Αν όχι ιατρική τότε τι; Χημικό - χημικών μηχανικών;

angrylook

Νεοφερμένο μέλος

Ο angrylook αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 18 ετών και Μαθητής Γ' λυκείου. Έχει γράψει 4 μηνύματα.
Φέτος δίνω από το 3ο πεδίο με στόχο ιατρική ή εναλλακτικά οδοντιατρική.Όταν σκεφτόμουν ποια κατεύθυνση να επιλέξω υπερίσχυσε η νοοτροπία θα κυνηγήσω το όνειρό μου και αν δεν βγει θα πάω χημικό(μου αρέσει η χημεία και κάποια κέντρα επαγγ προσ λέγανε ότι έχει πολλές προοπτικές-περισσότερες από το βιολογικό). Το θέμα είναι ότι παρόλο που η αρέσκειά μου για εργασία σε ένα εργαστήριο ή στην έρευνα με παραπέμπουν σε σχολές χημείας και βιολογίας ως εναλλακτικές,ακούω από πολλούς αρνητικά σχόλια με αποτέλεσμα να μην ξέρω αν όντως θέλω να τις δηλώσω. Ακόμη σε βιομηχανικό επίπεδο διαβάζω ότι αποκατάσταση έχουν οι χημικοί μηχανικοί,επάγγελμα που λόγω κατεύθυνσης δεν μπορώ να επιλέξω.Για αυτό έχω αγχωθεί για το τι θα κάνω αν δεν περάσω ιατρική. Υπάρχει κάποιος από εσάς ή φίλος σας αποφοίτους χημικού ή βιολογικού που δεν έμεινε για πάντα στην εκπαίδευση;Σέβομαι και δεν υποτιμώ το επάγγελμα αλλά δεν θέλω να το ακολουθήσω για το υπόλοιπο της ζωής μου,περισσότερο όχι στην δευτεροβάθμια. Έχω μιλήσει με συγγενικό πρόσωπο που ασκεί το επάγγελμα και για αυτό έχω αποκλίσει την νοσηλευτική.Εσείς ποιες άλλες σχολές θα προτείνατε και γιατί;

Τελευταία επεξεργασία:

Hased Babis

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Μπάμπης Παπαθανασίου αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 21 ετών, Φοιτητής και μας γράφει από Καστοριά (Καστοριά). Έχει γράψει 969 μηνύματα.
Υπάρχουν και τα τμήματα Επιστήμης Υλικών σε Ηράκλειο και Πάτρα, που περνάνε κανονικότατα από το πεδίο σου. Στο εξωτερικό αναγνωρίζεται ως Bachelor in Engineering.

Huener

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η Huener αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι Φοιτήτρια του τμήματος Ιατρικής ΕΚΠΑ. Έχει γράψει 137 μηνύματα.
Φέτος δίνω από το 3ο πεδίο με στόχο ιατρική ή εναλλακτικά οδοντιατρική.Όταν σκεφτόμουν ποια κατεύθυνση να επιλέξω υπερίσχυσε η νοοτροπία θα κυνηγήσω το όνειρό μου και αν δεν βγει θα πάω χημικό(μου αρέσει η χημεία και κάποια κέντρα επαγγ προσ λέγανε ότι έχει πολλές προοπτικές-περισσότερες από το βιολογικό). Το θέμα είναι ότι παρόλο που η αρέσκειά μου για εργασία σε ένα εργαστήριο ή στην έρευνα με παραπέμπουν σε σχολές χημείας και βιολογίας ως εναλλακτικές,ακούω από πολλούς αρνητικά σχόλια με αποτέλεσμα να μην ξέρω αν όντως θέλω να τις δηλώσω. Ακόμη σε βιομηχανικό επίπεδο διαβάζω ότι αποκατάσταση έχουν οι χημικοί μηχανικοί,επάγγελμα που λόγω κατεύθυνσης δεν μπορώ να επιλέξω.Για αυτό έχω αγχωθεί για το τι θα κάνω αν δεν περάσω ιατρική. Υπάρχει κάποιος από εσάς ή φίλος σας αποφοίτους χημικού ή βιολογικού που δεν έμεινε για πάντα στην εκπαίδευση;Σέβομαι και δεν υποτιμώ το επάγγελμα αλλά δεν θέλω να το ακολουθήσω για το υπόλοιπο της ζωής μου,περισσότερο όχι στην δευτεροβάθμια. Έχω μιλήσει με συγγενικό πρόσωπο που ασκεί το επάγγελμα και για αυτό έχω αποκλίσει την νοσηλευτική.Εσείς ποιες άλλες σχολές θα προτείνατε και γιατί;
Θα σου πω τη δική μου εμπειρία: έδωσα πέρυσι ('24) πρώτη φορά πανελλήνιες, πέρασα βιολογικό (ενώ περνούσα σε όλες τις σχολές εκτός ιατρικής που ήταν ο στόχος μου). Φέτος ξαναέδωσα και πέρασα ιατρική. Πηγαίνοντας στα εργαστήρια του βιολογικού στο πρώτο εξάμηνο και μιλώντας με καθηγητές του τμήματος, αλλά και με φοιτητές μεγαλύτερων ετών από βιολογικό, φαρμακευτική και χημικό, μπορώ να σου πω με σιγουριά ότι οι απόφοιτοι και των τριών σχολών έχουν αρκετά καλές προοπτικές αποκατάστασης στην αγορά εργασίας. Ειδικά η φαρμακευτική και το χημικό προτιμώνται δικαίως από πολλούς, γιατί η ανάγκη για επιστήμονες αυτών των πεδίων είναι πολύ μεγάλη, αφού μπορούν να απορροφηθούν σε τομείς, όπως τα υλικά, τα τρόφιμα, τα καλλυντικά, τα φάρμακα, την εκπαίδευση κλπ. Η βιολογία, πράγματι, δεν έχει άνθιση στην Ελλάδα, αλλά αν το κυνηγήσεις, σίγουρα θα βρεις αυτό που σου ταιριάζει από όλες τις απόψεις. Το χημικό και η φαρμακευτική είναι διαμάντια, πάντως, γιατί οδηγούν εύκολα στη βιομηχανία, ένας δρόμος που έχει πάντα πολλά να προσφέρει. Η ιατρική, τέλος, είναι ένας δρόμος μακρύς, απαιτητικός και δύσβατος. Δεν είναι απλώς ένα επάγγελμα, είναι ίσως το μέγιστο λειτούργημα και θα πρέπει, πραγματικά, να το θέλεις πολύ και να είσαι απόλυτα βέβαιος και συνειδητοποιημένος για αυτό. Εδώ εγώ που πέρασα φέτος και το είχα όνειρο από μικρό παιδί, έχω σίγουρα τις αμφιβολίες μου, όπως όλοι μας, αλλά είναι κάτι μέσα μου που μου λέει ότι δεν θα μπορούσα να ακολουθήσω κάτι άλλο. Αν πράγματι σε ενδιαφέρει το ερευνητικό/εργαστηριακό κομμάτι, η φαρμακευτική και το χημικό είναι, μάλλον, οι πιο σοφές επιλογές με αξιόλογη αποκατάσταση.

Τελευταία επεξεργασία:

Sotiris 12

Νεοφερμένο μέλος

Ο Sotiris 12 αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 19 ετών και Φοιτητής του τμήματος Μηχανικών Η/Υ & Πληροφορικής Πατρών. Έχει γράψει 98 μηνύματα.
1.Φαρμακευτικη
2.Χημικο.

redpointer

Δραστήριο μέλος

Ο redpointer αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Πτυχιούχος. Έχει γράψει 412 μηνύματα.
Φυσικοθεραπεια επισης πολυ καλο.

tan07

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο tan07 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής του τμήματος Ιατρικής ΔΠΘ. Έχει γράψει 155 μηνύματα.
το χημικό είναι μια σχολή που έχει πολλές επαγγελματικές διεξόδους και στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, με σχεδόν μηδενική ανεργία σε αντίθεση με το Βιολογικό που έχει μεγάλο ποσοστό ανεργίας, οπότε προτίμησε την!

Dr.Katalyst

Νεοφερμένο μέλος

Η Dr.Katalyst αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένη. Είναι 24 ετών και Πτυχιούχος του τμήματος Χημείας Πατρών. Έχει γράψει 7 μηνύματα.
Πρόσφατα αποφοίτησα από το χημικό, οπότε (αν και biased) πιστεύω είναι μια εξαιρετική επιλογή. Οι περισσότεροι συμφοιτητές μου, μετά το μεταπτυχιακό, απορροφήθηκαν στη βιομηχανία, βέβαια και χωρίς μεταπτυχιακό πολλοί βρήκαν δουλειά άμεσα (για Αττική, επαρχία είναι σχεδόν μονόδρομος η εκπαίδευση τις περισσότερες φορές για ευνόητους λόγους). Ποσοστιαία, λίγους ξέρω να έχουν στραφεί στην εκπαίδευση, στα μεγάλα αστικά κέντρα.
Και το θετικό με τη σχολή αυτή, είναι πως σου ανοίγει πολλές πόρτες. Μπορείς να δουλέψεις σε αναλυτικό εργαστήριο, στα φάρμακα, στα καλλυντικά, τα κρασιά, βιομηχανική παραγωγή, τρόφιμα κλπ.
Ξέρω πολλά άτομα που έχασαν τη φαρμακευτική, και τελικά έμειναν ευχαριστημένοι με το χημικό, καθώς οι περισσότεροι όταν μπαίνουν δεν μπαίνουν επειδή θέλουν να ανοίξουν φαρμακείο, αλλά «για την έρευνα» (το οποίο μπορείς να κάνεις και από χημικό και από βιολογικό κλπ). Άσε που είναι πολύ κοστοβόρα υπόθεση το φαρμακείο - οι περισσότεροι είναι υπάλληλοι μια ζωή. Αν έχεις δικό σου φαρμακείο ωστόσο, από γονείς, δαγκωτό φαρμακευτική.

Από βιολογικό, επειδή γνωρίζω διάφορα άτομα, οι περισσότεροι δυστυχώς έχουν στραφεί στην εκπαίδευση (ή στις κατατακτήριες), οπότε εφόσον δεν σε ενδιαφέρει καθόλου, δε θα σου το πρότεινα. Δεν υπάρχει αγορά, όπως για χημικούς & φαρμακοποιούς. Σίγουρα μπορείς να κάνεις κάτι διαφορετικό, αλλά θέλει πολύ κυνήγι από μεριάς σου.

Οπότε γενικά, από τις 3 επιλογές:
1. Φαρμακευτική/Χημικό (με πολλές παραμέτρους, πχ αν έχεις έτοιμο φαρμακείο, αν σου αρέσει περισσότερο το οργανικό/βιπχημικό κομμάτι κλπ)
2. Βιολογικό

Αναφορικά με τους Χημικούς Μηχανικούς, πρώτα από όλα είναι Μηχανικοί. Δεν ξέρω πολλά από τον κλάδο, αλλά το ατού τους, όπως και σε κάθε σχολή μηχανικών είναι οι «υπογραφές» που βάζουν, από όσο ξέρω. Δεν κάνουν τη δουλειά του χημικού (και σίγουρα το αντίστροφο). Οι απολαβές για αυτό είναι και μεγαλύτερες, οπότε εάν ήταν επιλογή, ναι, θα σου έλεγα να βάλεις χημικό μηχανικό πρώτο, ωστόσο όταν θα βγεις στην αγορά εργασίας, ως χημικός, μη φοβάσαι πως «ο χημ μηχ θα σου πάρει τη δουλειά». Κατά βάση, κάνουν διαφορετικές δουλειές σε μια βιομηχανία, και χρειάζονται και οι δύο.

Τελευταία επεξεργασία:

Xryssa

Νεοφερμένο μέλος

Η Xryssa αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 61 ετών και Γονιός Φοιτητή. Έχει γράψει 30 μηνύματα.
Ξέρω κάμποσα άτομα που τελείωσαν βιολογικό. Δύο κορίτσια συνέχισαν ιατρική στην Κύπρο, δύο αγόρια ξεκίνησαν μεταπτυχιακό στο τμήμα πληροφορικής του ΕΚΠΑ για να το γυρίσουν σε ai, μια ξεκίνησε φροντιστήριο για κατατακτήριες στην ιατρική, γενικά κανεις δεν βρήκε δουλειά στο αντικείμενο και ψάχνονται για κάτι περαιτέρω, μακριά από βιολογικό, να προτιμήσεις το χημικό που έχει πολλές προοπτικές σε πολλούς τομεις

ch2006

Νεοφερμένο μέλος

Ο ch2006 αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής του τμήματος Χημείας Ιωαννίνων. Έχει γράψει 37 μηνύματα.
Αρχικά καλή επιτυχία!
Οπλίσου με υπομονή και αισιοδοξία γιατί όλες οι σχολές που ανέφερες χρειάζονται γερές βάσεις και ικανοποιητικό - έως άριστο - βαθμό στις Πανελλήνιες... Όσον αφορά την επαγγελματική αποκατάσταση των επαγγελμάτων αυτών, θα σου πω μια γνώμη για το καθένα.
Η ιατρική είναι ένας δρόμος μακρύς και δύσκολος. Δεν είναι ένα απλό επάγγελμα, είναι λειτούργημα και πρέπει -εκτος από το να γράψεις άριστα- να το έχεις κιόλας, δεδομένου ότι δεν κάνουν όλοι οι άνθρωποι για αυτή τη δουλειά...
Επαγγελματική αποκατάσταση: οι γιατροί είναι πάντα χρήσιμοι και δυσεύρετοι (ανάλογα και την ειδικότητα βέβαια), οπότε η δουλειά είναι σίγουρη, είτε στον ιδιωτικό είτε στον δημόσιο τομέα (με τις δυσκολίες που έχει ο κάθε τομέας φυσικά). Εάν είναι το όνειρό σου όπως λες και νιώθεις ότι ταιριάζεις στο λειτούργημα αυτό, τότε κυνήγησε το μέχρι τέλους!

Το χημικό προϋποθέτει να σου αρέσει αρκετά η χημεία και να το επιλέξεις συνειδητά επειδή το γουστάρεις, αλλιώς θα σου φανεί βουνό. Μην το βάζεις σαν εναλλακτική λύση γιατί απέχει αρκετά από την ιατρική, δεν είναι βιολογία, είναι διαφορετικό πράγμα...
Επαγγελματική αποκατάσταση: υπάρχουν αρκετές επιλογές αν σου αρέσει ο πάγκος και τα εργαστήρια. Μπορείς να δουλέψεις σε φαρμακευτικές εταιρείες, εταιρείες πετρελαίου, στα ποτά, σε αναλύσεις τοξικολογικού περιεχομένου σε νοσοκομεία κλπ. Μπορείς επίσης να δουλέψεις και στην εκπαίδευση. Στο χημικό η εκπαίδευση δεν είναι μονόδρομος, έχεις επιλογές δηλαδή!

Η φαρμακευτική είναι επίσης μια εξαιρετική επιλογή, με την προϋπόθεση να σου αρέσει η φαρμακοβιομηχανία! Είναι κάτι πιο ειδικό γιατί ασχολείσαι αποκλειστικά με τα φάρμακα.
Επαγγελματική αποκατάσταση: εάν σου αρέσει η σταθερότητα τότε το να αποκτήσεις δικό σου φαρμακείο νομίζω πως είναι η κατάλληλη επιλογή. Εάν σου αρέσει η έρευνα και η παρασκευή φαρμάκων περισσότερο, τότε θα ακολουθήσεις την εργασία σε φαρμακευτικές. Μια χαρά αποκατάσταση έχει, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με αυτό.

Τώρα το Βιολογικό... Είναι ιδιαίτερη περίπτωση. Είναι μια επιστημάρα η οποία εδώ στην Ελλάδα αδικείται. Παρόλα αυτά , αν έχεις πάθος με την βιολογία και δε σε ενδιαφέρει τόσο να είσαι πολύ καλά οικονομικά, μπορείς να το επιλέξεις! Επίσης, αν έχεις πάθος με αυτό και ταυτόχρονα θες να είσαι και πολύ καλά οικονομικά, τότε υπάρχει και η περίπτωση του εξωτερικού...
Επαγγελματική αποκατάσταση: συνήθως η εκπαίδευση είναι μονόδρομος... Οι βιολόγοι (πλην των μοριακών) δεν έχουν κατοχυρωμένα επαγγελματικά δικαιώματα και στα εργαστήρια τους "τρώνε" τις θέσεις οι χημικοί και άλλοι επαγγελματίες.

Ρίξε μια ματιά και στις παρακάτω σχολές:
-μοριακής βιολογίας
-βιοτεχνολογίας / βιοχημείας
-βιοϊατρικών επιστημών
-βιολογικων εφαρμογών και τεχνολογιών

Και ΜΗ ΣΤΑΜΑΤΑΣ ΝΑ ΨΑΧΝΕΙΣ!!! Δες τι πραγματικά σου ταιριάζει και αποφάσισε. Έχεις χρόνο!

angrylook

Νεοφερμένο μέλος

Ο angrylook αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 18 ετών και Μαθητής Γ' λυκείου. Έχει γράψει 4 μηνύματα.
Τώρα το Βιολογικό... Είναι ιδιαίτερη περίπτωση. Είναι μια επιστημάρα η οποία εδώ στην Ελλάδα αδικείται. Παρόλα αυτά , αν έχεις πάθος με την βιολογία και δε σε ενδιαφέρει τόσο να είσαι πολύ καλά οικονομικά, μπορείς να το επιλέξεις! Επίσης, αν έχεις πάθος με αυτό και ταυτόχρονα θες να είσαι και πολύ καλά οικονομικά, τότε υπάρχει και η περίπτωση του εξωτερικού...
Επαγγελματική αποκατάσταση: συνήθως η εκπαίδευση είναι μονόδρομος... Οι βιολόγοι (πλην των μοριακών) δεν έχουν κατοχυρωμένα επαγγελματικά δικαιώματα και στα εργαστήρια τους "τρώνε" τις θέσεις οι χημικοί και άλλοι επαγγελματίες.
Απ'ότι βλέπω πολλά μεταπτυχιακά που ήθελα να κάνω από βιολογικό όπως νευροεπιστήμες,βιοπληροφορική,ιατρική πληροφορική και άλλα παρόλο που οργανώνονται κυρίως από τμήματα βιολογίας ή ιατρικής δέχονται και φοιτητές από χημικό και πολλές άλλες σχολές ανάλογα το αντικείμενο. Το θεωρώ αδικία για τους βιολόγους,όμως και στην Ελλάδα και στο εξωτερικό που το έψαξα έτσι είναι. Ίσως πρέπει να πάω χημικό για να έχω την επιλογή να ασχοληθώ με όλα αυτά,έχοντας και προοπτικές σε άλλους κλάδους (καλλυντικά,τρόφιμα) που μπορεί να με ενδιαφέρουν. Αν και αυτό προϋποθέτει να αποφασίσω εντός πανεπιστημίου

ch2006

Νεοφερμένο μέλος

Ο ch2006 αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής του τμήματος Χημείας Ιωαννίνων. Έχει γράψει 37 μηνύματα.
Το θεωρώ αδικία για τους βιολόγους,όμως και στην Ελλάδα και στο εξωτερικό που το έψαξα έτσι είναι.
Ναι δυστυχώς είναι αδικημένος κλάδος αυτός της βιολογίας... Δεν ισχύουν όμως τα ίδια και για τους μοριακούς βιολογους, ψάξε λιγάκι και για το τμήμα αυτό...

Ίσως πρέπει να πάω χημικό για να έχω την επιλογή να ασχοληθώ με όλα αυτά,έχοντας και προοπτικές σε άλλους κλάδους (καλλυντικά,τρόφιμα) που μπορεί να με ενδιαφέρουν. Αν και αυτό προϋποθέτει να αποφασίσω εντός πανεπιστημίου
Μην αποκλείσεις και την περίπτωση της ιατρικής πάντως! Μπορεί να ταιριάζεις και σε αυτό, απλώς να ξέρεις ότι θέλει ευθύνη και έχει δύσκολο δρόμο. Τώρα όσον αφορά το χημικό, εάν σου αρέσει η χημεία πολύ και την γουσταρεις ρε παιδί μου, τότε ναι, είναι η κατάλληλη σχολή για εσένα. Έχει αρκετά να κάνεις από εκεί επειδή είναι πιο γενικό το φάσμα. Μπορείς να μεταπηδήσεις σε πολλά παρακλάδια και να ασχοληθείς με διαφορετικα πράγματα.
βιοπληροφορική,ιατρική πληροφορική
κάτι που έχει αρκετή πληροφορική να ξέρεις και σχετίζεται με το κομμάτι της υγείας , είναι η ακτινολογία (από ιατρική) και η ακτινολογία/ραδιολογία (από βιοϊατρικες επιστήμες). Επειδή έχω περάσει από τη σχολή Βιοϊατρικων επιστημών, μπορώ να σου πω αν θέλεις πράγματα για τη πληροφορική και τους τομείς στους οποίους μας κατεύθυναν οι καθηγητές.

angrylook

Νεοφερμένο μέλος

Ξέρω κάμποσα άτομα που τελείωσαν βιολογικό. Δύο κορίτσια συνέχισαν ιατρική στην Κύπρο, δύο αγόρια ξεκίνησαν μεταπτυχιακό στο τμήμα πληροφορικής του ΕΚΠΑ για να το γυρίσουν σε ai, μια ξεκίνησε φροντιστήριο για κατατακτήριες στην ιατρική, γενικά κανεις δεν βρήκε δουλειά στο αντικείμενο και ψάχνονται για κάτι περαιτέρω, μακριά από βιολογικό, να προτιμήσεις το χημικό που έχει πολλές προοπτικές σε πολλούς τομεις
Και τα δύο(μεταπτυχιακό στην πληροφορική/κατατακτήριες) θα μου άρεσε να τα κάνω. Η βιολογία ίσως δίνει προβάδισμα,πρακτικά όμως τόσο το μεταπτυχιακό όσο και την διαδικασία των κατακτηρίων(με κόπο μεν αλλά και πάλι) μπορούν να γίνουν και από αποφοίτους χημικού. Έτσι όπως το βλέπω το χημικό υπερισχύει για δύο λόγους 1) δίνει επιπλέον πεδία για επαγγελματική αποκατάσταση ενώ διατηρεί κοινά με τους βιολόγους 2) δεν σε περιορίζει στο δίλημμα εκπαίδευση ή έρευνα ( μου αρέσουν θέλω όμως η σχολή να έχει και άλλες προοπτικές).
Αυτόματη ένωση συνεχόμενων μηνυμάτων:

Ναι δυστυχώς είναι αδικημένος κλάδος αυτός της βιολογίας... Δεν ισχύουν όμως τα ίδια και για τους μοριακούς βιολογους, ψάξε λιγάκι και για το τμήμα αυτό...
Την έχω ψάξει την σχολή της μοριακής βιολογίας και μου φάνηκε γαμάτη ως πρόγραμμα σπουδών πανεπιστήμιο κτλ. Λέγεται όμως ότι είναι περιορισμένη και εκτός από έρευνα στην μοριακή βιολογία δεν σου δίνει άλλες προοπτικές... Ισχύει αυτό;
Μην αποκλείσεις και την περίπτωση της ιατρικής πάντως!
Δεν την αποκλείω είναι η πρώτη μου επιλογή τα άλλα δύο(και όχι μόνο) τα ψάχνω ως εναλλακτικές καθότι θα μπορώ να αφιερώνω όλο και λιγότερο χρόνο σε αυτά λόγω μαθημάτων.
κάτι που έχει αρκετή πληροφορική να ξέρεις και σχετίζεται με το κομμάτι της υγείας , είναι η ακτινολογία (από ιατρική) και η ακτινολογία/ραδιολογία (από βιοϊατρικες επιστήμες). Επειδή έχω περάσει από τη σχολή Βιοϊατρικων επιστημών, μπορώ να σου πω αν θέλεις πράγματα για τη πληροφορική και τους τομείς στους οποίους μας κατεύθυναν οι καθηγητές.
Ναι θέλω να ακούσω λεπτομέριες για αυτή την κατεύθυνση στο interent λένε ότι βγαίνεις βοηθός ακτινολόγου

Τελευταία επεξεργασία:

redpointer

Δραστήριο μέλος

Ο redpointer αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Πτυχιούχος. Έχει γράψει 412 μηνύματα.
Παντως ειναι ακραιο οτι μετα την ιατρικη και την οδοντοιατρικη οτι οι αλλες επιλογες ειναι πολυ πιο δυσκολες σε θεματα εργασιας (σε σχεση με την ιατρικη). Παει να πει οτι το συστημα εκπαιδευσης ειναι για τα μπαζα. Πχ στην αμερικη αν εχεις τελιωσει χημικος η βιολογος δεν αναρωτιεσαι αν θα βρεις δουλεια αλλα θα παρεις και πανω απο 80 χιλιαρικα τον χρονο στην πρωτη σου.

ch2006

Νεοφερμένο μέλος

Ναι θέλω να ακούσω λεπτομέριες για αυτή την κατεύθυνση στο interent λένε ότι βγαίνεις βοηθός ακτινολόγου
Υπάρχουν 2 τμήματα στην Ελλάδα. Ένα στο ΔΙΠΑΕ και ένα στο ΠΑΔΑ. Το τμήμα του ΠΑΔΑ είναι καλύτερο επειδή προσφέρει περισσότερες επιλογές, έχει πολλές κατευθύνσεις.
Οι κατευθύνσεις του ΠΑΔΑ είναι:
-ιατρικών εργαστηρίων
-οδοντικής τεχνολογίας
-οπτικής / οπτομετριας
-ακτινολογίας / ραδιολογίας
Οι απόφοιτοι που έχουν επιλέξει ακτινολογία, χαρακτηρίζονται ως τεχνολόγοι ακτινολόγοι. Δεν είναι βοηθοί, όπως εσφαλμένα τους αποκαλούν μερικοί, αλλά επαγγελματίες που ασχολούνται με ένα διαφορετικό κομμάτι απ'οτι οι ακτινολόγοι (γιατροί). Ασχολούνται κυρίως με την προετοιμασία των μηχανημάτων και των υλικών του εργαστηρίου και διενεργούν την εξέταση. Αν και μπορούν να κάνουν διάγνωση, την υπογραφή την βάζει ο γιατρός. Δηλαδή αυτό που κάνει στη συνέχεια ο γιατρός είναι να μελετά τα όσα του έχει δώσει ο τεχνολόγος ακτινολόγος και να βγάζει ένα τελικό πόρισμα. Οι τεχνολόγοι ακτινολόγοι απασχολούνται σε διάφορα εργαστήρια (ακόμα και εργαστήρια πυρηνικής ιατρικής) και έχουν καλές απολαβές (δεδομένου ότι υπάρχει μια μόνο σχολή σε όλη την Ελλάδα). Το μόνο αρνητικό ίσως είναι το ότι εκτίθεσαι σε ραδιενεργές ουσίες, αν και πιστεύω ότι θα υπάρχει ο κατάλληλος εξοπλισμός προστασίας. Όσον αφορά την πληροφορική που σου είπα πριν, εμάς στο πρώτο εξάμηνο μας μάθαιναν να αναλύουμε ακτινογραφίες με τη βοήθεια κώδικα, όπως επίσης και να κάνουμε πρόβλεψη, μέσω της ακτινογραφίας και των δεδομένων στον υπολογιστή, για την πιθανή εμφάνιση καρκίνου μελλοντικά!

tan07

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο tan07 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής του τμήματος Ιατρικής ΔΠΘ. Έχει γράψει 155 μηνύματα.
Ναι μην δηλώσεις καν βιολογικό..

Joji

Επιφανές μέλος

Η Ιωάννα αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένη. Είναι 22 ετών και Φοιτήτρια του τμήματος Επιστημών της Εκπαίδευσης & Κοινωνικής Εργασίας Πατρών. Έχει γράψει 8.603 μηνύματα.
Τί βαθμούς βγάζεις γενικά;

Zukov_v2

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο Zukov_v2 αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Φοιτητής. Έχει γράψει 322 μηνύματα.
Χημικο για να φτιαχνεις τα κουμπια

angrylook

Νεοφερμένο μέλος

Τί βαθμούς βγάζεις γενικά;
17-19 στα διαγωνίσματα με μέτριο προς ικανοποιητοκό διάβασμα. Από φέτος θέλω να ασχοληθώ πιο έντονα. Έκθεση λίγο πιο κάτω. Περισσότερο φοβάμαι ότι θα με επηρεάσει το άγχος μου...

tan07

Εκκολαπτόμενο μέλος

17-19 στα διαγωνίσματα με μέτριο προς ικανοποιητοκό διάβασμα. Από φέτος θέλω να ασχοληθώ πιο έντονα. Έκθεση λίγο πιο κάτω. Περισσότερο φοβάμαι ότι θα με επηρεάσει το άγχος μου...
Μην κάνεις το λάθος να μην διαβάσεις έκθεση όσο και τα άλλα μαθήματα. Συνήθως οι υποψήφιοι χάνουν την ιατρικη και γενικά τις υψηλοβαθμες σχολες απο το μαθημα της εκθεσης. Κυρίως να μάθεις να απαντάς στις κλασικές ερωτήσεις με μεθοδολογία και όχι αποστηθιση. το έχεις!
Προσωπικά, να σου πω εγώ είχα την ιατρικη ως πρωτη επιλογη όπου και πέρασα, και δευτερη το χημικό. Έχει τεράστιες επαγγελματικές διεξόδους, οπότε καλη επιλογη θα κανεις.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια