μικρε χωρες χωρις μεγαλες επενδυσεις και πολλα εργατικα χερια...εχουν βγαλει ταλαντουχους προγραμματιστες ,εχουν δημιουργησει εταιρειες που δωσανε δουλεια και φορους...
η ελλαδα ως μικρη χωρα πρεπει να επενδυσει στην πληροφορικη παιδεια ηδη απο μικρη ηλικια,πρεπει να παρεχεται αυτη με συστηματικο τροπο ,να δινει ερεθισματα αλλα και γνωσεις
εγω θα ελεγα πρεπει να υπαρχει και μαθημα διαχειρισης του ελευθερου χρονου στο διαδικτυο..του πως και του τι...διαπαιδαγωγησης πανω στην σωστη χρηση του
το να πουμε καταργειται η πληροφορικη αντι να την καλλιεργησουμε περαιτερω και ουσιαστικα ειναι σαν να γυρναμε αιωνα(προς τα πισω)
α κατι για τα μαθηματικα...ναι οκ τα μαθηματικα καλλιεργου την σκεψη και την λογικη...εγω ημουν αριστος σε αυτα,αλλα οταν καταπιαστηκα με τον προγραμματισμο,ειχαν την αισθηση πως απασχολουμαι με μια πολυ διαφορετικη νοο--τροπια...ιδιως η σειριακη λογικη σε πολλες των περιπτωσεων μου ηταν εντελως ξενος τροπος σκεψης...ναι υπαρχουν μαθηματικα,ιδιως η boole,αλλα η πληροφορικη σε παει παραπερα και σε παρεχει γνωσεις που μπορουν να ενεργοποιησουν ΑΜΕΣΑ μια υποστηριξη στο ταλεντο ενος μαθητη,αμεσα τις επιλογες ακομα και στον ελευθερο χρονο...που μπορει να δωσει διεξοδο...
αν απο τους εκατο που χαζολογουν στον ελευθερο χρονο τους στο διαδικτυο σε fc κτλ μπορεσουμε να δωσουμε τα ερεθισματα να κινησουμε το ενδιαφερον εστω στους 5 μεσω της εκπαιδευτικης οργανωμενης διαδικασιας για τον προγραμματισμο κτλ,αυτο θα ηταν ενα κερδος για τα ιδια τα παιδια και γω θα ελεγα μετα και για την ιδια την κοινωνια...
μιλαω παντα για ελευθερο χρονο οταν αναφερομαι στο σχολειο φυσικα...και εδω ειναι που πρεπει να αγκαλιαζει τον μαθητη ενα μαθημα διαπαιδαγωγησης σωστης χρησης και κατανομης του χρονου του καθημερινου,αλλα θα ελεγα δειχνει απαραιτητο και ενα δικαιο πληροφορικης...ο κοσμος αλλαζει και η Ελλαδα παραμενει ουραγος...με λογικες παρελθοντικες
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 12 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.