7 μηνύματα.
Γιάννη, σχολές μπορείς να βγάλεις όσες θες, αλλά πρέπει να είναι αναγκαστικά γραμμικές οι σπουδές, μόνο μεταπτυχιακό μπορείς να κάνεις παράλληλα. Απλά έπρεπε να ρωτήσω διότι δεν ξέρω το καθεστώς των κατατακτηρίων, μπορεί να υπήρχε κάποια λεπτομέρια που δεν γνωρίζω.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

woochoogirl

Τιμώμενο Μέλος

Η Αλεξάνδρα αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Διδακτορικός και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 1,971 μηνύματα.
Πρεπει να τους προσκομισεις υπευθυνη δηλωση στην οποια υπογραφεις πως δε φοιτεις σε αλλο τμημα ΑΕΙ/ΤΕΙ της χωρας. Οι κυρωσεις που εχεις αν σε πιασουν ειναι αυτες που γραφει πισω απο την υπευθυνη δηλωση. Δε θα το ρισκαρα στη θεση σου. Υπαρχουν ατομα που το κανουν, αλλα ουτε το διαολο να δεις ουτε κερι να του αναψεις που λενε.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Chemwizard

Τιμώμενο Μέλος

Ο Γιάννης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 32 ετών, Καθηγητής κι έχει σπουδάσει στο τμήμα Χημείας Κρήτης (Ηράκλειο) και μας γράφει απο Ρόδος (Δωδεκάνησα). Έχει γράψει 3,379 μηνύματα.
Γιάννη, σχολές μπορείς να βγάλεις όσες θες, αλλά πρέπει να είναι αναγκαστικά γραμμικές οι σπουδές, μόνο μεταπτυχιακό μπορείς να κάνεις παράλληλα. Απλά έπρεπε να ρωτήσω διότι δεν ξέρω το καθεστώς των κατατακτηρίων, μπορεί να υπήρχε κάποια λεπτομέρια που δεν γνωρίζω.

Αυτο που ειπε η woocho προσπαθω να σου πω,δεν μπορεις να φοιτας σε δυο σχολες την ιδια περιοδο..
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Civilara

Περιβόητο μέλος

Ο Civilara αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Μας γράφει απο Δανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 4,344 μηνύματα.
Γεια σου φόρουμ.
Έχω την εξής ερώτηση. Ας υποθέσουμε ότι κάποιος είναι πτυχιούχος ΑΕΙ και αποφάσισε να δώσει πανελλαδικές εξετάσεις. Ας υποθέσουμε επίσης ότι ο εν λόγω πτυχιούχος γράφτηκε στη σχολή στην οποία πέρασε από τις πανελλαδικές. Ταυτόχρονα όμως επιθυμεί να χρησιμοποιήσει τις κατατακτήριες εξετάσεις για να εισαχθεί σε κάποιο ΑΕΙ, που τον ενδιαφέρει πολύ περισσότερο. Ταυτόχρονα όμως θέλει να παραμείνει και στην πρώτη, εφόσον έχει πολύ καλές επαγγελματικές προοπτικές.

Και ερωτώ. Μπορεί κάποιος να φοιτεί με αυτό το τρόπο ταυτόχρονα σε δύο σχολές? Μπορεί κάποιος να "φοιτεί" με αυτό το τρόπο σε δύο σχολές (με την έννοια, ότι κάνεις το σταυρό σου να μη σε πιάσουνε :P)? Υπάρχουν κάποιες κυρώσεις?

Όχι. Ο νόμος είναι ξεκάθαρος. Δεν είναι νόμιμο να είσαι εγγεγραμμένος φοιτητής στα προγράμματα προπτυχιακών σπουδών δύο ή περισσότερων σχολών της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης ταυτόχρονα.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ12345

Νεοφερμένος

Η ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ12345 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 3 μηνύματα.
Καλησπερα σε ολους!Ενδιαφερομαι να δωσω κατατακτηριες στο τμημα βιολογιας.Γνωριζει κανεις που μπορω να βρω σημειωσεις ηλεκτρονικα ή φωτοτυπιες?Μενω κρητη και ειναι λιγο δυσκολο να ανεβω αθηνα...εκτος αυτου τα συγγραματα που προτεινουν κοστιζουν τουλαχιστον 400 ευρω!Ευχαριστω εκ των προτερων για την βοηθεια σας!
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Επεξεργάστηκε από συντονιστή:

ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ12345

Νεοφερμένος

Η ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ12345 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 3 μηνύματα.
Καλησπερα σε ολους!Ενδιαφερομαι να δωσω κατατακτηριες για το τμημα βιολογιας αθηνων.Γνωριζει κανεις που μπορω να βρω σημειωσεις ηλεκτρονικες ή φωτοτυπιες?Μενω κρητη και ειναι λιγο δυσκολο να ανεβω αθηνα.Εκτος αυτου τα συγγραματα που προτεινουν για διαβασμα κοστιζουν τουλαχιστον 400 ευρω!Ευχαριστω εκ των προτερων για την βοηθεια σας!
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Chemwizard

Τιμώμενο Μέλος

Ο Γιάννης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 32 ετών, Καθηγητής κι έχει σπουδάσει στο τμήμα Χημείας Κρήτης (Ηράκλειο) και μας γράφει απο Ρόδος (Δωδεκάνησα). Έχει γράψει 3,379 μηνύματα.
Καλησπερα σε ολους!Ενδιαφερομαι να δωσω κατατακτηριες στο τμημα βιολογιας.Γνωριζει κανεις που μπορω να βρω σημειωσεις ηλεκτρονικα ή φωτοτυπιες?Μενω κρητη και ειναι λιγο δυσκολο να ανεβω αθηνα...εκτος αυτου τα συγγραματα που προτεινουν κοστιζουν τουλαχιστον 400 ευρω!Ευχαριστω εκ των προτερων για την βοηθεια σας!

Εδώ η ύλη,σκεφτομαι να δωσω κι εγω στο μελλον.Ποιο τμημα εχετε τελειωσει?

Ιστοσελίδα Τμήματος Βιολογίας Πανεπιστημίου Κρήτης
Βασικα επειδή δεν έχω καταλάβει...ψάχνετε για Κρητη ή για Αθήνα??
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Συνημμένα

  • Yli-2009-2010.pdf
    101.7 KB · Εμφανίσεις: 221
Επεξεργάστηκε από συντονιστή:

Chemwizard

Τιμώμενο Μέλος

Ο Γιάννης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 32 ετών, Καθηγητής κι έχει σπουδάσει στο τμήμα Χημείας Κρήτης (Ηράκλειο) και μας γράφει απο Ρόδος (Δωδεκάνησα). Έχει γράψει 3,379 μηνύματα.
Καλησπερα σε ολους!Ενδιαφερομαι να δωσω κατατακτηριες για το τμημα βιολογιας αθηνων.Γνωριζει κανεις που μπορω να βρω σημειωσεις ηλεκτρονικες ή φωτοτυπιες?Μενω κρητη και ειναι λιγο δυσκολο να ανεβω αθηνα.Εκτος αυτου τα συγγραματα που προτεινουν για διαβασμα κοστιζουν τουλαχιστον 400 ευρω!Ευχαριστω εκ των προτερων για την βοηθεια σας!

Απαντησα εκει που κανατε το ερωτημα και περιμενω απαντηση.
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

tanoulitsa

Νεοφερμένος

Η Τανια αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 31 ετών, Φοιτήτρια και μας γράφει απο Κερατσίνι (Αττική). Έχει γράψει 64 μηνύματα.
Παιδια γενικα θελω πληροφοριες για της κατατακτηριες. Απο ΤΕΙ σε ΑΕΙ πρεπει να βγαλεισ την σχολη για να δωσεις ακομα και αν ειναι η αντιστοιχη (ειμαι στο εμποριας και διαφημησης Τει Πατρας και θελω ΑΣΣΟΕ Μαρκετινγκ και επικοινωνιας).
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ12345

Νεοφερμένος

Η ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ12345 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Έχει γράψει 3 μηνύματα.
Ενδιαφέρομαι για το Τμήμα Αθήνας...παραλειψή μου..ειμαι απόφοιτη του τμήματος Μηχανικών Περιβάλλοντος..την ύλη την γνωρίζω..ωστόσο ψάχνω για σημειώσεις ή φωτοτυπίες ώστε να αποφύγω την αγορά των συγγραμάτων αυτών καθ' αυτών.. :) Σευχαριστώ παντως για τις πληροφορίες σου..
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

dodo9@start.bg

Νεοφερμένος

Ο dodo9@start.bg αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Έχει γράψει 4 μηνύματα.
Εχω περασει φετος σε ΤΕΙ Λογιστηκης υπαρχει δυνατοτηα μεσω κατακτακτηριων εξετασεων (νομιζω οτι δινονται μετα το δευτερο εξαμηνο) να μπω ΑΕΙ ?
 

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Top