Η πειρατεία σκοτώνει τη μουσική, τον κινηματογράφο, της εταιρείες λογισμικού και άλλα..
Είμαστε σοβαροί?? Οι τιμές που θέτουν οι εταιρείες σκοτώνουν τα προΪόντα τους. για να αγοράσεις λειτουργικό θες 100-120E..έλεος.
Έπειτα εάν αγοράζεις αυθεντικά όλα τα προγράμματα που χρειάζεσαι ως απλος χρήστης, τότε χρειάζεσαι ένα χιλιάρικοΕ σε προγράμματα.
Αν από την άλλη θες να δεις πολλές ταινίες, το σίγουρο είναι πως δεν έχεις τη δυνατότητα(και οικονομική, αλλά και όσον αφορά το χρόνο) για να πας σινεμα.
Κατά τη γνώμη μου, οι εταιρείες που παράγουν αυτά τα προιόντα αφήνουν επίτηδες την πειρατεία να εξελιχθεί, αφού δεν θα ήτανν δύσκολο να βρεθούν οι διαχειριστές των torrentάδικων..Ο λόγος για τον οποίο το κάνουν αυτό είναι η διαφήμιση, αφού όταν ένας χρήστης έχει αποκτήσει γνώσεις για ένα πρόγραμμα, τότε όταν βρεθεί σε μια εταιρεία(οι εταιρείες συνήθως αγοράζουν αυθεντικό λογισμικό) θα προτείνει αυτό και συνεπώς η εταιρεία παραγωγής θα έχει τεράστια κέρδη...
όσον αφορά τις ταινιες τώρα... ο κόσμος πάει σινεμά.. τις νοικιάζει από video club.. αλλά ρε φίλε θέλει τη συλλογή του ο τύπος, Θα αγοράσει όλες τις ταινίες σε DVD??εξάλλου οι σινεμάδες(ωραία λέξη, ε??) μια χαρά δουλεύουν, οι ταινίες που το αξίζουν τουλάχιστον.. Προσωπικά θεωρώ τα video lub παντελώς άχρηστα, αφού μέχρι τώρα έκαναν μια ανύπαρκτη εξυπηρέτηση, να προσφέορουν δλδ ταινίες που έχουν συμπληρώσει 5-6 μήνες από την κυκλοφορία τους. Εγώ σα πολίτης θα μπορούσα να περιμένω και 5 μήνες για να την αγοράσω από εφημερίδα και όχι για να την νοικιάσω....
Αυτη ηταν η άποψή μου...
Αααααααα. Τώρα θυμήθηκα κάτι άλλο. το καλοκαίρι διάβαζα το βιβλίο 1984 του george orwell, στο οποίο ο συγγραφές περιγράφει πως φαντάζεται το μακρινό μέλλον( το έργο γράφτηκε το 1948/9). Σε αυτό το μακρινό μέλλον, έχει δημηουργηθεί ένα κράτος που ελέγχεται από ένα πρόσωπο, τον Μεγάλο αδελφό,που δεν γνωρίζουμε αν υπάρχει σαν άνθρωπος. Σε αυτό το κράτος επικρατεί ένα ολοκληρωτικό καθεστώς, στο οποίο οι πολίτες ελέγχονται από τις τηλεοθόνες(τηλεοράσεις οι οποίες σε παρακολουθούν και σε ενημερώνουν για τα τεκταινόμενα) και δεν έχουν ελευθερία σκέψης(!), πόσο μάλλον λόγου. Αφήνοντας την φαντασία μου να οργιάσει, βλέπω αυτό να συμβαίνει στο δικό μας μέλλον, έτσι και τεθούν "φραγμοί" στο διαδίκτυο.
Ίσως πάλι αυτή η κίνηση με το SOPA να είναι αιτία να προκληθούν εξεγέρσεις, να ριχτεί λίγο λαδάκι στη φωτιά και κατόπιν να ακολουθήσει πόλεμος..
ε βέβαια, γιατί πόσα χρόνια έχει να συμβεί κανας βαρβάτος πόλεμος? πώς θα ανέβει η τιμή του πετρελαίου??
το ξέρω έιναι καρα-καρα-παρατραβηγμένο σενάριο, αλλά αυτά έχει η εφηβεία!!