Αξίζει η Δραματική σχολή του Ωδείου Αθηνών;

Monsieur

Νεοφερμένο μέλος

Η Monsieur αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Φοιτήτρια. Έχει γράψει 62 μηνύματα.
Ξέρω ότι έχει όνομα, μετά τις κρατικές αλλά έχει χαλάσει η εντύπωση μου. Νιώθω ότι για να εισαχθείς βασικό κριτήριο είναι να είσαι εμφανίσιμος και μετά παίζουν ρόλο όλα τα υπόλοιπα. Τύπου μοντέλα που λόγω ηλικίας στρέφονται στην υποκριτική. Εστιάζουν δηλαδή στην εμφάνιση. Αν είσαι ψηλή ξανθία γαλανομάτα σε περνάνε δίχως δεύτερες σκέψεις. Το έχω στο μυαλό μου στο ίδιο επίπεδο με τον Ίασμο. Ό,τι βγάζει ηθοποιούς τηλεόρασης/σαπουνόπερας. Κάνεις κυρίως δημόσιες σχέσεις. Και το υλικό που παίρνουν δεν είναι καλό. Κάνω λάθος; Έχει σπουδάσει κανείς εκεί;

Εστιάζουν δηλαδή στην εμφάνιση.
Ναι. Μην ρωτάς τίποτα άλλο.

Το ωδείο δεν έχει προσφέρει ούτε έναν ηθοποιό, ας τον πω ποιοτικό. Ασε που είναι και 4 χρόνια, ενώ όλες οι άλλες είναι 3. Και 3 φάσεις για να μπεις.

Δεν πάτησα ποτέ για εξετάσεις. Οι σχολές που αξίζουν είναι Εθνικό (έχει και το όνομα), Κρατικό Θεσσαλονίκης, αρμενης και Κουν (από άποψη καθηγητών).

Έχεις εμπειρία προσωπική από το Ωδείο; Εγώ αυτήν την εντύπωση απέσπασα αλλά δεν ξερω αν είμαι προκατελειμμένη. Τι έχεις ακούσει;

Έχεις εμπειρία προσωπική από το Ωδείο; Εγώ αυτήν την εντύπωση απέσπασα αλλά δεν ξερω αν είμαι προκατελειμμένη. Τι έχεις ακούσει;
Ο καθένας έχει άλλα γούστα στις δραματικές. Ναι έχω πολλούς φίλους μου που πέρασαν, έχω φίλες μου που είχαν ταλενταρα και δεν πέρασαν ωδείο και πέρασαν εθνικό φαντάσου😂

Αλλά και μόνο που είναι 4 χρόνια για εμένα είναι χ. Γενικά όπου ακούς πολλά φρου φρου κι αρώματα για σχολές, μακριά.

Εξακολουθώ να πιστεύω ότι η πιο σοβαρή δραματική είναι το εθνικό. Οι ίδιοι καθηγητές εδώ και χρόνια, τα ίδια μαθήματα που δεν αλλάζουν από γενιά σε γενιά. Ουτε εντυπωσιασμούς ούτε μλκιες προγράμματα που κάνουν οι περισσότερες. Απλή καθαρή δραματική σχολή.

Ναι αλλά οι θέσεις στο Εθνικό είναι 8. Και ξέρουμε αν είναι αξιοκρατικές; Δηλαδή αν δεν μπει ένα παιδί παρατάει το θέατρο; Ποιες άλλες επιλογές έχει για να λάβει μια αξιοπρεπή θεατρική εκπαίδευση; Πχ τότε το περιστατικό με την Μαρίνα Σπανού. Δεν λέω ότι η κοπέλα δεν μπορεί να μπήκε με την αξία της, αλλά μαμά καθηγήτρια στην σχολή, μπαμπάς απόφοιτος της σχολής, νονός καθηγητής στην σχολή και πέρασε στα 17-18 με την πρώτη, και δεν την έχουμε δει ποτέ να παίζει πουθενά, που την βάπτιζαν τότε " υποκριτικό ταλέντο". Εσύ έχεις σκεφτεί εναλλακτικές πέρα απο εθνικό και κρατικό;

Για το Ωδείο τι λένε οι φίλοι σου; ευχαριστημένοι;

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back