Όχι ότι το τηρούν όλοι οι καθηγητές αυτό... έχει τύχει να γράψω και 5 διαγωνισματα τη βδομάδα, στην τρίτη γυμνασίου... πάντως μπράβο μας, αν φτάσανε παιδιά 13-14 χρονών να λένε "δεν αντέχω άλλο" και κανείς μας δεν κάνει τίποτα (σαν τι θα μου πείτε τώρα και δίκιο θα 'χετε) τι να πω... οι παλιοι καθηγητές μπορεί να μην πήγαιναν φροντηστήρια, μπορεί τα παιδιά τους να μην πήγαν ούτε αυτά, ή να μην ασχολούνται με τα παιδιά τους αρκετά για να ξέρουν πως είναι να είσαι μαθητής της 2βάθμιας στις μέρες μας, πάντως ώρες ώρες είναι αδικαιολόγητοι... φέτος, κάπου στις αρχές του Οκτώβρη μας έβαλε η θεολόγος εργασία (του στιλ ψάχνω πληροφορίες), την οποία όμως ήθελε να την γράψουμε όλη εμείς, δεν ήθελε copy paste ούτε μια πρόταση θα το θέσω διαφορετικά... με ρωτάς εμένα κυρά μου που άρχισα φροντηστήρια απο τον Αύγουστο, που πάω 2α Λυκείου, είμαι θετική κατεύθυνση και δίνω και proficiency αν έχω το χρόνο και τη διάθεση, όχι να ψάξω και να επεξεργαστώ πληροφορίες, αλλά να ανοίξω υπολογιστή? ειδικά τον πρώτο καιρό που ήταν χρόνος προσαρμογής (διότι πέρυσι είχα μόνο μαθηματικά και αγγλικά απο φροντιστήρια) και κάνω ακόμα πειράματα με το πρόγραμμα μελέτης μου? τι με νοιάζει εμένα τώρα η θέση της γυναίκας στο ισλάμ, η αρχαία ελληνική θρησκεία, οι επιστημονικές θεωρίες σε σύγκριση με την θρησκευτική αντίληψη κι ένα σωρό άλλα? Δε λέω, είναι ενδιαφέροντα θέματα, αλλά όχι τώρα... γιατί να κάθομαι να παπαγαλίζω τρεις και 4 σελιδες θρησκευτικά και ιστορία όταν θα μπορούσα κάλλιστα να κάτσω να καλύψω κενά σε κάποιο μάθημα κατεύθυνσης? αλλά, βρήκανε μια καραμένα και την πιπιλάνε συνέχεια... βαθμοί, βαθμοί και πάλι βαθμοί... ναι, ο βαθμός που θα μου βάλει στο τετράμηνο η θεολόγος θα καθορίσει την υπόλοιπη ζωή μου, θα με περάσει στο πανεπιστήμιο και θα μου βρει δουλειά αύριο μεθαύριο...