Καλησπέρα!
Είδα την συζήτηση σας και ειναι το θεμα που με αφορά.Δεν γνωρίζω πως δουλεύει το site και δεν ξερω αν θα μπορέσει να μου απαντήσει κανεις τωρα(το 2020 επειδή η συζήτηση έγινε το 2011)
Αυτήν την σχολική χρονιά θα παω 2α λυκείου και σκέφτομαι να σπουδάσω στο εξωτερικό.Οι χώρες που εχω σκεφτεί ειναι ο Καναδάς,η Αμερική,η Νέα Ζηλανδία, η Αγγλία και η Αυστραλία.Δεν είμαι σίγουρος ακόμη με τι ακριβώς θελω να ασχοληθώ αλλα σκέφτομαι για κατι που να εχει σχέση με την ιατρική ή την τεχνολογία, κατι πιο σιγκεκριμένο biomedical engineering(αλλά δεν είμαι σίγουρος ακόμα).
Αυτά που θέλω να ρωτήσω ειναι:
Πρώτων, γίνεται να πάω σε πανεπιστήμιο εξωτερικού μόνο με το απολυτήριο λυκείου και με τις παννελήνιες που θα δώσω; Φυσικά μιλάω για το ότι θα έχω καλους βαθμούς, πανω απο 19. Ή θα πρέπει να παρακολουθήσω τα a levels ή τα αντίστοιχα προγράμματα για την κάθε χώρα για να με αποδεχτούν; Σε αυτήν την πέριπτωση τα πανεπιστήμια του εξωτερικού θα μου ζητήσουν και τους βαθμούς του λυκείου(το απολυτήριο με τις παννελήνιες) ή τους αρκούν αυτα τα προγραμματα;
Δεύτερον, είναι και το οικονομικό θέμα καθώς για να σπουδάσει κανείς στο εξωτερικό ειναι πολύ ακριβό. Γνωρίζει κανεις από εσάς άμα υπάρχουν κάποιες υποτροφίες που θα μπορέσω κάπως να κερδίσω; Ή τι είναι αυτα που πρέπει να έχω να να κερδίσω κάποια υποτροφία(π.χ. καλούς βαθμούς στο λύκειο).
Ευχαριστώ για τον χρόνο σας και αν κάποιος γνωρίζει κατι για αυτα που έγραψα θα τον ευχαριστούσα πολύ για την απάτνηση του.
Επίσης δεν ειμαι 24 όπως γράφει το site αλλά 16.