Αντιγραφή στις πανελλήνιες

Dora_2007

Νεοφερμένο μέλος

Η Dora_2007 αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένη. Είναι 18 ετών και Φοιτήτρια του τμήματος Παιδαγωγικό Δημοτικής Εκπαίδευσης ΑΠΘ. Έχει γράψει μόλις ένα μήνυμα.
Μια συμμαθήτριά μου αντέγραψε στις πανελλήνιες. Αν και τσακώθηκα μαζί της για αυτό το θέμα, είχε πει κάποια καλά points όπου με έβαλαν σε σκέψεις και θέλω την γνώμη σας πάνω σε αυτό. Αρχικά να ξεκαθαρίσω ότι με έβαλαν σε σκέψεις περί ηθικής όχι περί αντιγραφής γιατί εγώ πέρασα στην σχολή μου χωρίς αντιγραφή. Αρχικά μου ανέφερε πως δεν είχε την οικονομική δυνατότητα να πάει σε φροντιστήρια και οι καθηγητές μας είτε έκαναν γρήγορα και ακατανόητο το μάθημα είτε δεν έμπαιναν καν (να πω ότι είμαστε σε επαρχία οπότε είναι λίγο πιο χαλαρά τα πράγματα για αυτούς) άρα αυτή έπρεπε να τραβήξει όλο το ζόρι μόνη της. Και έπειτα είπε πως το διάβασμα για τις πανελλήνιες δεν θα χρησιμέψει πουθενά (και οι 2 είμασταν θεωρητική για τις άλλες κατευθύνσεις δεν ξέρω τι ισχύει) και ότι είναι πιο λογικό και ανθρώπινο να αντιγράψεις παρά να μαθαίνεις άχρηστες πληροφορίες. Ανέφερε πως γινόμαστε "πιόνια" αυτού του @#&+#/@ συστήματος και πως αυτή είναι πιο "πρακτική". Για την ακρίβεια θέλω την γνώμη σας για να κερδίσω τον τσακωμό μαζί της αλλά αυτό είναι άλλη ιστορία😅

Τοσο ευκολα αντιγραφεις στις παννεληνιες? Δεν ειναι τερμα αυστηρα την ωρα που δινεις?

Θα της πεις οτι ειναι το ιδιο σαν να κλεβεις απο το πορτοφολι ενος συναδελφου στην δουλεια επειδη εσυ θεωρεις οτι εισαι πιο αδυναμος οικονομικα και αυτος κακως παιρνει περισσοτερα. Δηλαδη πώς ειναι ηθικο να κλεβεις την θεση ενος παιδιου που εξεταζεται εντιμα? Ετσι κατ αναλογια μπορεις στο μελλον να κανεις την οποια απατη υπερ εσου δικαιολογωντας στον εαυτο σου οτι το αξιζεις και οτι φταιει η "ατιμη κενωνια " που σε αδικησε...

Πες της ότι η πρακτικότητά της δεν έκλεψε το Υπουργείο, αλλά τη θέση του διπλανού της, που επίσης ήταν από την επαρχία, που επίσης δεν είχε την οικονομική δυνατότητα για φροντιστήριο, αλλά είχε τσίπα.

Η νοοτροπία της: " πατάω επί πτωμάτων και βρίσκω δικαιολογίες για να κοιμάμαι ήσυχα" (μέσος Έλληνας) την καθιστά αυτόματα μέρος του σάπιου συστήματος που κατηγορεί

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back