Mhtsaras76
Νεοφερμένο μέλος
Ο Mhtsaras76 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 18 ετών και Μαθητής Γ' λυκείου. Έχει γράψει 39 μηνύματα.

06-05-24

15:12
Σπαω το κεφάλι μου εδώ και πολυ ωρα. Στις λύσεις δινει το iii σωστό. Εγω όμως πιστευω οτι είναι το ii. Αφου εχεις 160x10^6 στην αρχη της μςσοφασης τοτε σε ενα σωματικο θα εχεις και παλι τον ιδιο αριθμό. Αρα σε γαμετη το μισο δλδ το ii. Αμα ξερει κανεις ας μου εξηγησει γιατι είναι το (iii) και οχι το (ii) !!
nearos
Επιφανές μέλος
Ο Giorgos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 18 ετών και Μαθητής Γ' λυκείου. Έχει γράψει 9.533 μηνύματα.

06-05-24

16:14
Δε ξέρω αν λέω πίπες αλλα επείδη το χρωμόσωμα 7 είναι ζευγάρι δε θα είναι συνολικά 320 χ 10^6 ζ.β στη G1 ,αρα στο γαμέτη θα είναι μισός αυτου δηλαδηη 160χ10^6;Αφου εχεις 160x10^6 στην αρχη της μςσοφασης τοτε σε ενα σωματικο θα εχεις και παλι τον ιδιο αριθμό. Αρα σε γαμετη το μισο δλδ το ii.
Mhtsaras76
Νεοφερμένο μέλος
Ο Mhtsaras76 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 18 ετών και Μαθητής Γ' λυκείου. Έχει γράψει 39 μηνύματα.

06-05-24

16:21
Αα δε το χα σκεφτει ετσι φχαριστω βροδερΔε ξέρω αν λέω πίπες αλλα επείδη το χρωμόσωμα 7 είναι ζευγάρι δε θα είναι συνολικά 320 χ 10^6 ζ.β στη G1 ,αρα στο γαμέτη θα είναι μισός αυτου δηλαδηη 160χ10^6;
Panatha mono
Νεοφερμένο μέλος
Ο Panatha mono αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών και Φοιτητής. Έχει γράψει 76 μηνύματα.

06-05-24

18:14
Λεει του 7ου χρωμοσωματος,δηλαδη της μιας απο τις 2 χρωματιδες.Αρα και στις 2 χρωματιδες μαζι θα εχεις 320×10⁶ ζβ.Ο γαμετης παιρνει την μια χρωματιδα απο καθε ζευγος αρα θα εχει 160×10⁶.ζβ.Πονηρο,δεν λεω...Σπαω το κεφάλι μου εδώ και πολυ ωρα. Στις λύσεις δινει το iii σωστό. Εγω όμως πιστευω οτι είναι το ii. Αφου εχεις 160x10^6 στην αρχη της μςσοφασης τοτε σε ενα σωματικο θα εχεις και παλι τον ιδιο αριθμό. Αρα σε γαμετη το μισο δλδ το ii. Αμα ξερει κανεις ας μου εξηγησει γιατι είναι το (iii) και οχι το (ii) !!View attachment 132229
Mhtsaras76
Νεοφερμένο μέλος

06-05-24

18:19
Αα μαλιστα. Ευχαριστώ βροΛεει του 7ου χρωμοσωματος,δηλαδη της μιας απο τις 2 χρωματιδες.Αρα και στις 2 χρωματιδες μαζι θα εχεις 320×10⁶ ζβ.Ο γαμετης παιρνει την μια χρωματιδα απο καθε ζευγος αρα θα εχει 160×10⁶.ζβ.Πονηρο,δεν λεω...

nearos
Επιφανές μέλος
Ο Giorgos αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 18 ετών και Μαθητής Γ' λυκείου. Έχει γράψει 9.533 μηνύματα.

05-08-24

16:25
Τσακάλια μου "Ενα ώριμο m-RNA κωδικοποιέι 86 αμινοξέα. Κατα την μετάφραση αυτου του μορίου στο ριβόσωμα ειναι συνδεδεμένα δύο t-RNA που μπορούν να μεταφέρουν αντίστοιχα:
α. 5 και 2 αμινοξεα
β. 86 και 1 αμινοξεα
γ. 23 και 1 αμινοξέα
δ. 43 και κανενα αμινοξεα"
δε καταλαβαινω την ερωτηση, μπορει καποιος επισης να μου ψιλοεξηγησει τι γινεται;
α. 5 και 2 αμινοξεα
β. 86 και 1 αμινοξεα
γ. 23 και 1 αμινοξέα
δε καταλαβαινω την ερωτηση, μπορει καποιος επισης να μου ψιλοεξηγησει τι γινεται;
vanessa99
Δραστήριο μέλος
Η vanessa99 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Φοιτήτρια του τμήματος Νοσηλευτικής ΕΚΠΑ (Αθήνα). Έχει γράψει 555 μηνύματα.

05-08-24

17:56
Καλησπέρα!Τσακάλια μου "Ενα ώριμο m-RNA κωδικοποιέι 86 αμινοξέα. Κατα την μετάφραση αυτου του μορίου στο ριβόσωμα ειναι συνδεδεμένα δύο t-RNA που μπορούν να μεταφέρουν αντίστοιχα:
α. 5 και 2 αμινοξεα
β. 86 και 1 αμινοξεα
γ. 23 και 1 αμινοξέα
Θα κάνω μια ανάλυση, από αυτά που θυμάμαι (ελπίζω να είμαι σωστή, ήταν το φόρτε μου η βιολογία

Τώρα, α) καθε trna, έχει μια θέση που συνδέεται ένα αμινοξυ και β) δεδομένου ότι έχεις δύο trna, είσαι στη φάση που το ένα "κρατάει" την αλυσίδα και το άλλο "συνδέει" το αμινοξυ του σε αυτή, για να μπορέσει να "πάρει" την αλυσίδα και να φύγει το πρώτο.
Οπότε, φεύγει και το δ και το α
Και μένει το γ
*αν δεν είναι το γ, πες μου ότι είμαι λάθος, να το ξαναδώ

*αν έχεις απορία, επίσης πες μου*
nearos
Επιφανές μέλος

05-08-24

17:57
Eυχαριστώ παρα πολύ!
Α ΝΑΙ ΞΕΧΑΣΑ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΑ ΟΛΑ ΤΑ ΑΜΙΝΟΞΕΑ ΜΕ ΠΕΠΤΙΔΙΚΟ ΔΕΣΜΟ ΟΠΟΤΕ "ΚΡΑΤΩΝΤΑΣ ΕΝΑ ΚΟΥΒΑΛΑΕΙ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΜΑΖΙ ΠΩ
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:
Α ΝΑΙ ΞΕΧΑΣΑ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΑ ΟΛΑ ΤΑ ΑΜΙΝΟΞΕΑ ΜΕ ΠΕΠΤΙΔΙΚΟ ΔΕΣΜΟ ΟΠΟΤΕ "ΚΡΑΤΩΝΤΑΣ ΕΝΑ ΚΟΥΒΑΛΑΕΙ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΜΑΖΙ ΠΩ
vanessa99
Δραστήριο μέλος
Η vanessa99 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Φοιτήτρια του τμήματος Νοσηλευτικής ΕΚΠΑ (Αθήνα). Έχει γράψει 555 μηνύματα.

05-08-24

18:00
Eυχαριστώ παρα πολύ!
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:
Ναι αυτό ακριβώς. Το ένα τα κουβαλάει όλα και το άλλο συνδέει το δικό του και παίρνει το" βάρος" στη πορεία
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 62 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- Panatha mono
- chester20080
- Αντωνία
- panosT436
- Marianna.diamanti
- woasibe
- Vera
- ioanna2007
- Dim_99
- Corfu kitty
- MrDna
- BatGuin
- suaimhneas
- kost28
- Hased Babis
- Coconut201
- bibliofagos
- despoina13
- Reader
- marikakitsou16
- Scandal
- sachinidou
- sophiaa
- Help :)
- Indecisive2
- BiteTheDust
- thepigod762
- MR WHITE
- MrDragonboy
- βάτραχος
- Enhypen
- neurogirl
- Farmakopoios
- Joji
- Than003
- Marel
- soleilst
- Mhtsaras76
- AggelikiGr
- constansn
- eukleidhs1821
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.