Καλά, ίσως η λέξη "απελπισία" να είναι υπερβολική. Σε ένα ελάχιστο βαθμό, ωστόσο, περιγράφει την κατάστασή μου.
Είμαι στο πεδίο των ανθρωπιστικών. Δεν έχουν βγει τα αποτελέσματα των εξετάσεων, αλλά - με κάθε επιφύλαξη - με όσα έχω γράψει περνάω στην νομική Αθήνας, όπου και μένω.
Η νομική δεν ήταν ποτέ ένα πηγαίο όνειρο για το μέλλον μου. Τέθηκε από μια καθηγήτριά μου ως επιλογή επειδή είχα καλούς βαθμούς. Έτσι, λόγω οικογενειακών και "κοινωνικών" προσδοκιών, λόγω των φιλοδοξιών εξαιτίας των βαθμών, ίσως λόγω του κύρους (ναι γελάμε όλοι αντάμα), την έθεσα ως στόχο.
Γενικά, δεν έχω ιδέα τι θέλω από την ζωή μου. Ξέρω μόνο ότι τα μαθήματα της φιλολογίας με ενδιαφέρουν και είμαι σχετικά καλός σε αυτά. Γι' αυτό και πήγα θεωρητική. Βέβαια, ξέρω ότι το να θαυμάζω κάποιους καθηγητές μου που υπήρξαν πρότυπα για μένα δεν σημαίνει ότι κι εγώ θα λατρέψω την φιλολογία ή ότι ο ενθουσιασμός μου θα είναι ανάλογος με τον δικό τους. Δεν μου αρέσει που το παραδέχομαι, αλλά μάλλον βλέπω τα πράγματα ρομαντικά.
Εν πάσει, περιπτώσει, θα αντέξω την νομική για τέσσερα χρόνια που θα μου ανοίξει, όμως, τόσες προοπτικές ή να πασχίσω για την φιλολογία που - ίσως - να με ενθουσιάζει παραπάνω;